MLNR (Mlinar d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MLNR (Mlinar d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neki vrli investitor sterao ipak mlinok u blokadu, svaka mu cast.[sad]

Što pričaš? Krivo si napisao.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

da da još 6 dionica nas djeli

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Ma na Babica, da , kad citam Brizarovu knjigu pa mi u glavi, oprostite, kolege………[embarass]

Neuspjeh je prilika da ponovo pokusate mudrije. H.Ford

SASKO
nadam se samo da ovo stvarno ne mislis. jer ako je to tvoje misljenje i ako mislis da je kod Mlinara bitan FI i ove spike sa psenicom, onda je mozda bolje da uzmes lovu i orocis u banci.
[/quote]

Hvala na savjetu kolega, upravo si i sam mislim da bi to bio bolji potez!

Nego, da ti nisi možda savjetnik Sanaderu kad dijeliš tak dobre savjete?

hahah da da kolega sinke je vidovit. Ma ljudi nema brige ja sam očito pokrenuo lavinu glupe rasprave. Htio sam samo obavjestiti dioničare da znaju da nema ništa od objave. A da dionice bude hit u 2008 bude ja ne sumnjam

Bio sam napravit uvid u knjigu dioničara, a to možeš ako si dioničar! [angry]

Što ti znači nema ništa od objave? nema je danas, u slijedećih mjesec dana ili je nema uopće, logično je da će Agrokor ukoliko preuzima iskoristiti za sebe najpovoljniji trenutak (ne mislim samo na cijenu vezanu za zadnjih 90 dana) a ne da se bakće sa Mlinarom ili bilo kim drugim dok vodi pregovore o preuzimanju kompanije vrijedne 3.500.000.000 USD. Uvijek su bitni prioriteti i tajming!!!!

Zamisli da im recimo financiranje pruzimanja Mlinara (cca 400 mil kn) ugrozi iz nekakvih čudnih razloga financiranje preuzimanja Migrosa.

Da budem jasan svima:

1. Imam dionice MLNR i vjerujem da će to Agrokor preuzeti (dok se ne objavi suprotno), kupovao sam ih na 700, 925, 800 i 1220 kn (kako sam imao slobodnih sredstava)
2. Za sve podatke koje pišem izvori su javno dostupni svim dioničarima ako znaju što treba gledati (financijski izvještaji, prospekti JTD, objave na ZSE i SDA, skupštine TD, Zakon o trgovačkim društvima, zemljišna knjiga, katastar, GUP, i sl.)
3. Istina iz svega toga donosim zaključke kao i drugi (netko pozitivne netko negative) i na temelju toga ulažem

PS: nisam vidovit ali se držim onoga da je POVIJEST UČITELJICA BUDUĆNOSTI, tj. povijest se vrlo često ponavlja — uzmite sve naše firme koje su bile mete preuzimanja i vidjet će te određene zakonitosti u ponašanju cijene tih dionica u periodima od 6mj, 1mj, prije preuzimanja (nagli rast pa pad), oko preuzimanja(objava i vrijeme do davanja javne ponude) i 3mj do godine dana nakon preuzimanja; pa ako se ustanovi neko pravilo koje se ponovi onda postoji realna vjerojatnost da će se ponoviti opet pogotovo ako su isti ili slični akteri[thumbsup]

Čekaj ti to meni objašnjavaš ili …
stvarno ne kužim kolega meni netrebaš ništa objašnjavat jer ja znam da je firma njegova već odavno. Ne kužim te jer ti išta pročitaš do kraja???

niti jedan B danas nije bacen u bunar niti se ista na B nalozima mijenjalo
ne znaci nista previse, al covjeka veseli kad baci pogled na zse [proud]

btw- vidim zitnjak su preokrenuli u zeleno… jel to oni ne znaju ko vecinski sa 51,92% ?

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

Ti isto slabo čitaš malo. Imam preko 500 mlinara i ne namjeravam ga prodavat još bar 2 godine. Samo sam reko da mi je sranje jer sam računo da će objavit preuzimanje do kraja 2 mjeseca a sad ništa jer moram čekat kraj petog mjeseca. Vi i par novih kolega, upučenih, ste se malo previše uzrujali jer sam napiso da bi mogla past.
E da i kad igramo otovoreno kad se toliko razumijete u sve kada ste mlinar kupovali???
Ja na 820 i 1000 a Vi kolege, budimo korektni pa recimo?

Kolega zg28, ne znam kako ste zaključili da sam uzrujan jer to stvarno nisam i nemam zašto biti.
Dosta mi je prepucavanja oko preuzimanja i rekao sam da svatko napravi kako misli da je najbolje. Uostalom nitko od nas nije vidovit, zar ne?
Vjerujte mi da sam informaciju o početku preuzimanja imao prije Vas i da sam kupio dionice povoljnije nego Vi, ali ne znam zašto je to uopće bitno, jer to nema veze za zanjem o investicionom ulaganju nego sa pravom informacijom u pravo vrijeme.
Cijenim kada netko napiše nekakav post koji potkrijepi informacijama i brojkama što je na ovom forumu rijetkost.
*** obrisano ***

Imam preko 500 mlinara i ne namjeravam ga prodavat još bar 2 godine. Samo sam reko da mi je sranje jer sam računo da će objavit preuzimanje do kraja 2 mjeseca a sad ništa jer moram čekat kraj petog mjeseca.

pokusavam se neobazirati na ove uistinu bespotrebne rasprave, al mi upada u oko
da imate 500+ mlinara koje ne namjeravate prodati bar jos 2 godine, a racunali ste na
preuzimanje krajem 2. mjeseca… kazete da sad pak morate cekati do 5. mjeseca…
samo se pitam zasto ste na to racunali/morate cekati ako niste mislili prodavati ?
fakat ne kuzim [shocked]

Vjerujte mi da sam informaciju o početku preuzimanja imao prije Vas i da sam kupio dionice povoljnije nego Vi, ali ne znam zašto je to uopće bitno, jer to nema veze za zanjem o investicionom ulaganju nego sa pravom informacijom u pravo vrijeme.

znanjem o investicionom ulaganju bi postigli da ih danas imate jos vise, a bez ulozene kune…
evo, ja poceo uciti TA… bolje sad nego kasnije [wink]

jedna zanimljivost sa hrportfolio.hr [tongue]
kategorija ‘dionicki fondovi’
30 fondova u kategoriji
prospectus jie (5000 kom mlnr + 5000kom )
sa dnevnom promjenom za 06.02 od tek -0,08%
na ugodnom 4. mjestu,
gledajuci usljivi dan koji je iza nas [proud]
…na 3. mjestu ukupno za 2008. sa ‘samo’ -5,70%

zdravi neki fond manageri u mlinki, nema sumnje [thumbsup]

Ma dobro rasprava je počela o cijeni i svako je dao svoje mišljenje pa isto tako neka svako zaključi ko kaj zna

Top bid
CIJENA KOLIČINA
1.602,00 230
1.601,10 19
1.601,00 3
1.577,01 7
1.576,00 5
1.550,00 5
1.541,10 6
1.541,00 6
1.525,01 15
1.525,00 100
Top ask
CIJENA KOLIČINA
1.648,99 10
1.649,00 12
1.650,00 10
1.655,00 35
1.670,00 30
1.689,00 10
1.699,99 4
1.700,00 11
1.749,00 2
1.749,99 24

Kada već pričamo o cijeni, izgleda da je netko ovo ocijenio kao povoljnu kupnju.

Budimo CROativni. Kupujmo hrvatsko. Kako to kaže jedan moj kolega: "Živce na laštiku...."

New Report

Close