MLNR (Mlinar d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MLNR (Mlinar d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da, ali do sad je uglavnom kratkorocna reakcija trzista na ponudu za preuzimanju uglavnom bila "ljepljenje" cijene za par postotaka ispod cijene u ponudi. Pa sad, ako racunas da ce biti ispod 1.400, isplati ti se "zasortat" vlastite dionice. S tim da mozes naravno i popusit foru. Ali ocito ima dosta trejdera na ovoj burzi.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Da, ali do sad je uglavnom kratkorocna reakcija trzista na ponudu za preuzimanju uglavnom bila "ljepljenje" cijene za par postotaka ispod cijene u ponudi. Pa sad, ako racunas da ce biti ispod 1.400, isplati ti se "zasortat" vlastite dionice. S tim da mozes naravno i popusit foru. Ali ocito ima dosta trejdera na ovoj burzi.

Ipak bi se slozio s kolegom Saskom, vrlo lako se da izracunati po kojoj cijeni ce ici javna ponuda tako da mi je puno vjerojatnije da se radi o namjestanju cijene, pogotovo ako znamo da je zadnjih par dana – zadnja cijena bila i najniza.

Istna je da je u vecini slucajeva cijena na burzi par posto manja od cijene u javnoj ponudi,ali mislim da se to nece dogoditi s Mlinarom. Ovdje se ipak radi o Agrokoru i to ce trziste sigurno prepoznati.(kao i do sada)

Pozdrav.

PBZ INVESTOR - nikad vise!

Hm, ja sam nesto propustio izgleda. Sto je agrokor vec duzan objavit ponudu za preuzimanje? Koliko vidim na SDA, jos nije.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Niste ništa propustili. Kolege malo trkeljaju. Dok čekamo da i u SDA vidimo da je Agrokor obavezan objaviti javnu ponudu, ajmo malo pogledati kako razmišlja novi gazda.

Todorić: Uložit ćemo 200 milijuna eura u izvozne proizvode
Business.hr/Hina
19.05.2008 16:14

Predsjednik koncerna Agrokor Ivica Todorić izjavio je danas kako Hrvatska može proizvoditi dovoljno hrane za vlastite potrebe, ima i izvoznog potencijala, no za to su potrebne velike investicije.

Podsjetio je kako su još prije godinu dana upozoravali da je vrijeme jeftine hrane prošlo te kako to nitko tada nije htio slušati, a tek nakon poskupljenja hrane kao da su se svi probudili.

"To je ozbiljan problem s kojim se u ovom trenutku suočavamo", kaže Todorić. No smatra kako je problem za Hrvatsku prevladiv, može biti čak i neutralan, ali samo uz vrlo ozbiljan i pametan pristup svih sudionika, od države, institucija koje odlučuju, investitora, tvrtki, itd. "Moramo znati kamo idemo, koja nam je strategija, u što ulažemo i iz čega možemo najviše dobiti", kazao je Todorić nakon što su Agrokor i Hrvatski rukometni savez potpisali ugovor o sponzorstvu.

Todorić podsjeća da je poskupljenje hrane globalan problem, veliki izazov za svijet, za okruženje u kojem živimo.

"To je i za nas velik i ozbiljan izazov. Mislim da smo mi u prednosti u odnosu na mnoge zemlje, samo je pitanje hoćemo li tu prednost iskoristiti", poručio je.

Na upit utječe li stanje u regiji na Agrokor Todorić je objasnio kako situacija u bilo kojoj regiji može utjecati na ekonomiju bilo koje zemlje, pa i tvrtke koja radi u toj zemlji i regiji.

"Sigurno da mi nismo imuni na to, zato Agrokor i želi izići iz regije, postati globalna kompanija, jer ako na nekim tržištima imaš možda problema, drugo je tržište zdravije pa možeš funkcionirati", rekao je.

Todorić je najavio i da će Agrokor u sljedeće tri godine uložiti 200 milijuna eura u koncept izvoznih proizvoda.

Agrokor tako primjerice već sedam godina radi na projektu proizvodnje luka, a očekuje se da će za dvije godine tu imati izvozni proizvod.

Prema podacima koje je iznio Todorić, Agrokor je u prošloj godini ostvario izvoz od 150 milijuna eura, a kompanije tog koncerna u inozemstvu su ostvarile promet od 550 milijuna eura.

fino istresanje na 1.400. ocito Todini igraci slazu cijenu koja ce njemu najvise odgovarati za preuzimanje 😉

Ili netko zna po kolko ce ici ponuda, pa se iskrcava?
[/quote]

to se vrlo lako izracuna ako znas datum kad nastaje obveza. no na 1.400 se u svakom slucaju iz tog razloga ne isplati iskrcavati, jer ponuda moze biti neznatno niza.
[/quote]

Netko očito kapitalizira dobit 😉

Možda netko kapitalizira gubitak. [smiley]

fino istresanje na 1.400. ocito Todini igraci slazu cijenu koja ce njemu najvise odgovarati za preuzimanje 😉

Ili netko zna po kolko ce ici ponuda, pa se iskrcava?
[/quote]

to se vrlo lako izracuna ako znas datum kad nastaje obveza. no na 1.400 se u svakom slucaju iz tog razloga ne isplati iskrcavati, jer ponuda moze biti neznatno niza.
[/quote]

[/quote]

jaa znam i ne prodajem ih!

