MLNR (Mlinar d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MLNR (Mlinar d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako preuzimanje ide po cijeni od 1363 kune zašto netko danas kupuje po 1370? Ovo za 1363 sam nabrzaka našao na forumu i možda nije točno.

ako agrokoru vrijedi (a znamo da on nikada nista nije skupo platio) 1363 tj 1400, koja je prava vrijednost kompanije?
[lol]
[/quote]

Naglasak je na agrokoru kojem je to ne znam po redu kompanija. ja to gledam kao partiju šaha. moguća je žrtva i kraljice da bih matirao protivnika. Ne znam što smjera Agrokor i ne mislim platiti skuplje od njega. Možda jednostavno želi da Konzum ima najnižu cijenu pekarskih proizvoda i možda će mlinar puno više proizvoditi, a neće ništa zarađivati.
Bravo svima koji su skupljali dionicu po niskim cjenama. Osobno bih prodao agrokoru da sam kupovao ispod 1200, a onda ako baš vjerujem da će Mlinar super zarađivati kupio to za pola godine. Ne vjerujem u neki porast cijene nakon što se završi preuzimanje.

[/quote]

Neznam ja kolega kako Vi igrate sah ali ovo za Agrokor Vam ne pije vodu.
Todoric sigurno nije kupio Mlinar kako bi gubio na njemu ili zato sto je Mlinar skup nego zato jer mu treba i zato sto valjda ima neke planove vezane za njega. Da sad ne pisem o tome sve Vam je lijepo objasnjeno na ovoj temi.

Pa Konzum valjda ima i najnizu cijenu Ledo proizvoda,Jamnice,Zvijezde….itd,itd pa pogledajte kako se ponasaju te dionice.

Ovo sto Vam je napisao kolega STH potpuno se slazem s tim,sigurno nece od Vas otkupljivati po cijeni od 136x kn da bi mu kasnije vrijedila manje.

Dok je ovakva situacija kako na nasem trzistu tako i u Europi i Americi normalno da dionice nece skakati u nebo pa tako nece ni Mlinar,ali kad se situacija smiri tj. stabilizira bit ce to sasvim druga prica ne samo sa Mlinarom nego i sa dosta ostalih dionica na nasem trzistu koje su vec sad na smijesnim cijenama.

To sto bi Vi prodali Todoricu po ovoj cijeni to je Vasa stvar,da ste to napravili sa Tiskom – prodali ga Todi za 410 kn a dva-tri dana je iza javne ponude skocio na 1300 kn,izgubili bi dobre novce.

Meni bi cak i odgovaralo da vecina ljudi proda dionice Todoricu kako bi mi danas- sutra bila manja guzva na prodaji i puno bi brze rasli,i kako bi bilo sto manje dionica kad dode na neke vise razine koje cekam,ali uvijek sam pisao ono sto mislim pa tako i sada.

Uglavnom,novi vlasnik Mlinara od danas je Todoric i to dovoljno govori sto ceka Mlinar u buducnosti.

Pozdrav.

[/quote]

Mlinar ne pratim uopće, nemam nešto para ni za kupovinu i ne želim uopće drukati ni za gore ni za dolje.
Ovo je samo moje mišljenje. Uopće ne smatram da Agrokor kupuje Mlinar radi Konzuma, niti da ga je kupio zbog toga. Ne znam zašto ste se odmah digli na zadnje noge. Činjenica je da Todorić ima plan sa Mlinarom, a ja ne znam koji mu je plan. Sinergija unutar Agrokora se može napraviti na razne načine. Todoriću je puno važnije da mu vrijedi više Agrokor nego Mlinar.

Usporedbe radi, Grbešić je kupio Marasku u velikom financijskim problemima i onda kao prvu pomoć uze hrpu maraskinih proizvoda za brodokomerc i to odmah platio. tu je berodokomerc povukao za "Grbešić grupu", ali da nije možda bi maraska otišla totalno u bananu. Inače, nemam niti dionice Maraske jer mi je bila preskupa (možete provjeriti moje pisanje na temi Maraska, nema puno stranica).

Suma sumarum, nisam opratio Mlinar, nemam pojma o njemu i ne mogu ga ocjenjivati. Činjenica je da će ponuda za preuzimanje biti 1363 (ili 1401) kuna, a danas ljudi kupuju po 1370.

