Bravo Migi!
Kako se osjijećaš kao koleateralna žrtva?
E da je uvik tako,a….?
bio sam kolateralna zrtva i u cetvrtak, uzeo na 1210, uspio u petak frknuti po 1347, i stao se opet na 12xx i nabidavao do 1260 i sad proslo.
puno je ljudi nestrpljivo i bit ce jos ovakvih udara po bidu, samo treba c3ekati i imati srece, nisam ni mislio da ce mi ovo proci, zaboravio sam maknuti nalog, ali neka , super!!
[wink]
– danas iz zabave stavljao neke naloge i ni u snu nisam mislio da će proći oni ispod 1300.
– zahvaljujem onome koji se spustio na 1271 jer sam ga pratio – ima čevape ako je forumaš.
– danas iz zabave stavljao neke naloge i ni u snu nisam mislio da će proći oni ispod 1300.
– zahvaljujem onome koji se spustio na 1271 jer sam ga pratio – ima čevape ako je forumaš.
Ako onaj budalaš (175) nastavi puštati možda ubodeš još jeftinije.
Izgleda ko pokušaj spuštanja cijene i stvaranje panike. Ne brinem jer ako je do sada prodaja bila jako disciplinirana, sada nakon objave, sigurno će biti još veća i disciplina i strpljenje.
Ako onaj budalaš (175) nastavi puštati možda ubodeš još jeftinije.
Izgleda ko pokušaj spuštanja cijene i stvaranje panike. Ne brinem jer ako je do sada prodaja bila jako disciplinirana, sada nakon objave, sigurno će biti još veća i disciplina i strpljenje.
[/quote]
nema panike i ne bi trebalo ni biti – a ako uleti još ponešto, neću se ljutiti.
Ne znam šta se dogodilo preko noći ali od jučer poslije zatvaranja burze i današnja TA se razlikuju !
Ništa bitno ali…
nisu mi jasni ovi nalozi…
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2002/1391.htm
(5) Ako ponuditelj ili osoba s kojom zajednički djeluje nije u razdoblju od jedne godine prije dana objavljivanja ponude, stekao dionice izdavatelja koje su predmet ponude, cijena u ponudi ne smije biti niža od prosječne cijene ostvarene na burzi ili javnom organiziranom tržištu.
(6) Prosječna cijena dionica na burzi ili organiziranom tržištu izračunava se kao ponderirani prosjek zaključnih cijena u zadnja 3 mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.
mislim da bi se ponderirana cijena trebala racunati tako da svaki dan kolicinu pomnozis sa zakljucnom cijenom, dobivene umnoske zbrojis i podjelis s brojem dana. u tom slucaju ispada nesto manje [wink]
to je tocno, ali zar nije Todoric stjecao prije manje od godinu dana?
koliko je platio CKML i ostalima?
@STH
platio je manje od ovih brojki o kojima se ovdje prica. tako da je za dionicare bolja prosjecna ponderirana u zadnjih 90 dana i po njoj ce ici javna ponuda
@STH
Nedostaju ova dva stavka:
(3) Ponuđena cijena ne može biti niža od najviše cijene po kojoj je ponuditelj, ili osoba koja s njime zajednički djeluje, stekao dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana objavljivanja ponude za preuzimanje.
(4) Ako je ponuđena cijena iz prethodnog stavka ovoga Zakona niža od prosječne cijene ostvarene na burzi ili uređenom javnom tržištu, ponuditelj mora ponuditi najmanje prosječnu cijenu ostvarenu na burzi ili javnom organiziranom tržištu.
To je ako je stekao unutar 1 godine, što znači da opet mora bit prosječna. Moram priznati da je i mene presjeklo kada sam vidio stavak 5 onako izdvojen.
mislim da bi se ponderirana cijena trebala racunati tako da svaki dan kolicinu pomnozis sa zakljucnom cijenom, dobivene umnoske zbrojis i podjelis s brojem dana. u tom slucaju ispada nesto manje [wink]
ne.
koja je onda razlika izmedu prosjecne cijene i prosjecne ponderirane cijene?
Ponderiranje je postupak dodjeljivanja odgovarajuće važnosti pojedinim veličinama prilikom izračunavanja srednjih vrijednosti, tj mjeri se na osnovu ucesca dnevnog prometa u ukupnom prometu (3 mj) po zakljucnoj tj. zadnjoj…
platio je manje od ovih brojki o kojima se ovdje prica. tako da je za dionicare bolja prosjecna ponderirana u zadnjih 90 dana i po njoj ce ici javna ponuda
[/quote]
jel to pise u zakonu?
da mora dati onu koja je povoljnija za dionicare?
nisam bas na "ti" s ovim stvarima..
znam da postoje ovo za "ponderiranu od 3mj" i "po najvecoj kojoj je stekao", ali ne znam koja od tih stvari ima prednost.
hvala unaprijed!