Knjigovodstvena vrijednost Magme je -83 milijuna kuna, odnosno -17 kn po dionici.
Dakle, optimisti – Magma bi toliko trebala zaraditi samo da joj knjigovodstvena vrijednost dođe na nulu.
Precijenjena vam je i na tri kune i na jednu lipu.
Knjigovodstvena vrijednost Magme je -83 milijuna kuna, odnosno -17 kn po dionici.
Dakle, optimisti – Magma bi toliko trebala zaraditi samo da joj knjigovodstvena vrijednost dođe na nulu.
Precijenjena vam je i na tri kune i na jednu lipu.
To bi reklo da ako dobavljaci recimo upisi 150 mil u kapital, biti će 22 mil, dionica nominale 10, ukupni kapital 69mil. A vrijednost cca 3.1 kn?
Na ZSE samo su očekivanja vječna i rastu, sve ostalo kopni i pada. Dokle?
Burza je kompleksni organizam , podložan svim mogučim utjecajima , od krila leptira u Salvadoru , do izbora u Hrvatskoj. Tu ni nobelovci nemaju formulu , jer bi je onda već svi znali . Neke male šanse ima
mikro kirurgija , odn. burek strategija , ali traži previše vremena sa neizvjesnim rezultatom. Trenutno najviše šansi dajem sreći .
Nadajmo se pozitivnom ishodu ostalih vjerovnika u obavjesti Magme idući tjedan. Strpljen spašen [wink]
Kada vide da se većina složila, onda će i oni jer će na taj način dobiti više. Samo će se morati strpiti, kao i svi i koji smo u gubitku. Jedino će na taj način moći vratiti svoja potraživanja.
Nikome ne paše da izgubi sve, kada kroz neko dogledno vrijeme mogu dobiti i više nego sad.
Čak i više nego šta su mogli zamisliti.
Samo treba imati vjere!
Pozdrav,
Iz magme su me nekoliko puta zvali ne bi li me nagovorili da uzeme dionice..kao sto sam rekao "nema sanse"..neka uzmu veci igraci (mislim da nekoga tko ima barem milijun kuna potrazivanja..) a ja bih radije svoje kasnije naplacivao., a moze i na rate kroz nekoliko godina 🙂
Sigurno ce biti potrebno dosta vremena da se u magmi namirimo svi koji imamo nesto, da li to bile dionice ili dugovanje..svejedno, tko se bavi samo kupnjom i prodajom "dionica" sigurno mu teze pada gubitak novaca u magmi, isto tako vjerujem da ozbiljniji ulagaci nisu prevelik novac riskirali u toj tvrtci u odnosu na novac koji zarađuju.., ovi neozbiljniji ce nesto barem nauciti..,moji ulozi u poslovanju s magmom nisu bili mali (nisam kupovao dionice nego sam im prodavao uslugu i robu..) ali nikada ne baziram poslovanje da ovisim o takvima.
a u dugogodišnjoj suradnji zaradio sam puno vise nego sto mi magma sada duguje.
To ne znaci da cu im oprostiti svaku lipu i to sa kamatama ako ce biti moguce,.. ako ne, idemo dalje.
imali u RH puno normalnih tvrtki.
Treba biti strpljiv a novac koji je svima potreban do tada treba zarađivati negdje drugdje 🙂
Nije sve tako crno kako se pišu a u vezi financijskih prognoza za 2012g.
Tko ima sposobnosti zarađivat ce a tko nema on ce malo manje i sve ok.
Svako dobro zelim ozbiljnim ulagacima u dionice HR tvrtki. 🙂
Lp
Nedjeljko
Evo jedna informacija koja stupa na snagu 1. siječnja 2012.
U Narodnim novinama broj 125/2001 objavljen je novi Zakon o rokovima ispunjenja novčanih obveza. Tim Zakonom uređuju se rokovi plaćanja obveza i pravne posljedice zakašnjenja u njihovom plaćanju. Cilj je Zakona da se suzbiju zakašnjenja u plaćanju računa i drugih obveza.
A tko ne plati račun u roku 60 dana kazna do 1.000.000 kuna!
Nadam se da će taj Zakon popraviti stvari, jer sam i ja u gabuli kao i gosp. Nedjeljko.
Imam građevinsku firmu i već dvije godine se natežem na sudu radi duga od milijun kuna sa jednom investitorom koji ne želi platiti račun. Umjesto da plati, dotični je kupio novi BMW X6.
Zbog takvih neplatiša stradavaju pošteni ljudi.