ovaj naslov nam ide u korist…
kad Agrokor poslozi Mlinar, dogovoriti ce se sa vladom da malo trziste dovedu u red.
kako je Franck, dogovorio markice na kavi, tako ce Agrokor dogovoriti nesto…
tim prije, jer Mesic ima dobre odnose sa "malim pekarima", a njemu mandat i mogucnost protekcije istih zavrsava…
a to nam znaci rast + 20%.
ne bih se zelio baviti politikom na ovoj temi, ali ovo su informacije koje se vrte u mlinsko pekarskoj industriji.
markice na brasno postoje vec godina pa opet nista ;). kakvi politicari takav narod. svi kradu.
[/quote]
istina, ali kontrole ne postoje.
rijetko kontroliraju male, a velike nikako…
ali rijesiti ce se i to, samo treba vremena…
uvesti ce se kad se mlinsko pekarska industija konsolidira… 😉
a do tada necemo znati koliko hrvati jedu kruha.
🙂
Nije smisao niti problem u uvođenju markica na brašno nego u zadovoljavanju minimalno tehničkih uvjeta za proizvodnju kruha (koje budi rečeno 80% pekarnica na uglu ne zadovoljava) koji su takvi da će na kraju ostati samo veliki proizvođači i distributeri; a onda Mlinar ne će moći proizvesti koliko će moći prodati!!!
PS: Jel netko primjetio da Kalnički kruh (veliki) košta u Konzumu samo 15,10 kn, a napolitanke K-plus od 500 g 6,29 kn? ZANIMLJIVO ZAR NE 🙂
[/quote]
teza o bahatosti seljaka, koji prodao lanjsku psenicu po 0,90,ubija u pojam………
[lol]
Seljaci očekuju dvije kune za kilogram nove pšenice
http://www.seljaci.org/vijesti/novosti/seljaci_ocekuju_dvije_kune_za_kilogram_nove_psenice.html
Po mome trenutna cijena i likvidnost dionice izazvani "nedovrsenim poslom". Kada je objavljeno da je Todoric preuzeo crnogorsku Stampu, cijena dionice na burzi otisla 67 posto gore odmah isti dan.Ovdje je i kao preuzeo i kao nije.Nas covjek po prirodi je oprezan, neka se do kraja odradi preuzimanje, pa cemo vidjeti. [wink]
Po mome trenutna cijena i likvidnost dionice izazvani ”nedovrsenim poslom” …
…Nas covjek po prirodi je oprezan…
shvacam vasu misao, ali nisam siguran da je Stampa prikladan primjer…
kakvi politicari takav narod. svi kradu.
http://www.seljaci.org/vijesti/novosti/neobradjene_je_zemlje_u_vrijednosti_20_mlrd._eura.html
VL: Žetva će, navodno, ove godine biti izvanredna. Na mađarskoj burzi već sad se ugovara cijena za kolovoz od 1,35 kuna za kilogram pšenice, a naši seljaci najavljuju kako je neće dati ispod dvije kune.
PANKRETIĆ: To je njihovo pravo, no cijene diktira tržište, čega moraju biti svjesni te će vjerojatno dobiti tek 10-20 posto više na ime transportnih i drugih troškova, koliko bi mlinare stajalo da pšenicu kupuju vani. No, sigurno je da nećemo dopustiti nikakav izvoz prije nego što napravimo jasne bilance koliko Hrvatskoj treba pšenice, na što kao država možemo utjecati. S klubom zastupnika pokušat ćemo požuriti zakon o skladišnici kako bismo seljacima, koji ne žele odmah prodati svoju pšenicu, omogućili bolju tržišnu utakmicu.
[lol]
VL: EU je u ovoj godini povećao površine pod pšenicom 12 posto, Mađarska za milijun hektara. A mi?
PANKRETIĆ: Mi smo se dugo vremena borili kako da ograničimo proizvodnju pšenice jer se tržišna cijena u prošlim vremenima drugačije formirala i bila je gotovo dvostruko veća nego na svjetskom tržištu. Danas su druga vremena nastupila u poljoprivredi .
[lol]
VL: A kontrola? Je li moguće da se više od 30 posto mesa i kruha u nas trži na crno?
PANKRETIĆ: Tome ćemo stati nakraj jedino kada sve u lancu uvedemo u sustav.
[lol] [thumbsup]
[yawn]
Pankretić je već imao 4 godine da posloži neke stvari.
Slijedećih 4 godine on će biti opet izgubljen u vremenu i prostoru.
Ja smatram da cijena pšenice kod nas neće biti viša od 1,50 kn.
Budući da su se spominjali razni rokovi za objavljivanje ponude za preuzimanje (12. ili 20.06.) zna li netko dali će to biti ovaj četvrtak ili slijedeći petak?
Budući da su se spominjali razni rokovi za objavljivanje ponude za preuzimanje (12. ili 20.06.) zna li netko dali će to biti ovaj četvrtak ili slijedeći petak?
…ili ce mozda biti odgodeno za jesen? [rolleyes]
ako je preuzimatelju bitna ona ponderirana cijena u zadnja 3 mj
mozda mu je bolje da to ucini sto prije [yawn]
u najpovoljnije razdoblje ulazi kroz par dana. no mislim da Todi to i nije toliko bitno. bitnije ce biti da ponuda bude dana u razdoblju kad na trzistu i nece bas cvjetat ruzice. tako ce se vise naivnih odluciti i prihvatiti javnu ponudu.
ja sam cuo 20.06. ili 30.06, za 12.06. ne… bilo kako bilo 10 dana ne znaci nista, bar meni jer mislim ostati duzi vremenski period… sigurno do sinergije sa drugim agrokorovim pekarama… a i tad cu razmisliti…
muci me jedino nedostatak kesa, jer je ostali svega jos nekoliko dana za dokup.
u najpovoljnije razdoblje ulazi kroz par dana. no mislim da Todi to i nije toliko bitno. bitnije ce biti da ponuda bude dana u razdoblju kad na trzistu i nece bas cvjetat ruzice. tako ce se vise naivnih odluciti i prihvatiti javnu ponudu.
[/quote]
kad ponudi cijenu, do kada ponuda vrijedi?
mislim, najveca glupost bi bila njemu prodati po 13XX, "ako" do isteka ponude cijena uzleti…
a koju cijenu ce ponuditi za seriju B?
jel tko to racunao? ili moze (mora) ponuditi istu…