A jeli? Zanimljivo. A na drugim temam nije vam bitna imovina nego dobit i prihod i potencijal.hvala sto nas upozoravate tako zdusno da smo u krivu.lijepo je da postoje takvi postenjaci sa slikovitim pricama koji nas spasavaju od nas samih.sto onda ne kypujes jadran carape na 0.08 bv-a? Ni to ti ne valja jer nisi unutra
Sviđa mi se priča sa majmunima, vrlo je poučna. Ali da se vratimo na temu… Da, koliko mi je poznato Magma ima poslovni prostor u Zagrebu od 1000-1500 kvadrata gdje je sjedište tvrtke, i on u datim okolnostima ne vrijedi puno, opterećen je hipotekom do okončanja postupka P.S.N. i amortiziran je… I tu ste potpuno u pravu… Ali vrijednost dionice se ne odražava samo imovinom, već između ostalog i potencijalom imovine kao i procjenom ulagača o kretanjima poslovanja tvrtke u narednom razdoblju. Očito oni koji kupuju Magmu vjeruju u poslovnu ideju G. Fižulića i spremni su uložiti svoj novac uz pretpostavku da će zaraditi.
Novac je sam po sebi stvar povjerenja, isto je i s vrijednosnim papirima.
Na ZSE postoje veliki investitori koji su u jeku najvece krize kupovali potcjenjene dionice nekih tvrtki i sada na razne načine drukaju dionice koje bi im mogle uzeti dio ulagača i na taj način djelomično onemogućiti veliki rast njihovih dionica u narednom periodu. Jedan od njih putem svog bloga konstantno to radi (oglasio se djelomično i danas oko MGMA-R-A) a promovira tvrtke koje su pod ogromnim zaduženjima zbog investiranja u NEKRETNINE (pod hipotekom su naravno) koje ce se isplatiti kroz 30-ak godina. Naravno, te tvrtke godinama nisu vidjele računovodstvenu dobit, ali nema veze, stabilne su i poželjne udavače. I da, govorimo o vrijednosti nekretnina i drugih oblika imovine i na temelju toga kao trebamo valorizirati dionicu. Pa što je vrijednost nekretnina, nego li procjena investitora pri kupovini te nekretnine. Isto je i sa dionicama.
Znači kupim dionicu za 1kn, i onda objašnjavam da je vrijednost imovine tvrtke 10kn po dionici i da je dionica potcjenjena. I onda drugi shvate kako sam ja pametan, pa kupuju od mene po 7, 8 kn. Naravno, ja svoju prodaju dionica objašnjavam genijalnim prilikama koje su mi se ukazale, ali detalje cu jos neko vrijeme zadrzati za sebe. Super, ali industrijske revolucije nisu vodili takvi investitori, već vizionari i oni koji su vjerovali u nečije poslovne ideje i izume. Da je po prvima, još bismo bili u pećinama i grijali se zapaljenim granjem.
E sada, ako je MGMA-R-A stvarno toliki promašaj i ako se na to upecalo 50-ak investitora… Pa kaj se dečki onda brinete? Budu izgubili, ni prvi ni zadnji.
Čemu onda agresivnost i nervoza?
Koliko ce ono Magma imati dionica nakon PSN? 70ak miliona ako se dobro sjecam.
Znaci trzisna kapitalizacija je trenutno oko 140 miliona kuna. Recimo to je za 30% vise od THNK-R-A koja ima vise od 1000 zaposlenih i nesto malo manje od VPIK-R-A…
Ova dionica ne vrijedi ni pola kune obzirom da se firma mora zaduziti i krenuti takoreci od nule.
Vjerovnici su pristali na PSN jer nisu imali izbora. Pretvaranje duga je po 10 kuna jer manje ne moze. Al neka.. neka se vrti novac (iako i nije nesto puno) dobro je za ZSE
BRAVO!
U par rečenica su raskrinkani navlakači na ovoj dionici!! [emo_palacg]
[/quote]Navlakači? Fascinira me taj očajan filing za dionice i tajming kod nekih ovdje, srećom u većini su.
Ovo ce biti jedna puno lijepa prica.A pogledajte koliko jos ima prostora za rast. Pa DIOKi je na skoro 4 kune,a mi tek liznili 2.
Rugajte se vi ali ovo danas ide istim tempom kao i jučer…
game over
ista shema kao i prosli put
do 2,9 i nazad na 1
pozdrav onome tko je ovaj put zavrtio
Svega ovdje ima za vidjet, strašno šta neki rade i kako rade haha. Onaj sa 10 000 kom po asku na 2,70 [emo_zacudjen]
p.s. eno ga čupa se van sada.