Da je mislio na Magmu i vjerovnike prodao bi Turbo limač Poljacima i pustio da samostalno i neovisno upravljaju.
U krajnjem slučaju i stečaj je prije par godina bio pogodniji za vjerovnike nego sadašnja situacija.
Žalopojke sad poslije “tsunamija” ne drže vodu.Djela govore više od riječi. Njegovu moć uvjeravanja pobijaju i podignuti krediti,hipoteke,zacrtana ideja hale u Jaski i sve što je išlo uz to,oguljena Magma,dinamika podmirivanja obveza (pogotovo s obzirom na sve kredite koje je Magma digla)i što je još veća ironija način selekcije prilikom odabira podmirivanja obveza.
Zbrinjavanje djelatnika na burzi prema kojima postoji veliko nepodmireno dugovanje i istovremeno trženje imovine društva nikako ne odražavaju želju i htijenje da se dugovanje podmiri. Rekao on da je zbog tog razmišljao o samoubojstvu,da nije mogao spavati ili da je jedrio na Oceanu5,tako svejedno.
Ovdje se pametno skuplja
koliki je BV Magme?
Na svaku Magminu nekretninu upisali su se mnogobrojni vjerovnici na čelu s bankom naravno,a radi se o prostorima na urbanom,povoljnom području,Turbo limač je predmet na sudu,rasprodaja informatičke opreme,namještaja i ostalog je davno završila kao i oduzimanje upravno-distributivnog centra u Čabdinu. Vidim sad Nikica izražava nezadovoljstvo zbog cijene po kojoj se iznajmljuje prostor u kojem je Magma prebivala do kraja 2011.god.,kad je dobila pedalu.A tko je prodao zemljište za taj objekt? Niva gradnja. Odjednom njegovih planiranih 5 hala u susjedstvu ugrožava konkurencija jedne,pa je njegov projekt zapeo? Radi se o močvarnom području iza naplatne postaje,25km od Zagreba,bez povezanosti javnim prijevozom,pa kolika bi trebala biti cijena najma i vrijednost zemljišta ili objekta realno? Prije 6-7 godina radilo se o velikoj vrijednosti i potencijalu…Svi su znali kolikom,tako da ishod i nije iznenađenje…
A tek križaljka subjekata i vlasništva u Magma grupi i oko nje i veze po kreditima.Na Fini se tako pojavljuju i potraživanja prema Tidu,kao i potraživanja Tida prema Magmi[emo_smijeh]…
Prijavio je i Adria design u stečaju svoja potraživanja i primjedbe.
Prije godinu dana dio prostora u Tomićevoj 1 je prodan,ne sjećam se da je gdin.Fižulić to spomenuo u izjavama Globusu? Doduše nije spomenuo ni da je prodao stolce,ormare,stolove,računala… Ali sjećam se da je rekao da jako pati zbog duga vjerovnicima,da su ga mučile crne misli,ali da prvenstveno ne želi nanositi bol i patnju svojoj obitelji…Zato mi financiramo letove, jedrenja, školovanja, stanovanja???
kupio cca 7.000 kom u prosjeivoku 0,96 kn. Ispraznio gorivo.
Sad sam na čekanju, pa šta bude[emo_smijesak]
…u ponedjeljak će svakako biti manevarskog prostora za ispričati vjerovnicima – recimo: kako i zašto su se novčana sredstva prebacivala u Kinu i na čijim računima su na kraju završila.
Ako se napaćeni gospodin neustrašivi pojavi naravno.
On je zaslužio da osobno priopći takve detalje,a ima ih na pretek. Jer svi znaju da se nešto “loše” dogodilo,ali ne znaju “detalje”.
“K mami”? A ne u Dankovečku? … Ili “kod rođaka u Ameriku”?…
Kaže nema nigdje ničega… Pa kako je sve nesta(ja)lo gospodine gf?
Zašto je Magma (uključivo i njene osnivane firme također naravno) kupovala robu uz posredovanje kineskih firmi Magma International i Best project?
Davno su zatvoreni uredi u Kini kaže on,pa nije tako davno lipanj 2012. kad je još bio aktivan odljev u Kinu,tek nakon obavljenog “posla” zatvorile su se firme kao i ove kod nas.
Otkud nekom pravo da planira u ime društva i to puno prije zakona koji bi omogućio “nagodbu”,da samoinicijativno odlučuje o društvu i raspolaže imovinom društva?
Osim toga plan se odnosi na djelatnost koja nije ni zakonski regulirana,a on proriče gubitak od 11 milijuna već u prvoj godini,i silovitu dobit u drugoj…???
Sve i da je najgenijalniji plan koji je ikad itko smislio nitko nema pravo iscijediti društvo koje ima dugove,a ni uskratiti sve ostale koji imaju nenaplaćenih potraživanja ili neki neki drugi interes za informacije.
Informacije o tijeku poslovanja,imovinskim i financijskim transakcijama su ovdje najbitnije. Temelj za bilo što.
karuba nije ti ovo zdravo. toliko nervoze oko jednog problema definitivno nije zdravo.
da me ne bi krivo razumio, ne mislim branit fižulića nego je svaki drugi post tvoj.
a da budem konstruktivan jesi prošetao do policije za gospodarski kriminal ili do dorha? mislim da ćeš tako brže i lakše doć do neke zadovoljštine
lucky luke svatko ima pravo na mišljenje. Ne smatram se ni nervoznim ni nezdravim. Po meni ovo nije jedan,već veliki broj problema. Svakom vjerovniku je ovo problem. Glavni uzroci svih njih dogodili su se u nekoliko posljednjih godina Magme. Potezi,odluke i imovinsko-financijske transakcije naštetili su društvu,pa tako i vjerovnicima.
Mislim da oštećeni vjerovnici imaju pravo znati istinu i da bi se trebali više zanimati za nju s obzirom na dug i sve što je bilo,a nisu bile radnje na dobrobit Magme i vjerovnika. Na Fininoj stranici se vidi da su mnogobrojni reagirali sudskim putem. Istovremeno dio njih nije u roku prijavio tražbine Fini, ljudima je logično da je dovoljno to što su za svoja nenaplaćena potraživanja kojima je davno prošao rok dospijeća pokrenuli (i platili) sudske postupke,odnosno odvjetnike.A onda im se osporavaju kamate na dug jer trebaju pratiti Magmu (koja je ažurirala web stranicu 15.11.2012. i već jako dugo ne odgovara na telefon niti ima aktivnih zaposlenih) i Finu. Svaka firma bi trebala imati zaposlenog koji pokušava naplatiti potraživanja,posjećuje sudove i odvjetnike,prati Finu i prezadužene firme i obilazi ih- za svoj novac? A informacije koje su dostupne su na kapaljku i “filtrirane”.
Vjerujem da su informacije bitne i sadašnjim i budućim dioničarima, s obzirom da je dionica i dalje na burzi.
Ako vam smetaju moji komentari ili informacije ne morate ih čitati. Ne znam da postoji neki limit za broj poruka na forumu i sigurno ću nastaviti pratiti događaje i komentirati ako želim.
Meni osobno je apsurd da se ulaže u nešto ili odlučuje o nagodbi bez pristupa informacijama. Trgovina dionicama i predstečajna nagodba zasnivaju se na nepoznatim činjenicama koje su najvažniji podaci o Magmi.
Državne institucije su obaviještene o Magmi i naravno da postoje pisani dokazi o tom,kad će i kako reagirati ne ovisi o meni.
jeste li zaboravili na ovo;
http://www.hanfa.hr/uploads/65-07-4.pdf