Bogme evo točno godinu dana od kada sam u mlinaru, šta reć prošle godine s manje para na more ove godine na Maldive [thumbsup] [lol]

http://www.jutarnji.hr/novac/bizzbuzz/clanak/art-2008,7,5,agrokor_mlinar,125548.jl

Službeno je kotač zakrenut…

opala!

ako mislite da preuzimanje od strane Todorića već nije debelo uračunato u cijenu onda ste naivni.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

ako mislite da preuzimanje od strane Todorića već nije debelo uračunato u cijenu onda ste naivni.

Treba pricekati da otkupna cijena izade u javnost pa vidjet moguce reakcije. A jer bilo po Vama debelo uracunato u cijenu nedavno kada je Mlinar bio na 900kn ili jos davnije kada je bila cijena 2000kn? Nema veze dali je cijena uracunata ili nije kada uvijek moze doci netko tko se odluci pocistiti sve do recimo 1600kn. A i za takvo nesto mu nije potrebna neka velika svota. Jer se sjecate kolega kada su samo price o preuzimanju pocele pa je cijena skocila na spomenutu cifru od 2000kn!? A sada ce i preuzimanje biti realizirano. Tko zna, sve ovisi o reakciji trzista na sada vec svima sigurnu vijest. Cijena mozda nece nigdje ali tko to sa sigurnoscu zna… ja ne.

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

Tek će sad doći do efekta Toda…
Short cut…
Brzim potezima…
Skroz nešto drugo…

opala!

Uračunato preuzimanje ili ne, ovo je dionica koja ima velikog potencijala!

– vidjet ćemo koliko je tko naivan i koliko je uračunato idući tjedan !
– prisjetimo se kako je samo na vijest o preuzimanju u par dana skočila vrlo visoko (1700-2000) a koliko bi tek da se stvarno odigralo, to samo Bog zna.

ovo ti je vrlo diskutabilno.
u praksi mi se x puta znalo dogoditi sl.situacija sa pojedinom dionicom,mnogo forumaša je smatralo da su pojedini FI izvještaji,događaji, preuzimanja i sl. već ukalkulirani u cijenu.međutim, nakon određenog vremena pokazalo se da ni u kojem slučaju nije bilo ukalkulirano. tu sam znao dobro zaraditi, ali i izgubiti. stoga, oprez, nikad ne misli da je sve gotovo!

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

sto to znaci?
i todoric je uracunao samog sebe u cijenu, pa ce otkupljivati po 1401,51?
na onoj cijeni od 2000 preuzimanje je bilo djelomicno ukljuceno, ali sad ni blizu.

Kolega ako je netko ovdje naivan onda ste to Vi,kad uopce mozete slati ovakve neozbiljne poruke.

Sto je to uracunato po Vama u cijenu Mlinara?

Mozda to sto sa Todom dolaze i veliki novci u Mlinar.
Mozda povecanje proizvodnje i puno jeftinija nabava robe.
Mozda to sto svi “znalci” govore da je u sljedecih par godina najbolje biti u prehrambenim dionicama.
Mozda to sto cijena psenice i kruha raste svako malo i ocekuje se nastavak takvog trenda.
Mozda nekretnine koje ima Mlinar ( Zitnjak).
Mozda to sto su Mlinaru s ulaskom pod Todorica otvorena sva vrata.
Mozda to sto je poznato da Toda uvijek kupuje skupo.
…..
……
……
…..
itd

Vec i mala djeca znaju sto se dogada na nasem trzistu i kakva je situacija,pogledajte malo gdje su Ht,Ernt,Adrs,Igh,Atpl,Viro,Ingr….itd,itd,tako da danas govoriti o nekim realnim (uracunatim) cijenama je stvarno smijesno i neozbiljno.
Na nasoj burzi sada nista nije realno (uracunato) osim to sto padamo zbog Amera,Europe,nafte,dolara – kad se kod njih smiri stanje i kad nase likvidnije dionice opet krenu gore pogledajte onda gdje ce biti Mlinar.
Budite sigurni da Todoric nije kupio Mlinar zato sto nezna gdje ce s novcima nego zato sto ima velike planove za njega,koji ce se sigurno odraziti na cijenu dionice.

Dionice se kupuju zbog buducnosti,a buducnost Mlinara je sada poznata……..

Pozdrav.

PBZ INVESTOR - nikad vise!

http://www.poslovni.hr/84952.aspx

New Report

Close