Ministarstvo financija mora štititi vjerovnike

Naslovnica Forum Komentari članaka Ministarstvo financija mora štititi vjerovnike

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Vjerovnik –obveza-dužnik!!! Što je obveza, kao povezujući i/ili razvezujući element, moment,supstanca,relacija,odnos ect u igri između Vjerovnika i dužnika?Da li su vjerovnik i dužnik partneri, protivnici, igraći, što su??? Što je bazični interes , a što tehnički interes, a što strateški interes u obvezi??? Može li nam pomoći Habermasova teorija interakcija i intersubjektivnosti??? Može li nam što reći teorija dijaloškog društva, teorija komunikacija???
Da li su u obvezujućem odnosu, kao partneri napr. banka kao vjerovnik i mali odnosno srednji poduzetnik? Nije li netko od partnera, po prirodi stvari, odnosno po uređenju gospodarskog društva, već monopolist( oligopolist) i privilegiran? Nije li u obvezujućem odnosu napr. Hrvatske šume, kao vjerovnik u monopolnoj odnosno privilegiranoj poziciji u odnosu do pilane, stolara, tvornice namještaja ect.???
Što je tipski ugovor??? Tko su kreatori tipskih ugovora, i zašto u tipskim ugovorima nitko ne progovara baš ništa??? Što je pravno nasilje??? Kako se manifestira pravno nasilje??? I ne na kraju kako stoji naše pravosuđe u percepciji korupcije, na kojem je mjestu na ljestvici korupcije???!!! Može li korumpirati dužnik i/ili vjerovnik??? Tko uopće ima novca za skupocjene pravne postupke i procese??? Nije li već u pravu onaj tko ima novca za pravno sporenje???!!!
Kako inače stojimo sa privilegijama, monopolima, oligopolima u odnosu na željeno konkurentno i inovativno gospodarsko društvo??? Kako je sa obvezama u kontekstu konkurentnih i inovativnih društava, a kako je stanje obveza u monoplonom, oligopolnom i neinventivnom i nekonkurentnom gospodarskom društvu???!!!!
Kada je obveza završena, odnosno kada ne postoji više obveza prema vjerovniku? Da li obveza dužnika prestaje jedino kad je vjerovnik namiren???!!!
Mogao bih tako još, ali stvarno nema smisla više. Dužnik je na montiranom procesu već unaprijed izgubio pravni spor!!!

@jfact

…suštinski postavljena pitanja…šteta da nikome ne pada na pamet malo zagrepsti i izanalizirati…

…čestitam…[emo_smijesak]

Ministarstvo financija stiti pajdase i one od kojih ocekuju da im se njihova pinkica/zub/provizija zalipi za prste.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

New Report

Close