MLNR (Mlinar d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MLNR (Mlinar d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

u međuvremenu rade nešto i ovi u SDA
Brzica Marina – out

MLINAR D.D. KRIŽEVCI/REDOVNE MLNR-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. AGROKOR D.D. 63.747 32,62 Osnovni račun
2. BABIĆ MARINKO 9.500 4,86 Osnovni račun
3. BRIZAR BRANISLAV 8.700 4,45 Osnovni račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./PROSPECTUS JUGOISTOČNA EUROPA OIF S JAVNOM PONUDOM 5.000 2,56 Skrb. račun
5. BARIŠIĆ ALEKSANDAR 4.475 2,29 Osnovni račun
6. PAKTOR D.O.O. 3.493 1,79 Osnovni račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 3.421 1,75 Skrb. račun
8. PBZ D.D. 3.350 1,71 Skrb. račun
9. JURČIĆ ANTE 3.346 1,71 Osnovni račun
10. JOZIĆ ZORAN 3.017 1,54 Osnovni račun

Je, ide osmi mjesec i zatišje na burzi pa će sve lagano dolje…

No, ima par stvari koje meni ido po glavi kaj se tiče Mlinara.
Mislim da je Todoriću do Mlinara stalo više nego bi to bilo uobičajeno.
Volio bih da mi ovo prokomentira neki školovani ekonomist (ja sam profesionalni kockar).
Todorić je kupnjom Mlinara postao večinski vlasnik Žitnjaka koji uz ostalo ima podosta vrlo atraktivnih zemljišta. Ako to želi sve iskoristiti, koliko mu je to sve bitno/nebitno u cijeloj priči sa posjedovanjem cijelog/polovičnog Mlinara?

U potpunosti mu je nebitno. Vjerujem da vec ima "dogovoreno" 51% tako da ce vrlo skoro preuzeti upravljanje. istovremeno daje i ponudu za ZTNJ kojeg ce isto tako preuzeti.
imam prilicnu kolicinu ove dionice, ali nekakako ne vjerujem da ce cijena u ponudi ici preko 1.400 kn.

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Je, ide osmi mjesec i zatišje na burzi pa će sve lagano dolje…

No, ima par stvari koje meni ido po glavi kaj se tiče Mlinara.
Mislim da je Todoriću do Mlinara stalo više nego bi to bilo uobičajeno.
Volio bih da mi ovo prokomentira neki školovani ekonomist (ja sam profesionalni kockar).
Todorić je kupnjom Mlinara postao večinski vlasnik Žitnjaka koji uz ostalo ima podosta vrlo atraktivnih zemljišta. Ako to želi sve iskoristiti, koliko mu je to sve bitno/nebitno u cijeloj priči sa posjedovanjem cijelog/polovičnog Mlinara?

U potpunosti mu je nebitno. Vjerujem da vec ima "dogovoreno" 51% tako da ce vrlo skoro preuzeti upravljanje. istovremeno daje i ponudu za ZTNJ kojeg ce isto tako preuzeti.
imam prilicnu kolicinu ove dionice, ali nekakako ne vjerujem da ce cijena u ponudi ici preko 1.400 kn.
[/quote]

I što ako za te pare kupi 700 dionica – do 100% mu fali još cca 80.000…?

Tri su uvjeta potrebna da bi čovjek bio sretan: biti budala, egoist i zdrav; Ali, ako vam nedostaje prvi, sve je izgubljeno!

I što ako za te pare kupi 700 dionica – do 100% mu fali još cca 80.000…?

gle majstore. ne da mi se objasnjavat previse. napisao sam ti da u TOP10 ima jos igraca koji mu cuvaju dionice do javne ponude. ista stvar je i u ZTNJ. pozicije su se zauzimale u zadnjih godinu dana. a vjeruj mi da ce i radnici MLNR javiti na javnu ponudu. morat ce [proud]

vidim da je pocela guzva na 1300 na Bidu…

nemoj se nadati da ce Toda dati neku bitnu premiju na prosjecnu cijenu. mozda da par kuna vise, ali nesto bitno cisto sumnjam, pogotovo jer nam je trziste na dnu. svi ce biti zadovoljni i sa 1.400 kn, jer ako se ova letargija nastavi, nakon isteka ponude, mogao bi Mlinarko i na 1.000 kn…

… u TOP10 ima jos igraca koji mu cuvaju dionice do javne ponude. ista stvar je i u ZTNJ. pozicije su se zauzimale u zadnjih godinu dana. a vjeruj mi da ce i radnici MLNR javiti na javnu ponudu. morat ce…

ne bi se bas slozio da nam je trziste na dnu… stovise, ne bi se uopce slozio…
al to je ocigledno stvar subjektivnog dozivljaja…
isto kao sto je subjektivno vase razmisljanje o letargiji… moze li se trenutno umjetno stvoreno stanje na mlinki uopce nazivati ‘letargijom’ ?
sami pisete da se nakuplja bid… na odredjeni nacin- stvar je mozda na rubu da prasne po savovima…
…a mozda i nije, al vi nekako previse samouvjereno s time zonglirate…

jedno je sigurno i to nitko ne moze poreci- ekipa koja je cekala, koja nije trejdala iz ovog ili onog razloga, a njih ima dosta, sposobna je ako treba cekati i jos toliko da ostvari svoj target… trejderi su takodjer spremni na svoje mulje…

