Mirovinski sustav Nizozemske može biti uzor

Naslovnica Forum Komentari članaka Mirovinski sustav Nizozemske može biti uzor

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Jako površno napisano.
Nije navedeno da NL ima zagarantiranu državnu mirovinu sa 65 god starosti, a koja je bez obzira radili ljudi ili ne, koliko i šta radil u toku života za sve gračane ista a i one koji nemaju niti dana radnog staža.Jer zamisli,filozofija je da nisu svi rošeni i radno sposobni, ali sa 65 god. starosti moraju imati izvor prihoda jer i oni su pripadnici društva(zamisli kako kapitaliđtički), a ako im taj prihod nije dovoljan nadomiješta se na teret socijalnih davanja.
Ista se izdvaja i puni za razliku od RH, iz poreznih davanja, pa u konačnici ispada da su porezi na prihod niži nego u RH (zamisli Linićevo razmišljanje po tom pitanju).

Ne da ni NL mogla biti uzor samo za mirovinskom sustavu, već i puno više od toga, npr. u sferi Zdravstvenog osiguranja.

NL problem neplačanja između ugovornih strana regulira tzv. zakonom o lančanoj odgovornosti , itd, itd.
Moglo bi se puno toga naučiti i preuzeti od NL , a ne stalno izmičljati “toplu vodu”, a li šta ćemo Linić sve to zna, moš mislit.

Ako imas na jednog umirovljenika samo 1.3 zaposlena onda niti jedan mirovinski sustav nemoze biti dobar. Jednostavno imas vise onih koji zive od proracuna, nego onih koji doprinose u proracun.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close