gospodine nedjeljko, delboy samo misli da je neodgovorno savjetovati Vas a ni sam ne biti siguran u ispravnost savjeta.
Mislim da su savjeti mnogih dobronamjerni, ali jesi li i dobri!?
npr
Prihvatite ponudu i uzmete dionice i ona se i dalje nastavi povlaciti na ovim mizernim razinama…ne valja.
Ne prihvatite ponudu, a ona naraste iznad 10 kn, zbog pristanka drugih i izbjegavanja stecaja, a magma vas zavlaci sa isplatom duze vrijeme…opet ne valja.
Mi koji smo u dionicama vjerujemo u pozitivan ishod, ili da budem iskreniji, nadamo se
Ovdje se trguje pretpostavkama koje cesto nemaju uporista u logici.
Sto je manje logike, potencijalna zarada obrnuto proporcionalno raste, ali i mogucnost razocarenja
Samo iz tih razloga vas mnogi ne zele savjetovati.
Ne znamo ni sami. Vjerujemo u nesto i nadamo se, ali se ne usudjujemo davati savjete i mlatiti gloginje tudjim …..
I sam sam u magmi do grla i naravno da se nadam sretnom rijesenju ove sapunice, ali ne bih imao hrabrosti preporuciti prijateljima da riskiraju svoj novac na nacin na koji ja to radim.
Svjestan sam rizika, ali i uvjeren u ispravnost svoje odluke…doduse sve cesce razmisljam, nisam li si mogao naci manje stresnu zanimaciju
Nadam se da ce se ovo sve brzo rijesiti na zadovoljstvo svih nas. Ne vjerujem da ikome odgovara propast magme, ali ne treba potpuno eliminirati i tu mogucnost
Netko je rekao na ovom forumu da ne ulazete ovdje novac, ciji eventualni gubitak ne mozete preboljeti.
Naravno, Vi ste u ovo uvuceni protiv svoje volje, pa to dodatno komplicira stvar.
Kao netko tko ima hrpu dionica magme odgovaralo bi mi savjetovati Vas da prihvatite dionice, ali to jednostavno ne bi bilo fer.
Jedino sto mogu je pozeljeti Vam srecu i nadati se da ce te donijeti najbolju odluku.
Pozdrav!
Gospodine delboy,
Zaista ne znam sa cime se bavite niti me zanima sto ste postigli u svom poslovanju..
Isto tako ne znam sto radite ovdje kada imate misljenje da vecina ovdje prisutnih ima zle namjere….
Shvatite da Vaše misljenje nikada i nigdje nece biti prihvaceno dok god bude ovako "dišperan" ..
U dobroj namjeri srdačan pozdrav,
Nedjeljko
Ovo je razmjena mišljenja, ovdje se linkaju razliciti tekstovi tako da je sve obuhvaceno. Delboy je u pravu, ne samo na ovoj temi, nego na većini ima puno prisutnih koji imaju sve samo ne dobre namjere. Radi se o jeftinijoj kupnji određene dionice ili jednostavno jalu, ako sam ja već u jakom minusu, onda nek i drugima"crkne krava". Ja cijenim delboyevo mišljenje i u većini toga se slažem.
A to da na forumu svi svima žele zlo je istia.
normalno da svatko gleda svoj interes jer ipak je ulaganje u dionice biznis, ali daleko od toga da svi svima žele zlo, to je glupost… ima nas svakakvih ovdje, i dobrih i loših, kao i u real life-u
Pravilo: "nikada ne prepisuj od veće budale od sebe" 🙂
to je dobar savjet koji govori da ne treba slijediti masu onih koji su zaglavili u dionicama Magme jer ćeš proći loše kao i oni [tongue]
eto, ja imam dionice magme i lijepo kažem čovjeku da neće dobro proći ako bude pitao anonimce kako da postupi, a on mi vraća bezobrazno i na meni nepoznatom jeziku koji nije hrvatski, a niti je neki od stranih jezika koje ja govorim.
svatko neka gleda svoj interes, ali bez naslađivanja tuđim nevoljama kao što to upravo radite vi gospodine samsarov. i vi koristite neprimjerene izraze "zaglaviti u dionici", "proći loše kao oni" što u prenesenom značenju govori da se naslađujete našom trenutnom nevoljom.
eto, zbog takvih kao vi jako sam smanjio pisanje na forumu jer vašu zloću ne treba hraniti kvalitetnim tekstovima.
