MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

On je izdavao listiće s obračunom plaća, tako da je s te strane zaštićen 🙁

Nije izdao sve listiće na vrijeme, neke i sad izdaje,sa debelim prekoračenjem roka,ali izdaje.
On zna zašto se ipak odlučio na taj korak,a ja se nadam da nije iz krivih razloga.
Bilo je i drugih propusta u vezi s listićima…ali to u ovom trenutku nije bitno.
Čovjek je čekao priliku da sve riješi u komadu (kad mu je tako lakše),dočekao je,pa očekujem da kompletira zahtjev.:)

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

kolega karuba šta vi mislite da li bi se mogao naplatit od fižulića da ga tužim da mora otkupit moje dionice temeljem rješenja Hanfe?

Nisam pravnik,pa ne želim nagađati o konkretnim postupcima.
Pravne mjere postoje,trebale bi biti i učinkovite da služe svojoj svrsi,ako Fižulić odluči da mu nije bitno ni dostojanstvo ni sloboda (a duboko je zaglibio).I to ne sam,već uz pomoć onih koji su također provodili njegove ideje, a i danas su poslušni,za novac,ali i za vlastitu zaštitu.
Mogu samo reći da on nije siromašan (a ni njemu bliske osobe),i to zato što je prisvojio sredstva koja mu ne pripadaju, i sugerirati da ne odustajete ako vam je dužan.

Na Fininoj stranici još ništa nije objavljeno, a danas je već 03.12.

Dužnik Magma uz zahtjev za predstečajnu nagodbu Fini mora dostaviti i sve potrebne dokumente. Nije dovoljno reći “želim, bit će…” i tako to što smo navikli slušati, a to dobro znaju i oni(?) koji su obavijestili iz Magme o nagodbi. Lijepo piše što sve treba priložiti uz zahtjev. S tim izrečenim željama su na kraju krajeva prekinuti i svi sudski i ovršni postupci vezani za Magmu i sve njene firme kćeri.
Prema informaciji od prije dva tjedna iz Fine (koja ima formiran odjel za informacije o predstečajnoj nagodbi u Vukovarskoj) Magma dotad nije bila dostavila potrebno izvješće uz zahtjev,a on se bez tog ne može razmatrati. Čekamo slijedeći potez dužnika,sve informacije su bitne,budući da su na kapaljku,a radi se o velikim iznosima.

Pa smanjili su dug za 70-ak milijuna u zadnjih godinu dana!

Ne slažem se.
Eto ja ću reći da se dug u godinu i sitno povećao za barem 5-6 milijuna,naizgled tako nebitnih uz 500 i nešto, ali ipak najbitnijih.
Kad se već s ispaljivanjem cifri ovdje nešto želi postići.
Vjerojatno ćemo nekad i saznati ko je bio bliže…

Ne slažem se.
Eto ja ću reći da se dug u godinu i sitno povećao za barem 5-6 milijuna,naizgled tako nebitnih uz 500 i nešto, ali ipak najbitnijih.
Kad se već s ispaljivanjem cifri ovdje nešto želi postići.
Vjerojatno ćemo nekad i saznati ko je bio bliže…

Da se ne bi prepirali pogledaj što je Magma navela u pokretanju predstečajne nagodbi i što piše u zadnjem financijskom izvješću.

Financijsko izvješće? Izradila ga je Magma… (2011.).
Mislim da su važnije činjenice da Magma već debelih godinu i pol praktički ne postoji,ostala je i bez imovine,poslovnih prostora,voznog parka,nekakvo “poslovanje”(nazovimo to tako iako nije dobra riječ) odvijalo se preko firmi kćeri i unuka od kojih niti jedna nije uspjela opstati,a nisu zato ni stvorene.
Pitanje je kako je dopustivo da često jedna te ista osoba može preuzeti dužnost odgovorne osobe i upisati to u registar i nagomilati toliko subjekata koji svi potječu od nelikvidne firme.
Na kraju su se sve firme pripojile matičnoj.Jedna od njih je 2009. potpisala ugovor o leasingu na rok od 15 godina za objekt u Jastrebarskom. Ugovor je raskinut, objekt je oduzet,sjajno, ne treba plaćati rate do 2024. …

Žao mi je,ali meni raskid ovog ugovora o leasingu npr. ne znači apsolutno ništa, koja god firma iz Magma grupe da ga je raskinula.I dalje stojim iza tog da su najbitnije stvarne materijalne činjenice i konkretni događaji koji ukazuju na neku perspektivu i mogućnosti.Imate li takvih saznanja?

Kao prvo, izvještaji iz 2011. su debelo frizirani. Premetalo se iz šupljeg u prazno.
Iz dokumenata koji su se jučer pojavili na Fininoj stranici, evidentno je da kupuju vrijeme. Dug iznosi 522.422.100,00 kuna. Dokumentaciju nisu dostavili, po prijedlogu za otvaranje predstečajne nagodbe imali su rok 30 dana da sve dostave, po zaključku nagodbenog vijeća dobili su još 40 dana od dana objave na Fininoj stranici. To nas već vodi u proljeće, dignuti će jedra i otploviti.

U obrascu prijedloga predstečajne nagodbe koji je popunila Magma i dostavila Fini 15.11.2012. napisano je da će sva dokumentacija biti dostavljena u roku od 30 dana. Očekujem očitovanje Magme o navedenoj rečenici,bez obzira na zaključak Fine 04.12.2012.

New Report

Close