MLNR (Mlinar d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MLNR (Mlinar d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

efodix: ” Pa neko se bogami previse istresa da ne bi bilo sumnjivo. Da se razumijemo, nisam u mlinaru, mislio sam uletiti prije obavijesti pa mi je promaklo i jucer sam se grizao zbog toga, ali stvarno mi je ovo cudno. ” a kaj se istresa. pa pogledaj kolicine. mali spekulanti izlaze jer ionako ni ne znaju zasto su tu. i to je cijela prica. neko je jucer dobro napisao. bice za par dana. Bio sam u Rimu ali Papu nisam vidio. [thumbsup]

Ne bi rekao da to ima puno veze s malima, svi mali spekulanti su unutra bas zbog preuzimanja. Ako nekaj nije proslo po krivu, onda bi prije rekao da to mozda neko veliki koci rast.

NIšta nije pošlo po krivu…znam za već neke prelaske iz drugih Agro perjanica u Mlinar i to već neko vrijeme [wink]

...14.4., zauvijek će ostati zapisan u našem zdravlju...

Vidim da se veliki upitnik uvukao u dionicare Mlinara,istina je da smo od danasnjeg dana puno vise ocekivali pogotovo nakon vijesti vezane uz Cakovecke mlinove koja nam je potvrdila da se polako ova prica oko preuzimanja blizi kraju.

Imam neki osjecaj da dosta neiskusnih dionicara Mlinara zbunjuje tj. nezna proceduru oko javne ponude.Pa cu ukratko probati objasniti:

Znaci kada Agrokor i sluzbeno postane vlasnik najmanje 25% + 1 dionicu Mlinara mora po clanku 15

(6) Prosječna cijena dionica na burzi ili organiziranom tržištu izračunava se kao ponderirani prosjek zaključnih cijena u zadnja 3 mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Cijena u javnj ponudi ce biti negdje oko 1480kn, sto ne znaci da ce ta cijena biti i na burzi tj. na burzi ce sigurno biti puno puno visa cijena. (cijena u javnoj ponudi i na burzi nemaju veze jedna s drugom – mislim da to puno novih ne razumije) .Vi sami odlucujete hocete li svoje dionice prodavati po cijeni iz javne ponude ili na burzi.

Evo da bi shvatili cijena Tiska u javnoj ponudi je bila oko 450 kn,
a na burzi se trgovalo iznad 1000 kn.

Vi sto se pitate zasto netko sad prodaje,meni je ipak puno cudnije zasto je netko prodavao prije 10-tak dana ispod 1000 kn,kad se i tada sve znalo,hocu reci uvijek ima onih koji prodaju ne pitajuci za cijenu.
U 10 dana smo rasli vise od 100%,na ovim razinama je vecina u plusu. Netko je malo jace lupio po kupnji sto je bilo sasvim dovoljno da se dosta malih odluci na kapitaliziranje bar neke dobiti u strahu da se nebi opet opekli,nazalost to je stvarnost nase burze. Puno malih(neiskusnih) kupuje kad sve krene gore ne pitajuci za cijenu i neznajuci zasto uopce tu dionicu kupuju(to nam odgovara dok rastemo),ali isto tako ti isti kad pocne padati prodaju pod daj sta das.

Samo treba imati jos malo strpljenja,nakon jucerasnje vijesti vezane za CKML je sve potpuno jasno, za dionicare Mlinara dolaze jako lijepi dani. [thumbsup]

Pozdrav.

PBZ INVESTOR - nikad vise!

karlo, odličan post.
trebalo je malo pojasniti.
ono jutros se vidjelo iz aviona da kreće malo dolje – nebitno iz kojih razloga.

ali zapravo smo dobar rast ostvarili prije toga pa je i to razlog jer neki kapitaliziraju.
sad ne znamo kako će biti općenito sa tržištem ali ako neće biti nikakvih bitnih padova onda treba tek uslijediti lijepi rast.
neka se nitko ne povodi za ovim i neka sam odlući kupiti ili prodati sada – ovo je moje viđenje.