Osobno sam razgovaro sa mnogo ljudi .., od pravnika do ljudi koji se bave dionicama..nevidim problem u tome da zavirim i ovdje na forum (ili da se jos negdje na internetu informiram o toj
problematici….
Ne pravim se najpametniji na svijetu te za određene stvari u kojima nisam "doma" volim prikupiti razna misljenja te shodno tome donijeti odluku.
Gospodine delboy i slicni morate znati da su pametniji covjek i ovca nego sam covjek :),
Također u poslu, pokušajte se kloniti frustracijia i problematičnog "ega" te ponižavanja jer stvarno neznate tko je i koliko uspješan s druge strane..,a time izazivate i
prepucanja koja nikada nikome nece koristiti.
Osobno necu uzeti dionice u zamjenu za dug (vec sam napomenuo da je iznos nekoliko stotina tisuća kuna + kamate) te se nadam (barem nadam) da ce magma zavrsiti slicno kao "Pevec".
Nije mi problem cekati novac i jos npr.dve godine (a kamate ionako idu)..
Zbog tih novaca necu propast tj. normalno cu nastavit poslovanje bez obzira na uspjeh u ovoj prici s magmom…
Srdačan pozdrav,
Nedjeljko
Osobno sam razgovaro sa mnogo ljudi .., od pravnika do ljudi koji se bave dionicama..nevidim problem u tome da zavirim i ovdje na forum (ili da se jos negdje na internetu informiram o toj
problematici….
Ne pravim se najpametniji na svijetu te za određene stvari u kojima nisam "doma" volim prikupiti razna misljenja te shodno tome donijeti odluku.
A što su vam drugi rekli, primjerice pravnici? Po meni, proglašenje stečaja MGME pitanje je trenutka, a obveze sasvim sigurno nadmašuju imovinu. Dakle, pretvoriti dugovanja u dionice nema ama baš nikakvog smisla, e sad, ako se MGMI dogodi ono što se dogodilo Pevecu, i tu računajte da ćete realno dobiti tko zna, recimo 20 posto svojih potraživanja nakon dvije godine. To kažem jer vidim da ovdje spominjete nekakve kamate.
Vi trebate krenuti od toga da ste svoj novac već izgubili. Tek onda će vam, ako za dvije godine dobijete 20 posto, to biti dobra vijest.
Recimo, temeljni kapital novog Peveca bit će 1,1 milijarda kuna. Mislim da su potraživanja bila 1,7 milijardi kuna. Dakle, u startu je to 30-ak (ne da mi se računati) posto manje.
Nadalje, Pevec ove godine planira promet od 600 milijuna kuna, zaradu 12 milijuna kuna. Nekretnina nema, dakle trguje u unajmljenom prostoru. Što ako se najamnina poveća?
Dakle, nekakva utrživa vrijednost Peveca u ovom trenutku možda je 300 milijuna kuna.
Podijelite to 1,7 milijardi kuna pa ćete vidjeti koliko je to u postotku.
S tim da je stečajni plan Peveca najsloženiji i vjerojatno će biti najuspješniji u hrvatskoj povijesti. Za njegovu realizaciju bio je potreban ogroman angažman i podrška.
Pitanje je hoće li tako biti i s Magmom.
Sutra ili u ponedjeljak možda ćemo vidjeti rasplet situacije na bolje ili na gore,ako se očituju vjerovnici.Krajnji je rok za Magmu.
mislim, prijatelju mimo, da magma nije u poziciji da odredjuje rokove.
ne bi me cudilo, iako se nadam da ne ce, da banke ignoriraju taj rok kako bi pokazale Goranku tko tu koga treba.
Ustvari, rok je vec prosao.
Naravno da ce pristati, ali ne kada to Goranko kaze…
U ponedjeljak bi moglo biti brkasto, danas je rok za dogovor oko potraživanja.
Ha možda ništa od tog roka… kaj Banke će reći … tko te j… Vjerojatno pretpostavljaju da ovaj blefira.
Da stvarno ima muda napraviti stečaj, već bi davno to napravio … Za sada ništa od sveg. Po meni.