Sve je jasno tko ovdje poteže na koju stranu. Ja sam u svom upisu vrlo jasno napisao da učinke uvođenja vinjeta treba utvrditi a da bi država trebala urediti stanje u HAC-u.
Vama je važnije osuđivanje zaposlenika HAC-a nego moja argumentacija.
A da svima bude jasnije kako je obojan ovaj članak prosudite po navijačkom objavljivanju plaća u bruto iznosu kako bi one izgledale visoke. U članku je navedena bruto plaća od 7000 kn što bi neto plaća iznosila 5036 kn. Zar je to nekome visoka plaća za rad u smjenama koji uključuje rad noću, subotom i nedjeljom?
Bulja, pa narod bi se prodao za 5.000,00 kuna plaću. Žene bi sjedile
i po noći , ako treba ….i čekale..gdje će naići koji auto..
/ u svezi naplate cestarina/—-mislim.
Ako ljudi rade za 1600,00 kuna preko HZZ- a,kako možeš reći- da je
PLAĆA OD 5.000 KUNA sjedenja u toploj kućici- premala……čovječe..!
A kakvu , hebenu – odgovornost imaju ???? Kakvu, za te novce?
Da li će vratiti lipe i kune, kako mu piše na blagajni,—-
ili uspjeti provući karticu….?
jesi li ti svjestan , kakve sve poslove ljudi rade za pola tih novaca?
Placa blagajnice u trgovini je 3.000-3.500 bruto. Poslodavci im ne placaju putne troskove, ili su ograniceni na maksimum 500 kn.
Blagajnica na naplatnim kucicama ima mnogo laksi i jednostavniji posao za placu preko 7.000 bruto, velika vecina ima putne troskove preko 1.000kn, imaju cak i bonuse, i tko zna jos koje povlastice koje vecina ne spominje.
Zamislite se ,
onaj Krapinski mužek sa ženinim prezimenom nama prijeti :
1.-ako nećemo monetizirati autoceste neće biti plaća i mirovina !
i
2.-ako nećemo monetizirati autoceste neće biti Pelješkog mosta !
Dali bi ga institucije sistema zbog tih prijetnji trebale procesuirati u Remetincu ?
samo komparacije radi, vss pravnica u min uprave ima 5,5k netto, isti posao u fini je plaćen 8-12k netto a friško instalirani tek diplomirani pravnik u uredu za legalizaciju zg županije u gradiću 20km od zg. 9,8k netto ili 16k bruto
Vinjete i prica gotova. Zbog kojeg razloga se svake godine stvaraju kilometarske kolone na naplatnim kucicama??? Da bi novinari mogli probrojati koliko je turista doslo?
evo-istine-o-monetizaciji-autocesta
Više od milijardu eura duga past će na proračun
Trošarine već preusmjerene HC-u i HŽ-u
Zašto se autoput koncesionaru isplati, a državi ne?
Monetizacijom se krši zakon