MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Fortuna

stara vijest…
http://www.zse.hr/default.aspx?id=31021
Magma d.d. – povećanje temeljnog kapitala

10.6.2010 9:03:37

Središnje klirinško depozitarno društvo je dana 9.6.2010. godine za društvo MAGMA d.d. obavio u sustavu SKDD-a upis povećanja temeljnog kapitala Društva.

Temeljni kapital povećan je izdavanjem 1.900.711 novih redovnih dionica oznake MGMA-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 10,00 kn. Na taj način je temeljni kapital povećan s iznosa od 48.741.600,00 kn na iznos od 67.748.710,00 kn i podijeljen je na 6.774.871 redovnu dionicu oznake MGMA-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 10,00 kn.

O datumu uvrštenja novoizdanih dionica na Zagrebačku burzu javnost će biti naknadno obaviještena.

Vaš link

HGSP je nešto slično dogovorio, doista ne vidim razloga da takvo nešto ne dogovori MGMA koja po meni ima puno bolju perspektivu.
Mislim da bi prosinac moga donijeti jako dobar rezultat, jer mi se sviđa što ostavljaju radnje samo na TOP lokacijama.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

@ZZtop

kani se ove teme i dionice, jer ako ti sada nije vrijeme za ulaz onda nemaš što tražiti ovdje…
jaki su mi oni koji nemaju nikakav utjecaj financijski na dionicu ali zatruju temu te dionice do besvijesti…

P. S. Bez ljutnje, ali mišljenja sam da barataš s par tisućica kuna i sada drobiš li ga drobiš, kako bi jeftino dokupio par stotina komada, druže nije u redu prema nama ostalima… [cool]

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

Magma vjerovnicima: Ili odustanite od naplate duga ili idemo u stečaj

Ponuda koju je teško odbiti
Magma je svim svojim vjerovnicima poslala Plan operativnog, financijskog, vlasničkog i upravljačkog restrukturiranja u kojem traži pristanak na odgodu plaćanja 10 godina s počekom ili pretvaranje duga u dionice inače joj prijeti stečaj.

U obavijesti poslanoj Zagrebačkoj burzi Magma je svojim ključnim vjerovnicima, bankama i dobavljačima, poručila da je u njihovom interesu pozitivno odgovoriti na ponudu o zamjeni potraživanje za udjele u dioničkoj glavnici ili da reprograiraju kreditne obveze na 10 godina uz poček godinu dana.
Rok za odgovor na ovu "primavljivu" ponudu je 10 dana, odnosno ponude moraju doći do 19. studenog kako bi Uprava Društva pravovremeno raspolagala povratnim informacijama koje su neophodne za sazivanje Glavne skupštine Društva.

Magma planira sazvati Glavnu skupštinu do kraja studenog 2011. godine s datumom održavanja 30. siječnja 2012. godine.
business hr.

i 4 kn je previše za ovu dionicu…. [bye]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

@ZZtop

kani se ove teme i dionice, jer ako ti sada nije vrijeme za ulaz onda nemaš što tražiti ovdje…
jaki su mi oni koji nemaju nikakav utjecaj financijski na dionicu ali zatruju temu te dionice do besvijesti…

P. S. Bez ljutnje, ali mišljenja sam da barataš s par tisućica kuna i sada drobiš li ga drobiš, kako bi jeftino dokupio par stotina komada, druže nije u redu prema nama ostalima… [cool]

… …kako volim male pionirske savjete…. [lol]

Veoma izgledno je, da ce banke prihvatiit ponudu, baš me zanima, gdje ce bit cijena onda. [thumbsup]

Ovo je sada popularno.. Kao Grci… Mi ćemo kupavati vašu robu, uzimati vaše kredite, kupiti ćemo jahte, putovati po karibima ali nećemo vam bas uvijek sve platiti. Btw nemamo nikakve
Imovine jer smo eto sve potroši.

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

i 4 kn je previše za ovu dionicu…. [bye]

Da ali i 10 može biti premalo i to jako brzo.
Istina ako ide u stečaj dioničari će dobiti ništa,ali ako restruktuiranje uspije?????
Ovo je rizična kupnja sa potencijalno velikom zaradom.

U MAGMI će teći med i mlijeko /samo kupcima ispod 10/,a možda i njih dopadnu krv znoj i suze.
Sat otkucava!

Ovo je sada popularno.. Kao Grci… Mi ćemo kupavati vašu robu, uzimati vaše kredite, kupiti ćemo jahte, putovati po karibima ali nećemo vam bas uvijek sve platiti. Btw nemamo nikakve
Imovine jer smo eto sve potroši.

Još jedanput potvrđeno:Ako si malo dužan onda si stvarno dužan.
Ako si puno dužan vjerovnici postaju poslovni partneri.
Ovo bi trebala postati dionica velikih valova.

Veoma izgledno je, da ce banke prihvatiit ponudu, baš me zanima, gdje ce bit cijena onda. [thumbsup]

vjerojatno će prihvatiti jer kroz stečaj neće dobiti ništa obzirom da imovinu Magma skoro više ni nema… problem je što ni nakon toga neće imati ništa nego virtualnu imovinu u dionicama. pravo je pitanje da li bi ikoja banka danas dala magmi i 1 kn kredita? biste li vi dali? nnaravno da nitko ne bi dao jer zna da to nikada neće biti vraćeno, ovo je samo odgođen stečaj na neko vrijeme, pola godine, godina dana…. ali krajnji ishod je uvijek isti

@lopina
aha… kupiš dionicu po cca 4 kn… ista je trenutno po osnovi zadnjih javnih podataka opterećena sa cca 5 kn duga… da biš počeo tzv. zarađivati… dug se tek mora smanjivati na 4,3,2,1 .. 0 kn… a zarada počinje tek nakon BVPS od 4,01 kn…

@lopina

aha… kupiš dionicu po cca 4 kn… ista je trenutno po osnovi zadnjih javnih podataka opterećena sa cca 5 kn duga… da biš počeo tzv. zarađivati… dug se tek mora smanjivati na 4,3,2,1 .. 0 kn… a zarada počinje tek nakon BVPS od 4,01 kn…

Ovdje bi moglo biti burno.
Dokapitalizacijom vjerovničkih potraživanja BVPS može odma uletjeti u plus kao što će se dogoditi
sa Badelom nakon proknjižene dokapitalizacije,kao što se dogodilo sa Vupikom.Naravno da je pitanje
po kojoj će cijeni biti izvršena dokapitalizacija.Da li po nominaliu po 10 kn ili ponovno po 57 ili pak
negdje između.
Puno pitanja,odgovora nema.Rizik od velikog gubitka,ali i šansa za veliku dobit.

New Report

Close