MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

“S današnjim danom situacija je nepromijenjena i još uvijek radimo na njezinom rješavanju. Isto se tiče kako deblokade računa tako i refinanciranja komercijalnih zapisa. Svakako ćemo u najskorije vrijeme obavijestiti o novoj situaciji”, kazali su nam jučer u Magmi. Iz Fižulićeve su kompanije poručili da su refinanciranje 15. tranše komercijalnih zapisa od 6,13 milijuna već dogovorili sa 95 posto upisnika.

Među najvećim vjerovnicima komercijalnih zapisa su Privredna banka Zagreb sa 1,7 milijuna eura vrijednim zapisima, Raiffeisen obvezni mirovinski fond sa 1,04 milijuna eura, PBZ Croatia osiguranje OMF sa 613.229 eura te Zagrebačka banka s pola milijuna eura. Vjerovnicima je u interesu da se Magmin račun deblokira što prije i da se ne pokrene stečaja jer bi tada najveći dio onog što su uložili sigurno izgubili. I dok je Magma i dalje u blokadi, Vučićević je, s novim vizualnim identitetom, uspio otvoriti 29 trgovina Turbo limača koje je morao zatvoriti zbog sudske zabrane korištenja znaka Turbo limač, odnosno Fižulićeve tužbe.

Dali je dobro ili ne ,prosudite sami.

Mislim da nikako nije dobro jer bi bilo bolje da su uspijeli rješiti deblokadu ali može biti puno bolje ako je ovo samo put prema deblokadi i refinanciranju komercijalnih zapisa.
Šta znači par dana , ništa !

isto kao i kod HGSP, vjerovnici će i ovdje prihvatit reprogram jer im drugo ne preostaje, mogu samo stjerat MAGMU u stečaj, a onda će sve izgubiti…puno veći problem je što nakon reprograma Magma i dalje ostaje prezadužena firma s jeftinom kinskom robom kakve ima na svakom ćošku i koju je sve teže prodavati jer ljudi više nisu naivni kao 90.-ih

forumsko pisanje nije investicijsko savjetovanje niti preporuka za kupnju ili prodaju dionica !!!

zašto maltretirate ekipu svoijim lupetanjem. STEČAJA NEĆE BIT! Lp STFACA

isto kao i kod HGSP, vjerovnici će i ovdje prihvatit reprogram jer im drugo ne preostaje, mogu samo stjerat MAGMU u stečaj, a onda će sve izgubiti…puno veći problem je što nakon reprograma Magma i dalje ostaje prezadužena firma s jeftinom kinskom robom kakve ima na svakom ćošku i koju je sve teže prodavati jer ljudi više nisu naivni kao 90.-ih

kineske robe kakve ima na svakom ćošku? urban republic je marka respektabiln ai za zapadne pojmove. iako se proizvodi tamo imam veliko povjerenje u istu. baš sam japanke kupio nedavno ondje a i kratke hlače i par majica. imaju oni dobru robu.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

"poručili da su refinanciranje 15. tranše komercijalnih zapisa od 6,13 milijuna već dogovorili sa 95 posto upisnika."

Još nas samo 5 posto dijeli od narmalizacije.

http://www.google.hr/url?sa=t&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CDEQFjAB&url=http%3A%2F%2Fshop.magma.hr%2F&ei=1woeTqmRMsXsOY-a6K4J&usg=AFQjCNG9mEWRvqxD9DIVU3WzGxS2sGDdPg&sig2=4QZtAZv_zTMX9ZUgMcvDIg evo ako kome sta treba može i naručit putem webshop nemora ni butigu otić. Lp STFACA

Šanse da se Magma spasi od stečaja su gotovo pa nikakve. eventualno da se napravi swap dug za vlasništvo i na taj način se smanji zaduženost magme. za postojeće vjerovnike to je po meni jedini način izvući neku lovu. ovo sa refinanciranjem neće im pomoći jer će se problem samo povećati ili u najboljem slučaju odgoditi.

"poručili da su refinanciranje 15. tranše komercijalnih zapisa od 6,13 milijuna već dogovorili sa 95 posto upisnika."

Još nas samo 5 posto dijeli od narmalizacije.

normalizacije čega?
veliki dugovi ostaju i dalje!
mali BV ostaje i dalje!
loši odnosi vlasnika ostaju i dalje!
opasnost od stečaja ostaje i dalje!
[bye]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Može biti , ali i ne mora , a onda …

Šanse da se Magma spasi od stečaja su gotovo pa nikakve. eventualno da se napravi swap dug za vlasništvo i na taj način se smanji zaduženost magme. za postojeće vjerovnike to je po meni jedini način izvući neku lovu. ovo sa refinanciranjem neće im pomoći jer će se problem samo povećati ili u najboljem slučaju odgoditi.

tako kugla kaže?

Na magmi status quo, čeka se info.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Pomest će netko ovu šuplju prodaju i prije objave, kad popusti strpljenje, jedan nalog mete prvih 10.
Danima je trajalo spuštanje minornim nalozima i guranje prema 7, ali na 7 je velika napetost i nema dovoljne lovine u mriži.

New Report

Close