zavist je gadna stvar. dok vi filozofirate, već ste mogli par prosječnih plaća u džep staviti, a neki riješiti problem financiranja godišnjeg odmora. neki koje znam su zaradili za 1 novi auto srednje klase. pa vi i dalje laprdajte. a sutra je opet novi dan i nova prilika. brzo čitati zakone. u ništa se ne razumijete.
Joj daj ga ne trkeljaj… ovo je pretakanje iz šupljeg u prazno … špekulant na špekulantu… nije uopće bitna trenutno fundamentalna vrijednost… nego ples … dok ide ide…sutra ćemo dan početi triježnjenjem… ako ostane na 2 kune sutra… bit će super …
[/quote]
nemam što trkeljati jer niti kupujem niti prodajem dionice. imam dosta dionica raznih društava na ZSE i ne mislim kupovati, a cijene mi nisu prihvatljive za prodaju pa samo promatram i komentiam.
o kakvim ti fundamentima pričaš? zar su cijene drugih dionica potkrijepljene fundamentima ili samo psihologijom? tko još vjeruje u izvješća? ja ne vjerujem jer se u njima iznosi ono što većinskima paše. pogledaj tisak – zarađuje milijarde, prikazuje milijune. i što sad? fundamenti su tu negdje, ali realna je vrijednost daleko daleko viša. to se kupuje.
a ovdje se kupuje budućnost. oni koji vjeruju kupuju, oni koji ne vjeruju prodaju. trenutno je više optimista. meni paše jer imam nešto sitno magme i prodat ću to tebi i sličnima negdje na 50-60 kuna, možda i skuplje. do tada ćete vi pisati o stečaju koji je po prijavljenim dugovima izbjegnut. znaš li što to znači? jesi li pročitao cijeli zakon o PSN ili samo pričaš temeljem novinskih napisa. naravno da će cijena i rasti i padati, ali tko je uzeo po 75 lipa i prodao po 3 kune je tebi blesav ili pametan čovjek? pišite argumentirano a ne – to će gore ili dolje.
700.000,00 kn promet cijena prosječna 2,47 zadnja malo iznad, moram se demantirat, nisu ovo napravili samo špekulanti, očito Goranko ima ozbiljne namjere….iako mu ja nebi vjerovao, al ajde vidjet ćemo….
ing
Sjeti se samo Ingre i rasta od 8-12kn u dva dana bez promjene u top 10 i pada nazad na 8kn u dva dana. Sve su to napravili špekulanit isto kao i na Varteksu i ostalim dionicama.
ing
Sjeti se samo Ingre i rasta od 8-12kn u dva dana bez promjene u top 10 i pada nazad na 8kn u dva dana. Sve su to napravili špekulanit isto kao i na Varteksu i ostalim dionicama.
Ingra bar ima Arenu, a što ima Magma?!? Ništa!
btw. Ingra je sad na jadne 3 kn
što ima magma? za početak više od većine na ZSE: jamstvo da neće u stečaj. a danas je to jako važno. ingra to još nema. kad sudac potpiše, to je to. a gledati imovinu uz potencijal je smiješno. 3d printeri su nova ind. revolucija. treba pokušati to kod nas plasirati a očito će u tome prva biti magma.
niti ostale firme nemaju ništa osim dugova, pa im cijena nije ovako niska. nije ovo ni gora ni bolja dionica od njih. zato sjašite. niste kupili, možda ćete sutra uhvatiti vlak. a možda idućeg tjedna. uglavnom, nadamo se najboljem
66 mil dionica puta 2.5kn=165mil kn bez ikakve imovine i još treba dići kredit da može početi poslovati. Da li to znači da ime Magma vrijedi na burzi 165mil kn?
Nevjerojatno…
Kako se ljudima na legalan način oduzima kapital na ZSE…
“That`s Life”
Jao delboy tj. kajmane ne treba se previše uzbuđivati s ovim filozofima.
Jaki na riječima, grme, bljuju i grizu sami sebe od jala i bola što nikada nemaju snage za ulazak pa ovdje dolaze i prosipaju žuč. Ovo je krenulo ozbiljnije od 90 lipa i nema znakova zaustavljanja. Zašto i bi? Mnogo je razloga zašto je krenulo izmeđuostalog kolega kajman ih je naveo a jedan od važnijih je i taj što Fižulić mora vratiti dionicu u fokus što mu i uspijeva. Likvidnost je značajna i značajni su skokovi cijene zbog sve manje dionica u opticaju (vidi ask). Njemu kako sam ranije rekao doslovno život ovisi o ovom projektu i za sitne pare može je dignuti na 5 do 10 kn a dalje će se morati dokazivati na poslovnom planu ako misli da mu firma stane na noge i počne poslovati s dobiti pa dugoročno ni delboyeva računica ne bi dolazila u pitanje.
Covjek prica o 3d printerima i da ce iphonom zaslikat casu i kad stigne kuci piti iz nje :)))). Kao prvo covjek koji radi na 3d printeru mora imati osnove znanja iz strojarstva, iskustvo modeliranja, autocad i ostalo da bi uopce mogao raditi sa time. Inzenjeri rade u firmama i za to dobivaju 13000 kn place, a on ce nuditi prosjek od 8000 kn. Nadalje, zelite li piti iz te case kad stignete kuci bit ce to gorak okus jer za casu dimenzija cca 15cm visine, promjera 8cm, trebate 2-3 sata same izrade putem printa,+ priprema, a na kraju brusenje i poliranje case. Jasno mi je zasto mu je plan prosao. Zato jer je trgovac i prodao je dobru pricu bankarima koji su ga podrzali kao i 2008 kada je bio ipo magme.
Jasno mi je zasto mu je plan prosao. Zato jer je trgovac i prodao je dobru pricu bankarima koji su ga podrzali kao i 2008 kada je bio ipo magme.
Ma ne, plan je prošao samo zato jer je vjerovnicima alternativa bio stečaj i gubitak cijelog uloga, a ovako možda uspiju iskipati par milijuna novih dionica naivcima na ZSE prije nego oni skuže što se događa [emo_palacd]
cjeli sam dan na bloombergu i eto na kraju dana proglasili jednu od boljih dionica koja je i danas rasla dok sve pada oko 2-5%. Stratasys, Ltd.(NASDAQ:SSYS)- bave se 3d printanjem vrijede na burzi oko 3B$. Nemam pojma o tim stvarima, pa gledam malo njihove video. Tip si doma printa blatobran za kamion stavi na kamion i ode raditi
Vaš link …
nestalo čaša za goste ? nema problema isprintamo par komada… treba lanac za bike no problem, škare, aparatić za brijanje, četka, zubalo sve začas gotovo. Dijete kaže tata kupi mi….? skateboard!!!! nema problema sine odeš u garažu i doneseš djetetu par komada u nekoliko boja pa neka izabere tatin sin. želiš još nešto sine? može za par minuta stiže-ko da si djed mraz. Pa kad vidiš te djetetove ozarene okice – ko to može platit?