… i da, mogla bi mlinka na soma, al isto bi tako mogla i na dva soma…i to bas u doba najvece ‘letargije’… sto ce tocno biti- ni vi ni ja ne znamo… ne zna ni todoric- zato ima svoju zabu, skrbnicku…
ovdje svako moze sto hoce, na zalost… i na srecu, sposobnijima…a sitna riba uvijek najbolje koristi pojavu vece ribe… ili sama krene pa napravi val… svejedno…
stormy je to nedavno nazvao modelom ‘short-cut’-ova… ili hrvatski- ‘rezi me’… jaz se strinjam popolnoma…

mocan je todorius, o tome ne moramo trositi rijeci… ali ni na drugoj strani nisu budale… pogotovo ovi veci i stariji igraci… koje vidimo i oni koje jos ne vidimo… svi su oni 90tih ispekli zanat…
a da je todoricu bitno imati sto vise u vlasnickoj strukturi o tome ne treba trositi rijeci, to pokazuje stanje na sirem terenu… tako ce biti i ovdje, prije ili kasnije…
sto se cuvara u top10 tice- ako prihvatimo da tu ima i cuvara, onda moramo prihvatiti da ima i nekih jacih imena koja su se todoru vec zahvalili na ponudi…
sljakeri ? pitanje je kolicine koje sljakeri jos uvijek imaju… vi mislite da tamo neki sljaker s placom od 2700 kn ima 300 komada ? ako ih mozda i ima, odnosno sacuvao ih je do sada unatoc svim onim turbulencijama na trzistu- vi stvarno mislite da ga netko moze natjerati da to preda pod nekim stajaznam prijetnjama otkazom ili tome slicno ?
pogotovo ako zna kojim pravcem mlinar s todoricem ide ? ja sumnjam da ce dati, taman mu noz pod grlo stavili… kifle moze mjesiti i negdje drugdje, a obiteljsko srebro ostaje u skrinji…
dok onaj koji ih ima 15, njemu je tak svejedno- 200 kn gore dole, samo da je sigurna placica od stajaznam 2400 kn i prijevoz… a za takve je svejedno i meni…
to je moje skromno misljenje na temu…i ne uzimam si za pravo tvrditi da je to stoposto tako…

btw- samo je jos falio zakljucak kako je i za prospectus najbolje prihvatiti ovu najavljenu ponudu… dobro da do toga nismo dosli [lol]

neka bude kako ce biti… tko ne riskira- ne broji pineze… a u prihvacanju javne ponude osobno bas i ne vidim nekakav rizik [tongue]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

neka bude kako ce biti… tko ne riskira- ne broji pineze… a u prihvacanju javne ponude osobno bas i ne vidim nekakav rizik [tongue]

vidis da si se na kraju slozio sa mnom. u prihvacanju ponude nema rizika. u neprihvacanju ima [tongue]

u prihvacanju ponude nema rizika. u neprihvacanju ima [tongue]

sve i da sam uvjeren da ne vrijedi dovoljno vise od 1362 i da se odlucim to prihvatiti… i to zadnji dan trajanja ponude… ostaje ono da isplata u pravilu na konto ide 14 dana po isteku… a to nije malo dana blokiranih pineza… i to recimo u rujnu, ako ponuda npr. krene sutra… ostaje mi onaj rizik da ispadnem magarac jer sam mozda mogao i bolje proci i cijenom, ali i mogucim nekim drugim kombinacijama na tako sirokom, a plitkom bazenu kao sto je zse [lol]

btw-
http://www.poslovni.hr/2323.aspx
[tongue]

bolje da vise nista ne pisem [tongue]

sasko, kolega, vi obicno prvi prokazete ove koji se skrivaju po bidu… di je zapelo danas ? [tongue]

Najbolje ponude [ MLNR-R-A ]
Kupnja Cijena
2
1.303,03
5
1.303,02

u prihvacanju ponude nema rizika. u neprihvacanju ima [tongue]

sve i da sam uvjeren da ne vrijedi dovoljno vise od 1362 i da se odlucim to prihvatiti… i to zadnji dan trajanja ponude… ostaje ono da isplata u pravilu na konto ide 14 dana po isteku… a to nije malo dana blokiranih pineza… i to recimo u rujnu, ako ponuda npr. krene sutra… ostaje mi onaj rizik da ispadnem magarac jer sam mozda mogao i bolje proci i cijenom, ali i mogucim nekim drugim kombinacijama na tako sirokom, a plitkom bazenu kao sto je zse [lol]

btw-
http://www.poslovni.hr/2323.aspx
[tongue]
[/quote]

a boga mu nesto se promijenilio valjda u ove 2 i pol godine od tada 🙂

Good artists copy. Great artists steal.

Ovo iskrcavanje valjda treba poslužiti kao uvertira u ono što predstoji u sljedećenm tjednu

kakvo iskrcavanje ???
vrtimo se na 1300 vec 6 dana sa mizernim prometom

Good artists copy. Great artists steal.

New Report

Close