bravo pope. Nego daj mi reci ko je to umro Barišić onaj put kada si napisao, i da da zbog toga ništa o preuzimanju.
CCCC pope pope
Ukoliko si čitao moje postove na ovoj temi,a vjerojatnije je da nisi,mogao si pročitati samo dvije stvari:
1.Odgovor forumašu STH da bude s mirom do 30.06.,a za što se naknadno ustanovilo da nije u bitnoj suprotnosti s Ugovorom koji nosi nadnevak 01.07.
2.Dragutin Barišić je imao smrtni slučaj u najužoj obitelji,sprovod je bio u srijedu 02.07.Navedeno je napisano kao razmišljanje onim forumašima koji su tvrdili da se upravo taj dan potpisuje Ugovor.
Sad ti meni reci,dragi mladiću, što te nagnalo na ovaj izrazito plitki pokušaj diskreditacije ? Ne čini li ti se da si time zapravo diskretirao sebe jer je arhiva svima dostupna ?
skrbnicki zabe
6.5 3425
9.5 3459
28.5. 3491
3.6. 3612
23.6. 3562
30.6. 3537
4.7. 3537
8.7. 3489
14.7. 3464
ZTNJ danas lijepo potegao, a MLNR ni makac…kao da ga je kupila tvornica ljepila, a ne Agrokor.
zanimljivo kako se sada obe nalaze na cca 10% ispod od prosjecne ponderirane cijene u vremenu 01.04.08 pa do 01.07.08. i miruju…
zanimljivo kako ulagacima ZAKONSKI minimalna zajamcena cijena (a koja je veca od sadasnje trzisne) nije zanimljiva kao MOZEBITNA ponuda OMW-a za Inu…
zanimljivo kako u uvjetima krize i nesigurnosti, ni sigurnih 10% u u max 45 dana nije prihvatljivo i zanimljivo ulagacima…
i onda ce neki plakati kako su u minusu i kako su novce izgubili…i neka su.
Ovo je razmišljanje na glas, ali uglavnom da podijelim
[smiley]
Ponuda Agrokora za preuzimanjem i Žitnjaka me malo iznenadila, pa me zanima da li Mlinar može u javnoj ponudi prodati Agrokoru sve dionice Žitnjaka? Ako da onda bi toda već u početku formalno razdvojio Žitnjak od Mlinara (i njegove nekretnine) a Mlinar bi dobio cash za dionice Žitnjaka. E sad da li je to dobro za MLNR ili ne ……. Uglavnom to je otprilike moja dilema pa ako ima tko voljan da prokomentira unaprijed zahvaljujem. A ako to uopće nema veze i ja lupam gluposti onda još bolje [thumbsup]
pbz skrbnicki
28.5. 3053
3.6. 3050
23.6 3115
24.6. 3128
30.6. 3139
2.7. 3148
3.7. 3159
11.7. 3241
17.7. 3254
pope pope ne čitaš ti mene od prošle godine, mani se ti mira sada.
To nije diskreditacija to je činjenica.
Inače pope ko su najveci lopovi kroz povijest, jer možda ti znas, pa mi pomogni?
Cijena pšenice mala – zarada velika
‘teško je za razumjeti ovakav tržišni monopol s obzirom na to da je kruh osnovna namirnica u svakom domaćinstvu’
http://www.jutarnji.hr/novac/vas_novac/clanak/art-2008,7,18,psenica_pekari_cijena,127028.jl
kako kome [tongue]
pope pope ne čitaš ti mene od prošle godine
Čovjek se ne treba ogledati u zrcalu, već u drugim ljudima !
Slijedeći tjedan bi trebao donijeti dobre vijesti za vrijednost ove dionice.Očekuje se značajna promjena u upravljačkoj strukturi.Osim potvrde pozitivnog pravca kojim je Mlinar d.d. krenuo,kvalitetan prostor u medijima također bi trebao biti zajamčen.
Ako ti tako kažeš stoji, (gorega od sebe uvijek mozes nac, a ogledalce ih je mnoge strah pogledat) šala 🙂
u to ne sumljam samo kad pogleda ljeto gospodnje 2008 ima vremena i iduci tjedan za objave ostaju nam 28, 29, 30, 31
u to ne sumljam samo kad pogleda ljeto gospodnje 2008 ima vremena i iduci tjedan za objave ostaju nam 28, 29, 30, 31
Datumi u malim vremenskim razmacima ne predstavljaju nešto značajno.Čekam strpljivo na stranicama Zagrebačke burze ugledati obavijest:>>Društvo Mlinar d.d. dostavilo je najavu sjednice Nadzornog odbora<<.To će staviti točku na i svim trenutno važećim špekulacijama o munjevitoj promjeni na kormilu Mlinara d.d.Podsjetimo se,Agrokor još uvijek posjeduje tek 44,9% svih dionica,ponudu za preuzimanje sa izraženom cijenom još ne vidimo dok pritiske na cijenu na burzi vidimo,pa je za očekivati da takav potez morati imati odjeka na tržištu kapitala.Naravno, ako se špekulacija obistini.
Kao osoba koja se smatra upućenom u problematiku,imate li što za napisati o špekulaciji o stotinjak i više novih prodavaonica Mlinara d.d. u Zagrebu?
Pozdravljam vas i umoljavam da na ovoj temi pišete razumljivije.Hvala.
Evo malo fundamenata. U privitku šaljem jednu tablicu koja malo uspoređuje MLNR sa CKML, te MLNR sa Konzumom i drugim firmama iz sustava. Rađeno je na temelju 2007, pa će biti zanimljivo pogledati polugodišnje rezultate, iako će se svi rezultati integracije MLNR u Agrokorov sustav vidjeti tek kroz dulje razdoblje.
U izračunu je prilagođena količina dionica MLNR, s obzirom da MLNR-R-B ima veću nominalu, pa to utječe na konačan rezultat. Pretpostavka je da će MLNR-R-B biti tretirane u skladu sa svojom većom nominalom, što na tržištu za sada nije slučaj (zbog toga moji izračuni možda malo podcjenjuju pokazatelje MLNR u odnosu na neke druge dostupne računice).
Odnos cijene i BV Mlinara je bitno niži nego kod drugih firmi iz Agrokor sustava, a s obzirom na Mlinarove nekretnine, stanje je možda i povoljnije za Mlinar nego što izgleda.
Profitabilnost je vrlo loša i tu će po mojem mišljenju biti najveće promjene u idućim izvješćima zbog direktnog pristupa maloprodaji, eventualnog preuzimanja nekih proizvodnih programa od Leda i sl.
Komentari i mišljenja su dobrodošli.