skiveni nalog na prodaji 5 1325 i ostane još za čvape
"Pa nije bilo rečeno da bude javna ponuda po cca. 1.370. "
trenutna prosjecna ponderirana cijena u zadnja 3 mjeseca je 1360 kn
Nije mi jasno kako ova dionica trenutno ne ide prema 2000 kn kad se non-stop govori da ova pekara u Sinju nema dovoljno kapaciteta već se radi nova pekara u Dugopolju koja može zadovoljiti sve Konzumove potrebe.Situacija je sa Makarskom slična,nisam upoznat sa Zagrebom,ali samo ove nekretnine koje će ostati od ove dvije pekare vrijede skoro neprocijenjivo.
Mislim da je svima jasno što se događa osim dioničarima,još kad vidim one serije B kako se prodaju-nemam riječi.
Nije mi jasno kako ova dionica trenutno ne ide prema 2000 kn kad se non-stop govori da ova pekara u Sinju nema dovoljno kapaciteta već se radi nova pekara u Dugopolju koja može zadovoljiti sve Konzumove potrebe.Situacija je sa Makarskom slična,nisam upoznat sa Zagrebom,ali samo ove nekretnine koje će ostati od ove dvije pekare vrijede skoro neprocijenjivo.
Mislim da je svima jasno što se događa osim dioničarima,još kad vidim one serije B kako se prodaju-nemam riječi.
Nekome u ovome trenutku nije u interesu da se cijena digne, nije skupio dovoljno komada.
Normalno je da vrijedi više, puno više ali sve ovisi o stanju na tržištu.
Jednio što me veseli da na ovim razinama gotovo pa i nema prodaje, znači ako tržište krene gore mi ćemo brzo doći na 2*** kn.
Normalno samo treba čekati i javnu ponudu.
[thumbsup]
….
…
Ovo sa serijom B, stvarno nema smisla… prodaje se za sitnis, a naloga na kupnji uopce nema!
muci je manjak likvidnosti, ali zato vrijedi puno puno vise nego A…
….
…
Ovo sa serijom B, stvarno nema smisla… prodaje se za sitnis, a naloga na kupnji uopce nema!
[/quote]
Nije mi to jasno sa A i B pa ako bi molim vas netko odvojio koju minutu da ispiše razlike,puno hvala!
doslo i to na dnevni red… gospoda iz Nezavisnih hrvatskih seljaka o otkupu psenice:
http://www.virovitica.net/clanak.asp?clanakID=8113
…Ako ne budu oprezni seljaci će biti prevareni i ove godine jer je cijena pšenice na svjetskom tržištu od 2,5 do 2,7 kune. Otkupljivači već sada govore da će pšenicu plaćati po 1,6 kuna što znači da će zaraditi cijelu kunu …
http://www.mps.hr/pr/intervju.asp?id=76&NovinaID=
… Agrokor… Vlasnik je dva poljoprivredna kombinata, tvrtke Ledo, Jamnice, veliki je otkupljivač pšenice , uz to ima i najveći maloprodajni lanac u trgovini…
[wink]
[/quote]
Nije mi to jasno sa A i B pa ako bi molim vas netko odvojio koju minutu da ispiše razlike,puno hvala!
[/quote]
ukratko:
nominalna vrijednost serije A – 400,00 kn
nominalna vrijednost serije B – 660,00 kn
po odluci skupstine 11.12.2006. odluceno je da jedna dionica serije B ima isto pravo glasa kao i jedna dionica serije A, kao i isto pravo prilikom diljenja dividende.
sad postoji nekoliko mogucnosti:
takva odluka je donesena iz neznanja ili namjerno.
moje osobno misljenje – namjerno.
(ovdje treba uzeti najvazniju stvar u obzir, a to je da je serija B, vec u Agrokorovim rukama, samo se ceka objava)
zasto? zato sto ce novi vlasnik (Agrokor) kada prede magicnu brojku 51%, sazvati skupstinu i promijeniti prvobitnu odluku od 11.12.06.
serija B – ce vrijediti 1,65 glasova na skupstini, a i imati ce 65% vece pravo na dividendu.
a sad najvaznije pitanje: temeljem cega ce agrokor to napraviti?
odgovor jako jednostavan: temeljem zakona!!!!
po zakonu serija B vrijedi 65% vise!
http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_trgovackim_drustvima_v_02.asp
clanak 223 i clanak 291 – su najvazniji i eksplicitno govore o vrijednosti dionice, a jos puno drugih ih samo indirektno potvrduje….
@sth
‘recimo’ da todorius ima dobar dio B u rukama…
i da ce, kako kazete, sazvat skupstinu… i promijeniti odluku…
sto ce to znaciti nekome sa par stotina komada (ili mozda 50, ili 15, ili triklopovih 6) ?
vjerojatno nista…
osim sto eventualno moze biti sretniji da umjesto stajaznam 40kn dividende dobije jos tih 65% extra…
a kao naknada za to, obzirom na ff, na zeljenu prodaju ce lako moguce morati cekati jedan od rijetkih pravih trenutaka…
eventualno ako ima kakve napoleonske sklonosti da mu ime bude vidjeno u top10…
sto se glasova tice, tesko da ce b.i.g. nuditi bilo kakve mucho pare, sad i poslije, za otkup restlova… da bi recimo 71 povecao na 73%… stajaznam, mozda moze aglg-r-a kao primjer ?
Sto se mene tice, na tragu onoga sto vi pisete, B je u nekim realnim kolicinama idealan iskljucivo za mirovinske fondove… a obzirom da realnih kolicina nema ostaje nam samo nagadjati koliko je i kome uistinu vrijednija od A [wink]