Milanović: Rebalans tehničko, a proračun za 2015. političko pitanje

Naslovnica Forum Komentari članaka Milanović: Rebalans tehničko, a proračun za 2015. političko pitanje

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Samo u Hrvatskoj se proračun u izbornoj godini otvoreno naziva “političkim” i tako postupa. Može se to u zemlji gdje je velika većina neobrazovana i koja glasove daje na uvijek iste lijepe ali isto tako prazne riječi, obećanja bez pokrića. Oni pametniji su davno shvatili kamo ovaj brod plovi i da u biti više nema podjele na lijeve i desne jer su i jedni i drugi, blago rečeno, nesposobni i slijede svoje vlastite interese ne mareći za državom i društvom koje ga tvori. Stoga je najlakše ljude zagađivati ideologijama i dogmama iz prošlosti da bi ih “zabavljali” dok im kradu sadašnjost i budućnost, prošlost već jesu i ubrzanim tempom ih vode u propast i s njima cijelu zemlju. Ali neki su se lijepo “ugojili” unatoč svemu. Govorimo o 200,000 njih koji dobro rad za svoje interese i koje se može naći po svim strankama, svih boja i uvjerenja a zemljica poput Hrvatske ima više od 140 aktivnih stranaka ali nema sposobne ljude da bi se bavili politikom i gospodarstvom, koji bi se bavili dobrobiti države i njenog stanovništva. Ne znamo ništa ali znamo kako možemo slijediti i namiriti vlastite interese i usput državu zadužiti ali ne znamo ono što bi trebali, ne želimo i ne bismo ni onda kad bi znali kako se to radi.

milanovic-umirao-od-smijeha

…rebalans, no onda sam gledao tv-izvještaje s vlade i ostao u čudu.
Zoran Milanović i njegova ekipa lijepo su se zabavljali, smijuljili i pričali viceve, pa mi je bilo čudno.

No, mladog ministra financija Lalovca očito nitko od kolega “ne ferma” pa je bilo neozbiljno očekivati stvarne rezove.
Biti će još zanimljivije kad će televizije stići analizirati kresanja, pa kad vide da niti jedan od stupova vlasti u Hrvatskoj, a to su Vlada, Predsjednik i Sabor, nisu u tom rebalansu, kojeg tako ultimativno traži Europska komisija, izgubili niti kune.

Naprotiv, Sabor je, istina sitno, no i podebljao konto.

Kažu da slika vrijedi tisuću riječi, a slika iz Vlade s današnje sjednice, a i rečene brojke kažu da je rebalans obična zafrkancija.
Premijer je nastavio s veseljem i prepričavao kao dobar štos to što je norveška delegacija, osim što je dala RH 40 milijuna eura, našima iz Vlade još i platila ručak.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/milanovic-umirao-od-smijeha-a-antonija-mandic-od-tuge-zbog-gladne-djece-970578

.

New Report

Close