moja zena je pr na ekonomskom fakultetu i tocno zna sto se dogada , a za magmu kaze da su izgledi podjednaki da propadne il da opstane ,veca je vjerojatnost da opstane jer se nemogu drukcije banke naplatiti pa ce morati pristati na dogovor ako se zele naplatiti bar jedan dio potrazivanja, a magma je imala svoju eikspanziju i opet ce je imati u narednim godinama bit je gledati dugorocno
pa iz čega bi se banke teoretski mogle naplatiti jednog dana?!?! magma više nema ničega osim ogromnih dugova! imovina je rasprodana, većina prostora i tako je bila samo najam i nije bila uopće njihova, brendove su prodali….odakle bi se banke mogle IKAD naplatiti??? magma više nije čak niti brand
http://www.vecernji.hr/biznis/nakon-radnica-turbo-limac-rukama-trgovackog-centra-joker-clanak-379100
moja zena je pr na ekonomskom fakultetu i tocno zna sto se dogada , a za magmu kaze da su izgledi podjednaki da propadne il da opstane ,veca je vjerojatnost da opstane jer se nemogu drukcije banke naplatiti pa ce morati pristati na dogovor ako se zele naplatiti bar jedan dio potrazivanja, a magma je imala svoju eikspanziju i opet ce je imati u narednim godinama bit je gledati dugorocno
pa iz čega bi se banke teoretski mogle naplatiti jednog dana?!?! magma više nema ničega osim ogromnih dugova! imovina je rasprodana, većina prostora i tako je bila samo najam i nije bila uopće njihova, brendove su prodali….odakle bi se banke mogle IKAD naplatiti??? magma više nije čak niti brand
[/quote]
Nije samo da bi im morali reprogramirati dug, nego bi im trebali dati još najmanje 20 mio eura da nabave robu i vjerojatno još toliko da plate dugove…
Budimo realni:)
a vi mislite da su banke davale svoj novac samo tako, i cekale da se nemogu naplatiti,hehh bas ste naivni ,nemozete vi znati sto magma ima nemate uvid u knjige ni kasu , sve se znas zasto je to tako napravljeno , izvana izgleda tako jer to je i cilj da izgleda tako,a zasto magma nije u stecaju trebala je biti 6mj prosle godine????????????? a i hgspot je bio par puta vise duzan i svi ste govorili stecaj bankrot pa eto cuda nije hehehhe vidjet cete da ce se izvuci , vi mozete pricati sto got hocete magma nece u stecaj a za 6mj cete vidjeti da sam u pravu.
Ne kuzim..
sigurno je prosla statistiku?
Ako je 50%:50% propast vs nepropast kao moze ovo drugo biti malo vece?
Ahhaaa.. zaokruzivanje ako je 49,9%:50,1% onda moze. Prodano.
Btw, Generalturist je probao pa se pitamo kako su dobijali kredite.
Btw, sto je dovelo do sloma trzista nekretnina u usa i krize? Pohlepni bankari.
Ma neeeeeeeeee.
ljudi , čemu prepucavanje. ovdje je stečaj izgledan. tu nema sumnje. sada je jedino pitanje hoće li se ipak goranko uspjeti nametnuti sa nekim novim planom. ako uspije, cijena ide jako gore i mnogi će zaraditi. a ako ne uspije, bilo je lijepo maštati , no pupušit ćemo lovu i idemo dalje u nove pobjede. stečaj je i uključen u cijenu dionice, a dionicom će se trgovati i u vrijeme stečaja , ukoliko steč. upravitelj ne zatraži prekid trgovine. zato – ne treba sada lagati da će poteći med i mlijeko – neće, osim ako ne padne dogovor. e , tada će biti sve riješeno. premda sumnjam, nekako se nadam. srećom, neću puno popušiti love, ali ipak – iz te sitne love mogla bi biti malo veća lova…sretno svima. u idućih mjesec dana sve ćemo saznati navodno.
ja mislim da bi magma već bila u stečaju , da ne postoji nekakav makar načelni dogovor oko restrukturiranja. šteta je popušiti tolike poslovne prostore i turbo limač zbog taštine…naravno,još je veća šteta umanjiti naše buduće mirovine….
@ paturbo limač više nije u vlasništvu magme! o kojim poslovnim prostorima ti pričaš? pa magma nikad nije imala svoje spolovne prostore (ono malo što je imala su ionako pod hipotekom banaka) već ih je iznajmljivala…..
[/quote]
ti puno toga ne znaš pa se javljaš. magma ima 49% u TL-u, a sada koristi brend limac (umjesto TL).
-posl. prostori nisu njihovi, ali ih koriste pa ih mogu koristiti i dalje.
ne moraš me učiti. ja svoju zadaću proučim prije nego napišem.
[/quote]
onda si je slabo proučio….. sjedi, jedan, kad naučiš javi se da ispraviš ocjenu.
Adria design ti je pred stečajem, tako da joj tih 49% tamo ne vrijedi puno..upravljačka prava magme u adria designu ne postoje. Vučićević Magmu en pita za nizašto. ….. poslovni prostori? mogu ih koristiti, ako plaćaju najamninu, s obzirom da ju ne plaćaju, iz skoro svih su protjerani. Znaš li ti koliko magma d.d. trenutno ima otvorenih dućana?
imaš li ti oči dječače? pa pročitaj što sam napisao. samo sam ti rekao da me ne podučavaš. dok sam ja pazario dionicama ti još nisi u životu vidio novčanicu veću od 500 kuna. rekao sam ti , a i ostalima, da me briga što će biti s magmom jer sam tu upucao sitne novce onako po načelu APP. Ako ne prođe – neće biti štete, a ako prođe – bit će velika zarada. I to je to. Komu nije jasno, neka se malo prošeta na svježem zraku.
Da je to mislilo u stečaj već bi ga netko stjerao, a nebi sva ročišta bila odgođena , znaci da neki plan postoji
Da je to mislilo u stečaj već bi ga netko stjerao, a nebi sva ročišta bila odgođena , znaci da neki plan postoji
Tocno. Neki plan postoji. Pitanje je samo koliko ce se izgubiti para dok se ne skuzi koji je plan.