http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/187473/Sta–cu-ja-u-propalim-firmama
Gospodin Vučičević donira sportaše i spašava hrvatske radnike pred njihovim vlastitim nekadašnjim vođom, dok ovaj i dalje sve rastura, vlastitu imovinu a udjele kompanije MAGMA je dilao mirovincima po 300 kn a morao je znati da to ne vrijedi ni 100 još tada …
Ekipo sve dok se Slobodan Vučićević bude borio za ovaj očiti promašaj od ulaganja – jer tko bi očekivao ovakav džiberluk s naše strane – MAGMA opstaje, jer bizarno ali upravo zahvaljujući trudu gospodina Vučićevića je Fiži bio u poziciji da unovči preostalih 49 % TURBA…
Ali tom čovjeku kao da ni to ne valja pa sada pušta da ovakva ljaga padne na taj brand i ovije ga u debeo sloj prašine …
Blamaža, ljudi moji, iza ove dionice i njezina imena stoji jedna velika narodska blamaža i normalno teška obmana ljudi i fondova koji su tu ulagali pare za mirovine …
A naši se Sudovi blamiraju još više pa idu braniti čovjeku da lijepo i pošteno posluje kad je već preplatio brand…
18 miliona eura za posrnule Brandove Turbo Limach, devojčice i slično, zar Fiži ni to nije dovoljno … ??
Meni zvuči jako, jako mnogo.. Sumnjam je Turbo Limač doista toliko i vrijedio sada pred kraj epopeje.
ZAKLJUČAK – AKO MR. VUČIČEVIć DOBIJE SVE SPOROVE TURBO LIMAČ OPSTAJE I IDE GORE A TIME IRONIČNO I MAGMA JER I DALJE IMA 49 % TURBA
AKO Mr. FIŽI DOBIJE SPOROVE ONDA ODE SVE U KRASNI …
[thumbsup]
Je mnogo naravno, ali samo malo od 18M ode u magmu. Pogledajte kako je nestala zaliha na magmi na kraju godine 2010. A onda pogledajete kako se zaliha ponovo pojavila u 1Q_2011. Analogno tome pogledajte kako je nestalo potrazivenje od cca 10M€, a kako nigdje nema obaveze prema dobavljacima za tu zalihu. Hehehe, nemojte mi reci da magma placa sve u valuti [shocked]. Mislim lijepo je kad u frimu dovuces ne bas novu robu, a jos bolje kad je sam prodas i odmah naplatis. [lol]
Bez izvarenog prihoda Magma je u Q1 napravila gubitak od 40 mil kn, kako oni planiraju nešto početi zarađivati? Ako nastave ovako do kraja godine će i izgubiti i ovo što su dobili od prodaje TL.
Ja mislim čisto iz tehničkih razloga da bi ova dionica trebala ići negdje do 13-14 kn, ali nakon toga je priča gotova…
Kako mislite tehnockih razloga?
Lp
Koje su ovo jake finte, 1600 komada do 8 kuna, sa 12000 kuna -7,3%, ha-ha-ha. E što bih volio da danas bude deblokada, a danas je 11.dan otkad je rečeno za 10 dana, pa vi sad prodajte, mnogi će si kosu počupat.
ZAKLJUČAK – AKO MR. VUČIČEVIć DOBIJE SVE SPOROVE TURBO LIMAČ OPSTAJE I IDE GORE A TIME IRONIČNO I MAGMA JER I DALJE IMA 49 % TURBA
AKO Mr. FIŽI DOBIJE SPOROVE ONDA ODE SVE U KRASNI …
[thumbsup]
Mislim da ce u oba slucaja od MGMA ce ostati tajnica, fikus i predstavnici vjerovnika koji ce upravljati tvrtkama u vlasnistu MGMA-a po principu holdinga. Magma kao Magma vise niti ne posluje jer ima mjesecima blokiran racun. Posluju drustva u sastava (adria prizma, adria design, magma beta,….)
Bez izvarenog prihoda Magma je u Q1 napravila gubitak od 40 mil kn, kako oni planiraju nešto početi zarađivati? Ako nastave ovako do kraja godine će i izgubiti i ovo što su dobili od prodaje TL.
Ja mislim čisto iz tehničkih razloga da bi ova dionica trebala ići negdje do 13-14 kn, ali nakon toga je priča gotova…
Kako mislite tehnockih razloga?
Lp
[/quote]
Pad s cca 15 kn je bio prestrm, bez odbijanaca. Sve cjenovne razine moraju biti protrgovane, bez obzira na fundamentalne razloge.
Dobri primjeri su Đakovština kada je objavila stečaj i odbijanac s cca 10 kn na 2x kn i HG Spot kada nisu iskupili komercijalne zapise 20 kn -100 kn.
U ovakvim situacijama rast dionice mogu pokreniti interes vjerovnika da refinanciraju dugove.
Naravno ovo je sve špekuliranje bez fundamentalnog temelja ali ovako se može najbolje zaraditi.
Ovdje se pomalo stvaraju preduvjeti za ovo o čemu pričam, u korekcijama se događa "higher low" ipak još bez "higher high". Prvo se treba probiti linija trenda i onda vjerovatno ide gore.
Kupovina oko 7 kn predstavlja minimalan rizik uz veliku potencijalnu zaradu, osigurač može biti "stop loss" pri eventualnom "lower low"
Pa danima je tu, ti si izgleda novi. Mora ovo prema 7, ovaj sa 136 komada se oštro iskrcava, presmiješno.
jer smo ovce. a ameri u plus, nama će trebat 3 dana da shvatimo da su ameri u plusu, tad će oni bit u minus.
mizeran promet danas? Why? Lp
nismo se dovoljno povukli kako je predložio compa
mizeran promet danas? Why? Lp
pa nitko nije lud nakrcat se magmom i ostat u njoj preko noći jer stečaj može svakog časa doći…. svi bi nutra-van isti dan [wink]