Šta se tresete…vi bi da svaki dan raste!? Strpite se do kraja 6 mjeseca i biti ćete zadovoljni…

Svi koji imaju, a na bilo koji način su povezani s Agroma-drže ih i ne pada im na pamet prodavati ih…

Ja ih osobno imam 258 i nema teorije da ih prodajem na ovim razinama,a kupio sam pp ih oko 1000…iako me margin ubija!

...14.4., zauvijek će ostati zapisan u našem zdravlju...

Todorić: Uložit ćemo 200 milijuna eura u izvozne proizvode

konacno nesto direktnije + napisano u pozitivnom duhu… kao i u vecernjem
http://www.vecernji.hr/home/manager/3085327/index.do;jsessionid=66E6C92D716A6EA8EB63B6B4F63CDB10.2
iako mi u vecernjem sve to malo bolje, prisnije, zvuci…
… a sve to usko na liniji pankreticevih najava http://www.poslovni.hr/g254.aspx
iako su stranice na kojima smo to apsolvirali davno iza nas…
nek vise ‘izmoderiraju’ tu cijenu preuzimanja, preuzmu u potpunosti, pa da semel pro sempre ovo krene dalje kao kulturna dionica vrijedna vremena koje dolazi

http://www.ft.com/cms/s/0/071789d8-25b7-11dd-b510-000077b07658.html
Rising inflation in emerging markets is serious for two reasons. First, it is more destabilising socially and dangerous politically. Secondly, it reflects a cocktail of loose monetary policies, economic overheating and rising unit wage costs. But for the proliferation of price controls and subsidies applied to food, fuel and housing, reported inflation would be much higher. Emerging markets will see more credit tightening in the coming year but this will not be effective until they allow their currencies to appreciate more significantly or revalue against the US dollar and euro.

citaj vako: todoric je drzavni interes, a drzava navijeke bijase todoricev interes…
oces neces- manus manum lavat ili svi putevi vode u ‘rim’ 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

jaa znam i ne prodajem ih!
Šta se tresete…vi bi da svaki dan raste!? Strpite se do kraja 6 mjeseca i biti ćete zadovoljni…
Svi koji imaju, a na bilo koji način su povezani s Agroma-drže ih i ne pada im na pamet prodavati ih…
Ja ih osobno imam 258 i nema teorije da ih prodajem na ovim razinama,a kupio sam pp ih oko 1000…iako me margin ubija!

Kolega jazavac, izuzetno cijenim Vaše pisanje na ovoj temi jer do sada ni jednom niste pogriješili u pogledu informacija koje ste iznosili. Slažem se s Vam da nema gluplje stvari od prodavanja sada kad je sve već prilično izgledno.

Usudio bih se kladiti da će Todini manageri ovu dionicu tek krenuti kupovati kad gazda službeno preuzme istu, jer nije teško biti pametan ako se malo okreneš u prošlost i pogledaš priču oko ostalih Todinih dionica.

Zato kolege moje, iskoristite ovu priliku i pokušajte uhvatiti koju dionicu ispod 1.400 kn. Ja hoću, mada čisto sumnjam da ću što uhvatiti.

Ja nikako ne razumijem ljude koji misle da tradingom mogu zaraditi pare na tržištu koje je plitko da ga može uzdrmati i najmanji pomak. Kao što je W.B. rekao "Nisam zaradio kupujući i prodajući već čekajući".

Mlinar gradi novi pogon smrznute hrane i po završetku toga vjerojatno će od Leda preuzeti smrznuti program tjesta i sl., cijena kruha raste (i ima prostora bar još 50% do ulaska u EU), a o vrijednosti Agrokorovih kompanija nakon povezivanja u koncern je uopće bespredmetno trošiti riječi zar ne?

Spekuliranje o vrijednosti Mlinara za 1-2 godine je samo pitanje da li će vrijediti 2, 3 ili 5 puta više a ne hoće li se na toj dionici zaraditi. Zato "Strpljen spašen" a tko misli da ima trenutno dionica koja će za godinu dana napraviti veći skok od Mlinarove neka kupi tu dionicu!!!

kratkorocno, meni najviše nade daje onih nekoliko dana trgovanja prije 01.05.

sjetite se kakvi su prometi i nalozi tad bili, tad smo bili dosli u par dana do cijene od 1710 kunica, ali ponovnim prolongiranjem preuzimanja tu smo sad gdje jesmo…

taj scenarij ce se ponoviti i treba ga pricekati mjesec i pol, pa ja osobno cekam i dokupljujem…

a za mjesec i pol, ce se sve to ponoviti… ali ovaj put cemo vidjeti sve do kraja, a ne samo uvertiru…

dosli u par dana do cijene od 1710… taj scenarij ce se ponoviti i treba ga pricekati mjesec i pol

obzirom na ‘vise interesnih skupina’ koje ovdje nazoce,
u svakom trenutku ovdje je moguc svaki pravac…

do ‘konacnog obracuna’ osobno ocekujem jos puno ‘zanimljivosti’ na samom terenu …

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

New Report

Close