Ministarstvo građanima sufinancira kupnju hibridnih i električnih vozila

Naslovnica Forum Komentari članaka Ministarstvo građanima sufinancira kupnju hibridnih i električnih vozila

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

nebi li bilo logicki da se inzistira da se auto mora kupit u RH, tako da se pdv plati Hrvataskoj ???
ili mi placajmo poticaje a pdv ce dobit njemci !!!

Svašta se piše i “nudi” u ministarstvima ali nigdje ne vidim koja su to vozila? koliko su pojeftinile baterije u odnosu na godinu dana ranije? Koliki je stvarni rok trajanja baterija za električne automobile? Koliko je garantni rok? Koliko dugo traju a i koštaju baterije kad se istroše i morati će se izmijeniti? Ima tu još pitanja. Neka gospoda novinari pišu o ponudi,o pitanjima navedenim gore, usporednim testovima i sl. Teoriju svi znamo!!

marcello

Najkomicnije je to sto je ovaj poziv objavljen prije 14 dana i najvjerojatnije su do danas sva sredstva fonda za ovu namjenu iskorištena, tako da je ovo Vijest koliko i lanjski snijeg. Inače najisplativijie je bilo uzeti toyotu yaris hibrid, poticaj mu cijenu skida skoro 30% kod ostalih auta postotak uštede je manji jer su auta skuplja.

Auti na struju nisu ekološka vozila, i ne štite prirodu.

Davanje za to potpore je de.bilno, jer nemamo automobilsku industriju da bi je financirali.

Bili bi puno pametnije da se daju poticaje za ugradnju plinskih spremnika u aute i ukidanje g.lupih nameta pri registraciji.

A ne da se ljudi kažnjavaju jer se voze ekološki.

Pošto se grade termoelektrane na ugljen efektivno dajemo poticaje da se kupuju auti koji idu na uvozni ugljen (bar djelomično). Umjesto da se daju potpore za ugradnju plina kojeg imamo više nego drugi. Pljesak.

New Report

Close