Grašavina Kutjevo je daleko kvalitetniji proizvod od istoimenog iz Belja.
a ti to tvrdiš s pozicije…?
tko plati taj se kiti, nema to nikakve veze sa kvalitetom, danas svaka malo bolje opremljena vinarija može napraviti kvalitetno vino, a ovdje čak novinar spominje i “izvornu” berbu[emo_vrtimise]
Točno Moller. Takva tehnologija, filtriranje, koješta u najmodernijoj vinariji,
valjda kušače zbunjuje, pa misle da je to kvaliteta…..
kutjevačka je prekisela,inače to vino graševina je bastard rizlinga pa je kao takvo i uvreda za vinare.bolje da se okrenu izvornim sortama nego bućkurišu.a belje ima i dobrih vina mada će mu uvijek biti problem što većina ljudi naručuje vina od malih vinara kao da su bolje kvalitete.trenutno najkvalitetnija vina u rh su festiglia selekcija od agrolagune poreč.
blackstone, slažem se s tvojim mišljenjem i nemam što dodati – osim da su Belje (gdje sam više puta bio u njihovoj kušaonici) i Agrolaguna u sastavu Todorićevog Agrokora. Tako da je to ista tehnologija…
Blackstone,
prvi put čujem da je Kutjevačka graševina “prekisela”. Uostalom meni nije bitno što vlasnici privatnih vinarija misle ili dionica supranika nego što stranac koja malo više zna a i objektivnije ocjenjuje misli. A niti jedan nije spomenuo “kiselost”. Ako Vam je to kiselo preporučam da odete na gastroskopiju jer možda imate Gastritis. Ovo nije šala nego savjet.
..odkada sam, prije 2-3 mjeseca posadila plantažu vinograda od 13 ha…muškarci me više respektiraju…fakat…!…….u vino se slabo kužim, meni je to zabavno,za sada..gledati kako raste novi nasad, i formira se malo poduzeće…a hoće li biti od toga koristi i kakve ..vidjet ćemo…
uglavnom, svi se bave više matematiokom od mene…
Kad bi sve površine poljoprivrednog zemljišta bolje iskoristili, bilo bi posla
ko u priči i koristi za sve..