MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nitko ne želi niti kupiti niti prodati?

Ljudi di vam je hrabrost? 🙂

Kada dođe pozitivna vijest će biti kasno.

Koja pozitivna vijest????
[/quote]

Pa recimo da banke i vjerovnici prihvate prijedlog
Ne kužiš!

Nitko ne želi niti kupiti niti prodati?

Ljudi di vam je hrabrost? 🙂

Kada dođe pozitivna vijest će biti kasno.

Koja pozitivna vijest????
[/quote]

Pa recimo da banke i vjerovnici prihvate prijedlog
Ne kužiš!
[/quote]
Kolega, pa naravno da će prihvatiti! Koja im je druga opcija? Moraju sefovima pokazati da su se trudili barem. Biti će zato ljuti na sebe i sve oko sebe..,,
Zec hoćeš da te napucam sada ili kasnije….:)

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

ako prihvate, do koje razine očekujete rast cijene?

...povijest se ponavlja...

Baš ste mi strašna ekipa. Tu lupetate, a dionica vam već dva dana nema prometa. Bolje da je svaki kupio jednu po asku za svaki post nego da troštite vrijeme pisajući bezvezarije [wink]

bille, ovo je lutrija, kao i cijela ZSE. fundamenti više ne igraju nikakvu ulogu. stoga sam ovdje izložen minimalno. ne pada mi na pamet kupovati više ijednu dionicu na ZSE, a pogotovo ovakve gdje je stečaj moguć. no, u slučaju turn-overa, ovdje će se uprihoditi lijepi prinos jer cijena bi mogla porasti u slučaju dogovora 19.11. na preko 13 kuna u prvom danu, a kasnije i više (ako je suditi po nalozima na ask-u)…a ako sve ode u pm, opet ok. negdje moraš popušiti, iako sami stečaj ne znači ništa za dioničare, osim ako dionicu ne maknu sa ZSE jer ćemo onda trgovati na MTP platformi uz manje transparentnosti. Sve u svemu, nije tako loše jer svi očekuju stečaj, dakle – uračunat je u cijenu.

...povijest se ponavlja...

Sad bi bila fora da naprave "stock-split" 1:10
[wink]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Poštovani,
Molim Vas za slijedeći savjet.

Tvrtka Magma d.d. dužna mi je poveći iznos vec dugo vremena,
(tj. mojoj tvrtci d.o.o nekoliko stotina tisuća kuna..)
Kao sto svi znaju magma je relativno dugo u blokadi a prijeti i stečaj..

Neki dan sam dobio dopis tj. ponudu od Magme u kojem nude zamjenu duga za vlasničku glavnicu društva tj. da dug riješimo zamjenom za dionice u visini potraživanja.
Najniža cijena po kojoj nude zamjenu za jednu dionicu iznosi
10 kuna.
Koliko vidim (ako dobro vidim) trenutna cijena magmine dionice na burzi iznosi oko 3 kn.

Molim da mi netko da savjet oko toga da li da pristanem na zamjenu duga po gore navedenoj cijeni (10kn/1 dionica)
ili da to odbijem pa cekam eventualno naplatu iz stečajne mase ili nesto drugo…??

Unaprijed hvala

Nedjeljko

Poštovani Nedjeljko,
Ako želite biti vlasnik suvlasnik magme možete kupiti na burzi za 100.000 po trenutnoj cijeni 26.300 komada i uredno dalje potraživati svoj dug od nekoliko stotina tisuća kuna. Ili možete za svoj dug od recimo 100.000kn dobiti od njih 10.000 dionica i više ne potraživati ništa od njih.
Iskreno mislim da dug nećete naplatiti niti na jedan niti na drugi nacin. Novac trazite na krivom mjestu.
Na svetu postoji jedno lepo mesto, tamo su kuce od cokalade, prozori su od marmelade, tamo raste svako voce…

Ako mislite da ih vrijedi kreditirati i dati im X-tu šansu da dignu lovu Go for it!!!

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

ne znam iz koje mase će te se naplatiti u ukupnoj masi vjerovnika u slučaju stečaja. na žalost ovo je ucjena ili uzet udio u firmi ili zaboravit svoja potraživanja. sve se vrti oko dogovora između AD i magme. da je bilo toga poljaci su bili spremni platiti malo više od 10kn.

Iz stečaja neće nitko dobiti niti lipe, a ako imaš dionice uvijek postoji šansa da jednog lijepog dana prodaš i barem izvučeš neku lovu.

Treba Magmi dati šansu

Hvala na konkretnom odgovoru, bolje jednog dana izvuc nesto ako ce bit moguce.. nego nista..,
samo dvojim između toga da li cekati stečaj ili probati putem dionica nesto izvuc..,

Dakle od stečaja sigurno nema nista a od dionica mozda nesto…

Pozz

mislim da ikea malo pretjeruje ovaj puta i da situacija nije nikako bezizlazna
na kraju krajeva, sigura sam da ce gospodin nedjeljko donijeti sam najbolju odluku, bez da ga nagovara na nesto netko sa ovog foruma.

sretno gospodine nedjeljko

New Report

Close