MLNR (Mlinar d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MLNR (Mlinar d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

moramo malo pričekati a bitno da znamo ”šta imamo” ali za sada nema bojažljivaca – čekam na kupnji ali ništa.

budemo vidli…puno likova je planiralo sad izaći nakon objave i lijepo zaradit…sad kad će to morat odgodit bojim se da baš ne bude dobro..sad će izvješća i neke dionice će prije svoje odradit neg mlinar…..[undecid]

kolege, najbitnije je da je zapoceo proces o kojem se dugo vremena tek spekuliralo [tongue]
spekulacije su konacno dodirnule realnost… dogadjaju se uocljive stvari koje ukazuju na navedeno,
koje se ne mogu sakriti, a koje se u konacnici i vrlo lako mogu provjeriti…
sve smo to ovdje na forumu izdriblali sa vise strana…
sve drugo su manje vise nevazni detalji obzirom na tu cinjenicu, koja je za nas koji smo unutra velika ko kuca…
uz sve to, imamo i nekoliko velikih sakupljaca…
sto nam vise treba ? mozda samo jos vise profita obzirom na ulozeno… e pa s te strane gledano, mozda
je ipak pametno pricekati da zavrse price sa recesijama, kosovom, migrosom, pa u zdravom okruzju pustit longplejku da zasvira…
btw- mlinar je u mogucnosti da relativno brzo pozitivno odradi stabilnost i rast vrijednosti dionice… ako se na bazi spekulacija preslo 1k, pa onda i 2k, ne vidim razloga da se to vrlo brzo opet ne dogodi, s bitnom razlikom sto se vise ne radi o spekulaciji… sad ipak svatko zna sto drzi [kiss]

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

Vidim da ima nekih nesporazuma na forumu.
Do preuzimanja će sigurno doći to je dogovoreno još 8 mjesec samo je bilo planirano izaći ovaj tjedan sa objavom da je i zvanično preuzeto. Po mojim informacijam do toga ništa do kraja 5 mjeseca. Sad je jedino pitanje izaći i ponovo ući jeftinije ili čekati da opet dođe u fokus. Ja nebum izlazil jel nemam neke ideje šta kupit i bojim se da ništa nebu tako jako rasla dok se ne srede strana tržišta, nije da je neki razlog ali mi smo se očito ufurali u to kaj se događa u aziji i americi.

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Sad je jedino pitanje izaći i ponovo ući jeftinije ili čekati da opet dođe u fokus. Ja nebum izlazil jel nemam neke ideje šta kupit

to nije jedino, a zapravo nije ni pitanje [angry] bar ne meni…
ne vidim razloga da mlinar mora bitno jeftinije, da mu je odgadjanjem famozne objave stopiran rast, itd…i da je izasao iz fokusa… mozda (vrlo vjerojatno) jest onima koji su mislili uzet jos 20-30% na brzaka, al njih ocigledno nema too much…
al da ce sad uslijediti neki pad u kojem ce se kupovati bitno jeftinije i da ce to trajati- ne bi se kladio na to…
ne postoje zrele osnove, a pogotovo zato sto mlinar nije u, statijaznam, brodogradjevnom sektoru…
whatever,
ako je agrokor konacno dotaknuo mlinar- to ne znaci nista drugo nego da je agrokor vec indirektno u ‘konsolidiranju buducnosti te firme… skup sa zitnjakom i svemu do sad nabrojanom…
sto ce reci da u tom 5. mjesecu necemo imati samo objavu vec i dosta stvari poslozenih za stabilnost i brzi kontinuitet rasta… pri tom ne mislim tek na poskupljenja koja se vracaju, a sigurno idu i jos gore, od ljeta [lol]
…drugim rijecima, a nadam se da ce to i skora buducnost kroz vrijednost dionice pokazati, mi se vec sad, a bez da je to vise tek spekulacija koja dolazi duboko iz sume, vozimo kao agrokorovi ‘podanici’…
zasto bi onda na bilo koji nacin strepili kao da tome nije tako ? [wink]

e sad ga necu prodat makar sjekire padale, pa kako to ljudi reagiraju na glasine, cestitam ovom sampionu koji ga je zatukao do 1700[shocked][angry] [angry] [angry]

IDEMO AP AP

Ma nema šanse da padne MLNR ! Danas samo 5,56 % [cry]

Pa dobro ‘ko nam ruši marka mlinarića na 1700!?[angry]

...14.4., zauvijek će ostati zapisan u našem zdravlju...

eto, uvijek se nađe koji će popustiti i istresti se te pokrenuti prodaju kod onih koji su do sada samo razmišljali.
ništa – idem u šoping i to možda već danas.

Ma kolega stoji jasno pa ja još uvijek tvrdim da će to i tisak biti dionice 2008 samo kažem da momentalno ne vidim neku kratku perspektivu do 5 mjeseca eto to je to ništa loše

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

U kultnoj knjizi ‘Inteligentni investitor’ Benjamina Grahama navodi se primjer Isaaca Newtona koji je daleke 1720. posjedovao dionice poduzeća South Sea Company, najatraktivnije dionice u tadašnjoj Engleskoj. Osjećajući da tržište izmiče kontroli, veliki fizičar je promrmljao da ‘može izračunati kretanje nebeskih tijela, ali ne i pomahnitalost ljudi’. Newton je prodao dionice i zaradio 7.000 funti uz prinos od 100 posto. Samo nekoliko mjeseci kasnije u zamahu divljeg entuzijazma na tržištu, Newton je ponovno kupio dionicu po višoj cijeni i izgubio 20.000 funti (što je ekvivalent tri milijuna dolara danas). Za ostatka njegova života zabranio je bilo kome da izgovori riječ South Sea u njegovoj prisutnosti.
http://www.tportal.hr/gospodarstvo/poslovnivodic/fset.html%5B/i%5D

Rekao sam da je preoptimistična tvrdnja objava preuzimanja ovih dana. Međutim preuzimanje je gotovo, objava je blizu nas a vrijednost dionice doživit će novi ath što je pitanje dana. Tko smatra da bi mogao na nekom drugom mjestu ostvariti veći prinos neka izađe. Osobno ne vidim dionicu koja u kratkom vremenu ima velik potencijal kao ova dionica.
Priča gore upućena je onima koji eventualno planiraju izaći pa se vratiti na nižim razinama.
Pazite da ne bude suza.
[lol]

Kad je MLNR skocio sa 800 na 1200 kn – govorilo se – to je to,vec je odradio preuzimanje itd itd……pa je opet skocio sa 1200 na 1600 opet ista prica,sad je skocio sa 1600 na 2000 – opet isto.
Preuzimanje se vec “trebalo objaviti” u 7,8 mj. pa u 10. mj. pa u 12. mj. pa u 1. mj. evo sad se prica u 5. mj. Nemam nista protiv ako se i cijena dionice nastavi ponasati kao i do sada,u sto ne sumnjam.

Vec i vrapci znaju tko je vlasnik ove dionice i tako ce se ona ubuduce i ponasati.

PBZ INVESTOR - nikad vise!

momentalno ne vidim neku kratku perspektivu do 5 mjeseca eto to je to ništa loše

kratku perspektivu za sto ? +30 % ? +50% ? [wink]

u svakom slucaju- ne bi se slozio da je ono sto se da iscitati samo ‘nista lose’ [tongue]
do 5 mjeseca ima dugih 90-tak dana svega i svacega…
shvacam odredjeno razocaranje, moguci su razni smjerovi, al mislim da tu jos nema prostora za defetizam [angry]

New Report

Close