Mlade obitelji radije idu u podstanarstvo, nekretnina više nije ‘must have’

Naslovnica Forum Komentari članaka Mlade obitelji radije idu u podstanarstvo, nekretnina više nije ‘must have’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Podstanarstvo je financijski povoljnije od kupnje nekretnine!
Naglasak je na financijski, ali u odluci treba uzeti u obzir i ostale čimbenike koji utječu na odluku podstanarstvo ili kupnja.
Tu su prvenstveno sigurnost posjedovanja vlastite nekretnine, ali i problematika dugotrajne kreditne omče koja se spominje u članku.
30g kredita za kupnju stana od ca 60m2 po cijeni od 1400€/m2 i kta 6% daje ratu kredita od ca 450€/mjesečno (ne računajući i troškove obveznog osiguranja, opremanje stana, porez na nekretninu,troškove procjene vrijednosti nekretnine svake 3 god i sl. stavke iz sitnih slova i općih ugovornih odredbi).
Takav stan se može iznajmiti za ca 350€/mjesečno. Razlika od 100€ u novčanom fondu s prosječnim prinosom od 3,5% na 30g daje gotovo 65000€.
Nakon 30g imate ili stan u svom vlasništvu vrijednosti xxx ili likvidna financijska sredstva. Što vam je draže?

Točno.

Osim toga must have je znanje/zdravlje stan nije nikako.

Osim toga manji raspoloživi dohodak koji ide na potrošnju za nekretninu ići će ili u štednju(što nije najbolje) ili u ulaganje i investiranje direktno(faxevi, tečajevi, jezici)

Sumnjam da će novac za stan netko potrošiti na auto.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

New Report

Close