Ha ne znam zašto toliko čuđenje s padom MLNR kada je cijelo vrijeme BID bio tanak, a skidalo se pomalo s aska i dizalo cijenu u par dana dosta nesrazmjerno. Logičan slijed je pad i stabilizacija negdje oko 1400-1450. Ušao sam na 1300 čisto špekulativno i recite mi jedan razlog zašto je ne bi prodao juče po 1750?
U par dana više nego solidan postotak na gore. A znate i sami kako je s dionicama koje rapidno brzo rastu? Silazni trend isto može biti rapidan, još kada pogledate BID i vidite da ju neko s par stotina komada može vratiti na 1300.
Take the money and run-)))!!!

"..Tko ništa nije proživio, ne smije me savjetovati.." (Sofoklo)

Evo ovako za sve Mlinaroljupce:
Sutra se objavljuje da je Agrokor preuzeo dio od Čakovečkih mlinova! A i dio od 5,12% od Tim Zipa….

e sad zanima me dali naša prekrasna burza radi u petak???[rolleyes]

Sutra se objavljuje da je Agrokor preuzeo dio od Čakovečkih mlinova! A i dio od 5,12% od Tim Zipa….

ne

Sutra se objavljuje da je Agrokor preuzeo dio od Čakovečkih mlinova, odnosno 13%!
A i dio od 5,12% od Tim Zipa….+ Agrokorovih 3,07%

Dakle ponedjeljak!?

Insider baš me zanioma tvoj komentar!?![proud]

znači sutra bi moglo biti veselo, a Toda još danas malo drma plašljive da pokupi jeftinije ono što se skupit dade…

Excuses are like asses - everybody's got one and they all stink!

Ha ne znam zašto toliko čuđenje s padom MLNR kada je cijelo vrijeme BID bio tanak, a skidalo se pomalo s aska i dizalo cijenu u par dana dosta nesrazmjerno. Logičan slijed je pad i stabilizacija negdje oko 1400-1450. Ušao sam na 1300 čisto špekulativno i recite mi jedan razlog zašto je ne bi prodao juče po 1750? U par dana više nego solidan postotak na gore. A znate i sami kako je s dionicama koje rapidno brzo rastu? Silazni trend isto može biti rapidan, još kada pogledate BID i vidite da ju neko s par stotina komada može vratiti na 1300. Take the money and run-)))!!!

Kolega ovo sto ste Vi napisali sam upravo objasnio u prosloj poruci,puno je takvih koji kao Vi razmisljaju,koji su usli spekulativno i koji sada kapitaliziraju dobit,zato smo i pali i to je sasvim normalno nakon takvog rasta.

Ali ovo Vase pisanje o nekakvoj realnoj cijeni nema nikakvog smisla,to bi znacilo da ste kupili dionicu 8% ispod po Vama realne cijene uz ovoliko dionica na burzi koje su jos uvijek jako jako podcijenjene tj. nisu se oporavile od korekcije,to mi je malo smijesno. I jos pisete da je cijelo vrijeme
kupnja slaba – namece se pitanje zasto ste onda uopce kupovali Mlinar uz toliko drugih podcijenjenih dionica.
Iz gore navedenog dolazim do zakljucka da ova Vasa poruka nije dobronamjerna ili jednostavno niste bas na ti sa dionicama.

PBZ INVESTOR - nikad vise!

Evo ovako za sve Mlinaroljupce: Sutra se objavljuje da je Agrokor preuzeo dio od Čakovečkih mlinova, odnosno 13%! A i dio od 5,12% od Tim Zipa….+ Agrokorovih 3,07% e sad zanima me dali naša prekrasna burza radi u petak???[rolleyes]

ako je ovo istina danas se puno ljudi zaj…, pa pogotvo onaj koji je prodao seriju B…

New Report

Close