Normalno je da vrijedi više, puno više
naravno da ulaskom agrokora ‘vrijedi vise, puno vise’…
‘…što je Hrvatska siromašnija, a Todorić bogatiji, to će više ljudi o njemu ovisiti…’
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kmetovi-najvise-vole-ljude-poput-todorica/387999.aspx
sasvim pristojan i nadasve prizeman komentar… bez obzira na mozebitnu losu reputaciju portala na kojem cuci [thumbsup]
‘… Todorić, zapravo, diktira kretanje cijena bazičnih prehrambenih roba, poput brašna, a to je izvrsna osnova za trgovanje s vladom: traže se nove koncesije u zamjenu za odustajanje od udara na građanski standard…’
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=613797
iz perspektive ovih clanaka tesko bi joj bilo izmjeriti cijenu u narednih godinu-dvije dana,
al za sad je izgleda najbitnije da smo se kakti odbili od doljnjeg ‘boilindzera’ [wink]
Dakle ukoliko bi Mr.T imao svih 60 000 serije B(što nema) trebalo bi mu još 31 259 dionica serije A da bi imao 51% MLNR,Sad još kad bi shvatio zašto se trže po istoj cijeni ….
Nervoza na bidu na MLNR-R-A..svi bi htjeli bit prvi.. [huh]
A ja mulac na 1200 i kusur cekao, umjesto da sam odrijesio kesu kad je bio na 1.300 [angry]
da li ima neki razlog zbog kojeg mlinar danas raste ? da li zbog najavljenih poskupljenja kruha ili nešto dr. ?
s ovim realno očekivanje rasta i na ztnj , jer se ponašaju kao twin brothers.
@sth
‘recimo’ da todorius ima dobar dio B u rukama…
i da ce, kako kazete, sazvat skupstinu… i promijeniti odluku…
sto ce to znaciti nekome sa par stotina komada (ili mozda 50, ili 15, ili triklopovih 6) ?
vjerojatno nista…
osim sto eventualno moze biti sretniji da umjesto stajaznam 40kn dividende dobije jos tih 65% extra…
a kao naknada za to, obzirom na ff, na zeljenu prodaju ce lako moguce morati cekati jedan od rijetkih pravih trenutaka…
eventualno ako ima kakve napoleonske sklonosti da mu ime bude vidjeno u top10…
sto se glasova tice, tesko da ce b.i.g. nuditi bilo kakve mucho pare, sad i poslije, za otkup restlova… da bi recimo 71 povecao na 73%… stajaznam, mozda moze aglg-r-a kao primjer ?
Sto se mene tice, na tragu onoga sto vi pisete, B je u nekim realnim kolicinama idealan iskljucivo za mirovinske fondove… a obzirom da realnih kolicina nema ostaje nam samo nagadjati koliko je i kome uistinu vrijednija od A [wink]
malom dionicaru nece puno znaciti… ali njemu koji drzi 50 tak tisuca, takvo podizanje vrijednosti dionice, znacajno podize ucesce, a time i krvnu sliku samog agrokora… ( za nekih 30tak miljuna kn)
sad mene osobno to frustrira, jer mojih 20tak dionica stoje tako kako stoje, a znam da vrijede vise…
i da , serija B, bi bila idealna za neki mirovinski fond, ali po preuzimanju i nakon odluke skupstine, uprava i ostali (koji su blizu "vatre") koji sada imaju seriju B, poceti ce s njom trgovati pa ce se stvoriti i nekakva likvidnost…
i slazem se, sada je njezina postotna veca vrijednost od serije A diskutabilna…
ali, uskoro…
“Dakle ukoliko bi Mr.T imao svih 60 000 serije B(što nema) trebalo bi mu još 31 259 dionica serije A da bi imao 51% MLNR,Sad još kad bi shvatio zašto se trže po istoj cijeni …. ”
manjak likvidnosti, nista drugo.
a manjak je, jer Agrokor vec drzi 50 000… a ostali (uprava Mlinara i zaposlanici) cekaju objavu preuzimanja…
da li ima neki razlog zbog kojeg mlinar danas raste ? da li zbog najavljenih poskupljenja kruha ili nešto dr. ?
s ovim realno očekivanje rasta i na ztnj , jer se ponašaju kao twin brothers.
ja sam cuo da objava i preuzimanje ostalih dionica ide 20.06.08…. mozda zato?
a ako je sudeci po prijasnjim "najavama" pruzimanja, oko 12.06 nas ocekuje rast kakav smo imali uzitak gledati, prije prijasnjih "datuma objave"…
izgleda da ce rast poceti i prije. u biti, cini mi se da je upravo krenuo
izgleda da ce rast poceti i prije. u biti, cini mi se da je upravo krenuo
bilo bi i vrijeme kolega, da se konačno krene up up up [pray]