Nije rekao jel se mislio baciti s jahte morskim cuckima ili što? Na snimci sa Rolex regate npr. ne izgleda mi da ima takvih misli… Ironično,oni kojima je dužan nisu došli na ideju da se ubiju,a mnogobrojni se ne sunčaju na karipskom suncu,ne krstare na jahti,ne školuju djecu u Londonu i nemaju račune u inozemstvu. Ovakve izjave,osim neprimjereno,obzirom na događaje u prošlosti,mjesec dana prije ročišta izgledaju kao jeftina propaganda.
“Nije htio nikome više nanijeti bol.”[emo_beztona]
Pročitao članak u Globusu…. kaže Fizulic da sada sve ovisi o vjerovnicima, ali da će u slučaju stečaja moći naplatiti samo mali dio a ovako bi svima sve vratio
…propaganda of gf.
Nekako se previše spržio,nije imao toliko pjega,nadam se da je svjestan opasnosti od sunca, uz sve te boleštine i tegobe…
A kako će jadan sutra provesti rođendan?Nadam se da u HOO-u daju slobodne dane ;).
Mene fascinira što je čovjek sad i sam u intervjuu izjavio da je najveći krivac što je Magma koja je 2007.vrijedila 200 mil.eura,a 2009.ostvarila 200 mil.dolara prihoda,dvije godine poslije u dugu pola milijarde kuna,a evo sad godinu iza tog nema ni imovine, osim nekoliko prostora koji su pod hipotekom banaka,pa se ni oni ne broje,jer ne raspolaže s njima.Sve ostalo je nestalo! Magma svima dužna,a nema ničeg,pa nije Copperfield bio u Magmi!A oni koji su već trebali reagirati još uvijek razmišljaju.
Plan je izmislio kaže jer “stari” koncept Magme nema smisla i budućnosti? A za svoj novi je siguran da je profitabilan (osim što je u prvoj godini već planiran gubitak 11 mil.kuna,a za početak je potreban ulog od 9 mil.kuna,najmanje,na to nek zažmirimo)?
To što će neki podnijeti tužbu zbog korištenja intelektualnog vlasništva ili autorskih prava isto ćemo zaobići…kakvi zakoni…gluposti..Oružje? A isto…
Nadalje on se nada da će se opet uvući u Magmu,ako ga odabere novi NO (ne znam čemu je stari služio…),on bi vrlo rado opet isto :).
Nije mi jasno što zamišlja?Još nije svjestan gdje mu je mjesto?Pa amneziju nije naveo.
Kaže da su 3D printeri već sad prilično dostupni,a cijene će im rapidno padati, koji je smisao servisnih usluga?Ne vidim smisla u ciljanju na korisnike tih usluga,ako im zaista trebaju takvi proizvodi i ako im se isplate,sami će nabaviti printere.
Proizvodnju,dobavljače,transport,skladištenje,distribuciju i maloprodaju želi izbjeći naravno s obzirom na status koji je zaradio u tim vodama.Nema ko ga ne zna.
Ovi koji se bave prodajom “gotove” robe u maloprodaji nek što prije pozatvaraju trgovine,dolazi novo doba “od igle do lokomotive u vlastitom domu”,što košta da košta, unikat,ako nisi zadovoljan opet gurneš u printer,pa sve ispočetka…
Djeca će biti oduševljena,igračke u dućanima i na reklamama će biti nula,kad tata isprinta figuru u dvije boje za 1.000 kuna, a ona šarena u dućanu košta 50 kuna.Nek se vidi raskoš!A mi trljamo ruke,lova iz Magme sjeda na račune…
Izjavio je i da “neto plaće i neto otpremnine nisu predmet nagodbe i moraju biti isplaćene.” Koja konstrukcija!Jesu predmet nagodbe ako se ona pokreće jer ovise o planu i provedbi nagodbe,a naravno da moraju biti isplaćene u cjelosti, neće se valjda cjenkati s tim? Stvar je u tome da on kaže da moraju biti isplaćene (iako to uostalom nije bilo pitanje u intervjuu),a nije ih isplatio,a mogao je. I on sad kaže “moraju”. On sve zna što i kako treba,ali ništa nije napravio što je trebalo.
I možda će zvučati glupo (našoj Vladi npr.),ali neki puta se moraju provesti zakoni nad ovakvima!!!
Ipak se čudne situacije ovdje događaju. Sve je više gužve na bidu. Da li je mogući spas ove firme u bilo kojem scenariju ?
Molim upučenije kolege za odgovor… I pesimiste i optimiste.
Ne znam zašto ne možemo napisati dojam koji ostavlja gđa.Biserka na snimci,budući da je prije tjedan dana objavljen članak u kojem gf govori o mislima na samoubojstvo i boli i patnji koju proživljava njegova obitelj. Navedena regata je održana prije godinu dana,upravo u vrijeme kad je Magma svašta doživljavala,a raspoloženje,događaj i atmosfera u kojoj se nalaze supružnici na snimci je proturječna izjavama…
Ne znam kome se ovo čini kao patnja,spašavanje firme i rad na planu? Šteta što nema snimke iz Magme u to vrijeme[emo_beztona]
…a možda ipak postoji?
Audit koji je obavio reviziju za potrebe nagodbe, prije godinu dana tražio je ovrhu nad Magmom kao i ostali suvlasnici zgrade u Baštijanovoj zbog neplaćanja pričuve…Navedena tražbina je prijavljena Fini.
Račun za usluge revizije prije mjesec dana je očito plaćen.Samo ne znamo koliko i sa kojeg računa…
Pozdrav gospodine Karuba i ostali,
Magma mi je ostala dužna dosta novaca (oko 200 tisuća kuna + kamate)
i nisam bas u zadnje vrijeme pratio situaciju jer vidim da je sve u komi, zanima me jedna stvar vezano za predstečajnu nagodbu.., s obzirom da nisam predao u finu (prijavu tražbine vjerovnika…,) mislim da je rok bio prije cca 5 dana., zanimaju me posljedice ? tj. u kojoj su prednosti svi oni koji su predali u finu navedeno… (cisto s pravne strane..)??
Inace imam i sudsku presudu (pravomocnu) u kojoj sam brzo dobio spor s obzirom da nitko nije dosao na rociste…
Unaprijed hvala na odgovoru !
Ako možete kontaktirajte odvjetnika,ali sa ovom presudom svakako što prije otiđite u Finu u Vukovarskoj 70,pa se raspitajte što sve trebate i možete napraviti.
Pitanje je da li ste dobili pisani poziv Magme da dostavite svoja potraživanja, na Magminoj stranici nije objavljena obavijest o donesenom rješenju za otvaranje postupka,imate presudu, znači da se vjerojatno možete upisati u Fini na listu za ovrhu,i ako se ikad odblokira Magmin račun doći na red,u krajnjoj liniji Magma je dva puta tražila dodatni rok za dostavu dokumentacije i dostavila ono što možete vidjeti na Fininoj stranici…
Sigurno postoji rješenje,domaće firme je teško locirati i kontaktirati ponekad,a ovdje ima dosta vjerovnika iz inozemstva. Oni koji su probali kontaktirati samu Magmu u proteklih recimo godinu dana (i više),znaju koliko su uspjeli. Zato i postoje ove razne nadležne institucije koje trebaju riješiti taj problem kontakta i dugova,a ne da vjerovnici traže informacije i načine. Odjednom su ugovori i računi nedovoljni,sad treba još pisati zamolbu za postojeće potraživanje,pretraživati internet i juriti neke odabrane fiksne rokove!