Mirovinci upisali 2,65 mlrd kuna trezorskih zapisa

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Mirovinci upisali 2,65 mlrd kuna trezorskih zapisa

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo nek se nađe:

Vaš link

Sad mi je puno jasniji onaj izraz: Dužan ko Grčka [smiley] [smiley] [smiley]

Trebao bi se promijeniti u "Dužan ko Italija" [lol]

Vidim da je kamata nekih 8%.
I sada se mirovinci hvale kako su napravili dobar posao.
Zapravo jesu, ali ne za sebe.

Što ako kuna devalvira na 1€=15 kn, hoće li onda kamata biti dobra?

Nećemo mi vidjeti naših mirovina.
Jadna li nam majka. [angry]

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

možete se praviti ludi i tvrditi da to nema veze s našim TK, ali zavaravate samo sebe. to je jaaako loša vijest za naše TK i imat će dalekosežne (loše) posljedice. a znate li što je najgore? što državi ovo NIJE dovoljno za pokriće ogromnih dugova….a mirovinci imaju još nešto keša na računima, prijeko potrebnog državi [bye]

Uh, o ovome nisam razmišljao, nekako sam si predočio u glavi da su nas sjebali i utukli 2,6 mlrd. kuna u drž. obveznice i da će stati na tome uz stagnaciju crobexa idućih mjeseci. Sad kad razmislim, državi dolazi nagodinu još oko 8 mlrd EUR (56 mlrd kuna) na naplatu. Bojim se da će dr.Ivo mirovincima uzeti i zadnju kunu s računa. [cry]

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

Očigledna je prisutnost manipulacije TK u Hrvata, obzirom da ZSE niti najmanje ne reagira na super pozitivan trend jučer u Europi i SAD-u )povjesne veličine), ali zato reagira na najmanji negativni trend, kako porastom cijena tako i prometima.

Nije ni čudno kada podršku takvim manipulacijama bez bilo kakvog sankcioniranja daju Sanader, Mesić i Polanečc svojim neodmjerenim izjavama, u svemu podržani pasivnošću HANFA-e.

Očiti je dokaz da svi ti ljudi nisu dorasli datom treutku kao ni tržišnoj ekonomiji, oni još uvijek misle da su u prošlom sistemu, i da je ova država njihova osobna prčija.

A lova od obratne repo aukcije; sutra je na računima banaka – 6,114 milijardi kuna.

Vidim da je kamata nekih 8%.
I sada se mirovinci hvale kako su napravili dobar posao.
Zapravo jesu, ali ne za sebe.

Što ako kuna devalvira na 1€=15 kn, hoće li onda kamata biti dobra?

Nećemo mi vidjeti naših mirovina.
Jadna li nam majka. [angry]

Zato će braniti tečaj svim mogućim sredstvima, znači izvoza nema, novo zaduživanje neizbježno,dugovi na naplati, treba nešto prodat, ali kako kad je svijet u banani tj. svako brani svoje, IPO HEP-a? Nakon što smo ostali svi dobro izhebani, zagarantirani uspjeh [lol]
Jedino rješenje stranci kad se stabiliziraju kod sebe, malo će prođarat po našem hiperjeftinom tržištu, a mi ćemo zbog toga biti još bliže EU [lol]

Surround all arround when it hits the ground

Neću vam ništa više napisati jer mi samo jedinice dajete. [cry]

evo dao sam ti ja stotku samo piši dalje, volim čitati tvoje postove [smiley]

A lova od obratne repo aukcije; sutra je na računima banaka – 6,114 milijardi kuna.

Prikaz je nedosljedan.
Što je dobro u tome da su banke na 7 dana posudile toliku količinu novaca od HNB-a?
Molim te pojasni.
Velike banke su gotovo nelikvidne,probaj dignuti kredit u nekoj većoj banci.
Prije 2 tjedna 3,7, prošli 4,1 sada već 6,1 mlrd kuna.
Ovo nikako nije dobra vijest.

Ti si to napisao kao da će tim novcima kupovati dionice.
Ustvari ovo pokazuje kratkoročnu nelikvidnost banaka na tržištu.

F i g h t T h e P o w e r ! ! !

Što je dobro u tome da su banke na 7 dana posudile toliku količinu novaca od HNB-a?

meni bi bilo dobro to, da je uzrok te kratkoročne nelikvidnosti banaka stvar da su možda nekome odobrili tako veliki kredit… pa da im zato ponestalo para 😛 Recimo da su "nekome" odobrili kredit od 5 milijardi kuna 😀 Ako je taj netko tako "jak" da su banke sigurne da su napravili dobar posao, da je vjerojatnost problema sa vračanjem gotovo doslovno 0, a taj netko pak sa tih 5 milijardi napravi puno dobroga ka hrvatsko gospodarstvo… e to bi se meni svidjelo!

Izgleda da se sprema isti scenarij i za prosinac. Mirovincima to odgovara. Čine vladi uslugu koju će ovi vratiti na neki način, puštaju tržište da rokne kako Bog zapovjeda i kada sve to padne za po još jednu decimalu onda će nazad a novac im je relativno siguran. Nisu oni baš tako blesavi kao što vi ovdje mislite. Kako će ima vlada vratiti uslugu? Možda će Samodol zažmiriti na jedno oko zbog nekih stvari.

Jel kao i lova od hateja????? [lol]

New Report

Close