MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

prvi se maćići u vodu bacaju.. stara narodna.. tako ej i meni MGMA prva dionica koju sam kupio u ovoj močvari ZSE… i držim tu siću i sad kao opomenu za ubuduće..
nego pitanje: ako i kad se ova prića završi po gore navedenom scenariju (lopovi u zatvore plus oduzimanje imovine) jel imamo mi mali dioničari kakve šanse naplatiti se od tih jahti i to 🙂
ilida budem precizniji.. iako znam kako funkcioniraju doo.. jel se može tužiti RH jerbo je svom ministru dozvolila zavaravanje investitora?

Samo budala kakav sam i sam može ovaj post držati savjetom za K/P [emo_cool]

Ako je on kupio nekada i nada se oporavku, zašto Danika Pap kupuje sada????

Kad vjerovnici prihvate plan, a nemaju izbora, ovo je sasvim druga dionica.
Oni ulaze po 10 kuna, imamo čisti početak novog poduzeća, bez dugova, i s novim djelatnostima. Ovdje će biti jako velikog rasta, mjereno u stotinama postotaka.

Ti si se očito nakupovao MGMA dionica pa sad vec od jada i muke sam sebe uvjeravas u gore navedene bedastoće 🙂
Novi početak, novo poduzeće, bez dugova i nove djelatnosti….vjeruj mi, da je išta od toga moguće, to bi se napravilo prije 2 godine, dok je Magma bila na izdisaju, dok je imala jos 50-tak trgovina, a ne sad kad je mrtva. Pa Magma je imala vec nekoliko novih pocetaka, nekoliko dokapitalizacija (mutnih i sumnjivih ) a potonula je nakon sto je dobila u kesu skoro 20 mil eura…od prodaje turbo limača ..eejjjjj 20 mil eur. I tada se pricalo o novom pocetku, a kako je zavrsilo, svi dobro znamo. Daj shvati i pomiri se….NEMA NOVOG POČETKA !!! Sve je sad samo kupovina vremena….

koja je ovo špekulaivna dionica
mami me da kupim manju količinu i čekan opet novi skok
ajmo malo spustit prodaju plz

Skuplje se skupljalo i prije prijedloga nagodbe. Ako prođe nagodba bit će nekoliko puta skuplje, to se čeka, a baš da ćeš se nakupovat na ovoj cijeni, sumnjam.

Hm.. možda je sad vrijeme za ulaz[emo_smijesak][emo_smijesak]

Ne može se reći da je rizik,čak niti da je zbog adrenalina,igre na sreću moraju imati neki fond.Fond u ovom slučaju Fižulićeva ideja s 3D printerima i dozvola države da on ima utjecaj na poslovanje neke buduće Magme,s obzirom na događaje u zadnjih 1-2 godine?
Situacija s Magmom je prilično nepoznata,pa tko voli nek izvoli. Sami znate što vam je poznato o Magmi iz medija, revizorovog izvješća i napomene,ili osim tog što znate o stvarnoj situaciji sa sjedištem,skladištem i dućanima.
Zašto plan ne uključuje korištenje postojećih lokala, opremanje namještajem koji je Magma imala,distribuciju igračaka,baby opreme,tekstila,sporta,namještaja i delikatesa,ili barem nečeg od tog? Većina vjerovnika (dobavljača) je izrazila pristanak na nagodbu,ne bi li onda pristali i na daljnju suradnju,plasirali bi svoju robu,postaju suvlasnici i sve bi kontrolirali?
Na ročištu 15.04. za koje je izgledno da neće biti odlučujuće,jer postoji velika mogućnost odugovlačenja (kažu u praksi se obično odgađaju i prilagođavaju opet dužniku)moj uvjet bi bili rezultati obrade kakva je provedena ili se još provodi u Coningu.

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

Radije kupi listić za bingo ili loto 🙂 …. veća je vjerovatnost dobitka …

Prvo ročište je zakazano na dan 15.travnja 2013.god. u 10h,u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma,Avenija Dubrovnik 15.
Nije da se čudim što na Magminoj web stranici nema novih obavijesti od 15.studenog 2012.god.,ali logično bi bilo objaviti sve,a pogotovo bitne informacije kad već postoje dvije.
Virtualna zajednica koja je stavila postojeće obavijesti,zaprima zahtjeve bivših djelatnika (samo za dokumente),kontaktira Finu,burzu i ostale institucije koje mora ako želi održavati trenutnu situaciju,uz neki honorar sigurno bi mogla kronološki objaviti i ostale informacije.
Samo da ne objavi neke prijašnje… :).
Informacije bez dokaza kao i zahtjevi bez popratnih uvjetovanih dokumenata se prakticiraju već dugo.
Krajem 2011. je većina vjerovnika pristala :)? na tadašnju ponudu za tadašnji plan restrukturiranja :)?. Rekli su tad,a pozivaju se na tu istu izjavu i sad s novim planom,od njega,nakon važnih godinu i pol dana događanja. Objavljeno je i da će skupština biti sazvana do kraja studenog 2011. i održati se 30.siječnja 2012.,ali je tjedan dana prije održavanja elegantno otkazana. Ovo razumijem,u tih dva mjeseca su se dogodile bitne promjene,od mjesta na kojem bi se održala do ljudi koji bi trebali biti prisutni…to bi bilo čudno.
Ali sve ove sitne zamjerke padaju u vodu,kad informacije o stvarnosti u Magmi unatrag sad već nekoliko godina još nisu objavljene. Na čemu se zasniva pokušaj pokretanja ovog postupka oko kojeg se sad kao sve vrti i skreće se tema sa najbitnijeg?

Jeste gledali reklamu na televiziju za novi Globus prije par minuta?
“Goranko Fižulić eksluzivno za Globus, pokušao sam napraviti samoubojstvo, vratiti ću dužnicima sve do zadnje lipe, vraćam Mamgu koja će biti još jača!”.

točka

I da,patetika,samohvala i obećanja ovdje ne pomažu i ne mijenjaju ništa što se dogodilo – komentar na intervju koji će sutra izaći prije rođendana,kako prigodno.
Gdin.Fižulić je kao prvo mogao ne napraviti poteze koje je samoinicijativno napravio,iako je znao da vode u propast.Svi oko njega su znali.Kao drugo mogao je ostaviti Magmina sredstva u Magmi.
Tako se ne bi dogodilo sve što se dogodilo,a sad vjerovnike jedino može poštedjeti od nepotrebnih izjava i vratiti što mora.
Dramu su doživjeli oni koji su ovisili o Magmi,a u kakvim uvjetima on živi cijelo ovo vrijeme?
Magma je mogla raditi i danas kao i prije 6 godina.
Za sadašnje stanje Magme nije kriva ni recesija,ni loša sreća,ni asortiman,ni promišljene riskantne poslovne odluke koje su se eto slučajno pokazale krivim.
Nakon što je sve zatvoreno i počišćeno prije pola godine,sad se on javlja sa super idejom “novo novo najnovije i najprofitabilnije” i pričama o grižnji savjesti? Za neke stvari više nije 5 do 12,već je prošlo 12.
Kako prije nije pomislio da je ono čim se Magma bavila glupost? Zato jer nije bila,a ne bi bila ni sad.
Za Magmu je nužna istina i vraćanje sredstava.

‘Razmišljao sam o samoubojstvu, ali nisam htio nikome više nanijeti bol’

New Report

Close