.. a sto puno imaju….
pa toliko je proslo u zadnjih par dana…
Kolika bi tek bila cijena da oni nisu stopali i kamo ce cijena kada oni prodaju sto zele… 😀
Koliko je odmah ovdje, i drugdje je tako, puno “generala”!
Čitave dane se bavite sa onim dionicama u kojima niste(?), i u koje uopće ne vjerujete(?) i nemate ih u portfelju(?), a sve liči na to da vam portfelj i nije mali(ili vaših klijenata?).
I imate vremena za to, onako usput se bavite time, za prosječnu plaću u nas.
I nikada vas nitko ne pita što radite na radnom mjestu?, to vašem poslu ne smeta, posao ne trpi, i baš vama, koji ste čitave dane na portlima, šef gleda kroz prste?
Masa je tu brokera sa besramnim x faktorima nickova.
Jedino sam se možda zeznuo da tu ima veća grupa ljudi koji od trgovanja na ZSE zaista živi na ovim razinama dnevnih trgovanja, ajmo nickovi.!!
Da ne skrećemo sa teme, MGMA nije nikakav izuzetak i niti ne treba o njoj.
Ja sam malo u plusu i nisam u životu niti za veće dobiti ili negative umro.
Ajmo dežurni …..
Nevažna opaska, većina se javlja u ponedjeljak, kada dođu na radno mjesto.
Kolega generale kodnog naziva abc1
Ako vas muci sto klikamo za radna vrimena, to nije u domeni vase brige, nego u domeni onih koji nam isplacuju place, a oni opet znaju zasto nas placaju i dokle ce nas placat.
Druga stvar je ta da mi znamo da ste trenutno u banani jer vam iznad glave visi mogucnost da odete na 0.50 kn i da ce biti tesko se vratit na 2-3 kn, ukoliko nece biti nove igre navlacenja ludih i zbunjenih.
Trece, ako ste u plusu, onda nemate razlog nikakvog osim trljanja ruku sto ste zaradili lovu na stecajusi, ali vas opet brine sto nece biti novog vala pa da se ubacite u igru :).
Nisam dezuran, nit se javljam u ponedjeljak, iz razloga sto moj radni dan traje od 0-24.
A sto se tice brokera, pa i oni su ljudi i mogu trgovat na sto razlicitih nacina kako u nas tako i u svijetu.
I na kraju generale, od 3d printera, goranko ce vam svakom na kraju price isprintat svakom po jednu 3d dionicu, da je mozete zaista i opipati jer je u 3 d, a ne na papiru kojeg bi brzo bacili u smecu. Na kraju krajeva ipak popusit pricu o 3 d printu, odlican je marketinski potez, jer je on znao da ce svima vama na kraju ostat barem suvenir magme u 3d obliku.
Mozda od ovog nista nije tocno, ali u ponedjeljak sigurno necete printati prema 2 kn, nego prema 1 kn.
Druze generale, sretno
Mislim da je vrlo važno ponovno postaviti pitanje tko su ljudi koji su našom lovom kupovali dionice Magme za mirovinske fondove. Zašto? Zbog čega? Ovo je možda posljednja prilika da se i regulator uključi. Onog trenutka kad se mirovinci iskipaju s ogromnim gubicima, ova će priča pasti u zaborav. Regulatori, a možda i institucije moraju reagirati. Očito da mirovinci izlaze, a onda će se sve barem što se tog dijela priče tiče potpuno zaboraviti.
Mislim da je vrlo važno ponovno postaviti pitanje tko su ljudi koji su našom lovom kupovali dionice Magme za mirovinske fondove. Zašto? Zbog čega? Ovo je možda posljednja prilika da se i regulator uključi. Onog trenutka kad se mirovinci iskipaju s ogromnim gubicima, ova će priča pasti u zaborav. Regulatori, a možda i institucije moraju reagirati. Očito da mirovinci izlaze, a onda će se sve barem što se tog dijela priče tiče potpuno zaboraviti.
Kljucna pitanja su:
1) Da li su hrvatski mirovniski fondovi neovisni?
2) Da li su mirovniski fondovi kupovali dionice i obveznice firmi u problemima kako bi spasili kreditne plasmane banaka?
3) Da li je politika vrsila pritisak na mirovinske fondove da kupuju dionice pojedinih firmi?
Ako se iskipavaju onda mora postojati razlog za to. Kao što kažeš, mogu se iskipati ali s ogromnim gubicima. Tko to može napraviti a da ne stavi glavu na panj, i to u ovakvo nezahvalno vrijeme ? Bilo je to puno lakše opravdati i napraviti prije nego što je prošla PSN.
Oni ce se iskipavati postepeno.vjerovatno sljedece iskipavanje ce biti za kunu vise,pa nadalje.
Ali po nacinu trgovanja vjerovatno se ‘netko’ i ukipaje.
Ici ce ovo za koji dan ponovno na vise od dvije kune,a po tom i dalje.
zvrc i twix
Od usposwtavljanja HANF imamo mrvicu manje svinjarija, i to je sve.
To ti je nešto kao i Bajić.
J…ga, ma provodio bi zakone, ali nemaš sreće.
Mozemo se mi smijati na Fizulicevu ideju, ali:
3D Printing: How “Desktop Factories” Will Create the Next $1 Trillion Industry
..tko zna mozda covjek i uspije.
ako se iskipava fond sa 500.000 komada po pišljivih 1,5-2 kn, onda je to jasno pokazuje da im je vjera u spas ove firme nikakva pa i ovih jadnih 1-2 kn vide kao povoljnu izlaznu cijenu…iako su razine cijene niske, ovo je klasična distribucija jer prodavač zna da više neće biti popravnoga, tj. sljedeća blokada računa bit će definitian kraj za ovu firmu [emo_palacd]