Mladi stažiraju bez plaće

Naslovnica Forum Komentari članaka Mladi stažiraju bez plaće

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

poslodavac radi radi profita.
zaposlenik radi za plaću.
zaposliti se bez plaće je potpuni idiotizam.

ekonomski odnosi ocrtavaju ukupne društvene odnose. odnos u kojem jedna strana radi besplano za drugu je robovlasništvo.

je li ovaj tekst samo “opravdanje Mrsićeve politike i želja poslodavaca”? 😉

Mediji su baš uprli da dokažu da su Mrsićeve mjere dobre i pametne.A nisu.Badava im trud.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

Ja sam prvi posao radio bez place. Onda sam radio za sicu, imao sam 15 godina. Onda sam radio za malo vise kad sam imao 16 i 17. Onda sam isao na faks i izmedju godina radio za opet malo vise. Nemojte biti negativni – klincima je i sami ulaz u ured ili pogon prilika da nesto nauce. Nemojte biti takve kmice i sve komentirati negativno. To nije dobro!!!

i ja sam radio za malu plaću, pa za malo veću… u stvari… bilo je točno ovako: počeo sam raditi prije završetka fakulteta za 4000kn. onda sam diplomirao i nakon diplome su mi dali plaću od 8000kn. radio sam i dalje isti posao. na isti način. sa istim ljudima…. diploma nije donijela nikakvo novo znanje…. stvar je u tome da su me iskoristili. nisu me platili za rad, nego su me platili koliko su morali. sa diplomom sam mogao naći drugi bolje plaćen posao, bez diplome nisam. rad za 1600 kn je samo veća stopa iskorištenja. cure i dečki, diplomanti, ne dajte se. u svijetu u kojem vi radite a drugi profitira na vama, plaća je sve što imate. ne popuštajte ni pedlja. živite sa roditeljima. strpite se, i ne zapošljavajte se za kikiriki.

New Report

Close