Nečuveno je koliko su Magmu srušili, ja danas uletio, pa firme u stečaju su skuplje.Možda još zatuku, ko zna, ja svaku kunu ispod uzimam 1000 kom pa šta bude.
Moram priznati da je ovo dobra taktika ERSTE PLAVOG OMF.
Jer su sad shvatili da ništa od stečaja i da su srušili cijenu do 10kn sasvim nepotrebno.
Iz tog razloga načuo sam da će ERSTE PLAVI sada dokupljivati do 27kn, ali dvostruke količine!
Vidjet ćemo da li će to uspjeti do 27kn ili će ipak morati meziti sve do 40kn gdje bi uistinu mogli uvećati broj dionica 3 puta, povećati 50% ukupno i dići vrijednost portfelja 150% na taj način.
Autor je danas dokupio MAGMU jer RSI vrišti gadan odbijanac, prosjek ispod 11,5kn što i nije loše.
Al uredno Vam ja to vratim kolege iz ERSTE PLAVOG,al tamo negdje iznad 20kn.
Sad su dionice na slobodnoj poziciji i odmaraju se.
[thumbsup]
pa idi ne temu adrisa kojeg si prepun pa pojasni zašto on već godinama stagnira….
Kad bi ti znao odabrati dionice koje stagniraju, bio bi to ogroman korak naprijed.
opet vi gospodine. što se osjećate prozvanim? rekao sam da netko tko kupuje po 300 nema nikakvo pravo prodavati to isto po 10 kuna jer se radi o mirovinskim fondovima. gdje će oni to nadoknaditi? zašto prodaju baš sad, zašto ruše cijenu, kao da se natječu da prodaju što jeftinije umjesto što skuplje. isto imaju mogućnost dići cijenu pa prodati po 30 ili 50 kn, no oni ovako. znamo svi zašto i znamo da to nije teorija zavjere.
Što vi mislite zašto je Erste ovo kupovao i zašto sada prodaje?
Moja teorija je da su dokapitalizirali Magmu na 50 kn da bi se tim novcima smanjila izloženost njihove matične banke iako je tada bilo svima jasno da ova firma nema šanse i da bacaju lovu.
OMF-ovi su na taj način samo legalno prebacili lovu od naših mirovina u bilance banaka.
S obzirom da u godišnjim izvješćima OMF-ova nabavna i tržišna vrijednost Magme jako ružno izgleda, oni se ovoga rješavaju da očiste bilancu, mislim da su slično nešto napravili s Varteksom.
Kada prodaju realiziraju gubitke na dionici, s druge strane imaju dobit na nekim trgovanjima i nitko im više neće moći postavljati pitanja o glupom bacanju milijona.
Kada prodaju realiziraju gubitke na dionici, s druge strane imaju dobit na nekim trgovanjima i nitko im više neće moći postavljati pitanja o glupom bacanju milijona.
Kolega na 1 firmi i dionici baciti 45milja zaslužuje duži zatvor u svakom slučaju. Al ovo je ipak otvoreni fond i kao takav rizičan. Sad će se oni reklamirati još da znaju.
A kad vide MAGMU na 40kn malo će sjesti, prozboriti i reći, gotovo je, treba zaboraviti, sad je kasno za plakanje.
S ovom dionicom igrat će se ruski rulet (s pet metaka i jednim praznim mjestom) sve dok se na ZSE službeno ne objavi prijedlog za pokretanje stečajnog postupka. U svakom slučaju pogled na povijesno kretanje cijene dionica upravo je fascinantan, a budućnost uobličena u Vučevićevoj izjavi još fascinantnija.
Ako me sjećanje ne vara, Viktor Lenac bila je prva junk dionica na hrvatskom tržištu kapitala. Nominala je bila čini mi se 100, dugovi su bili nekoliko puta veći od imovine, a zadnja cijena prije stečaja bila je, ako se ne varam, negdje 30-ak kuna po dionici, što je, priznat ćete, doista fascinantno.
S druge strane, ne treba zaboraviti niti onaj 20-postotni skok DKVS od prije tjedan-dva. 😀
Što želite reći , da je kupnja Magme po 10 kn loš posao, bolje ne pišite više jer ćete se osramotiti.
opet vi gospodine. što se osjećate prozvanim? rekao sam da netko tko kupuje po 300 nema nikakvo pravo prodavati to isto po 10 kuna jer se radi o mirovinskim fondovima. gdje će oni to nadoknaditi? zašto prodaju baš sad, zašto ruše cijenu, kao da se natječu da prodaju što jeftinije umjesto što skuplje. isto imaju mogućnost dići cijenu pa prodati po 30 ili 50 kn, no oni ovako. znamo svi zašto i znamo da to nije teorija zavjere.
Što vi mislite zašto je Erste ovo kupovao i zašto sada prodaje?
Moja teorija je da su dokapitalizirali Magmu na 50 kn da bi se tim novcima smanjila izloženost njihove matične banke iako je tada bilo svima jasno da ova firma nema šanse i da bacaju lovu.
OMF-ovi su na taj način samo legalno prebacili lovu od naših mirovina u bilance banaka.
S obzirom da u godišnjim izvješćima OMF-ova nabavna i tržišna vrijednost Magme jako ružno izgleda, oni se ovoga rješavaju da očiste bilancu, mislim da su slično nešto napravili s Varteksom.
Kada prodaju realiziraju gubitke na dionici, s druge strane imaju dokibit na nekim trgovanjima i nitko im više neće moći postavljati pitanja o glupom bacanju milijona.
[/quote]
Na našu žalost to rade sve banke preko fondova. Ja sam o ovome pisao puno puta, jedan cijeli blog je bio na tu temu. Banke sav rizik svojih loših investicija prebacuju na fondove kojima posredno upravljaju. To su napravili na Magmi na 50 kuna, na Ingri su zamijenili dug za dionice (fondovi, ali vidi slučajno ne i banke), to su radili na IPO Optime…
Naruče analizu od KPMG-a ili E&Y ili nekih sličnih, plate im za analizu koja im služi kao "podloga" za investiranje i onda krpaju loše kredite bankama.
A kasnije, uvijek mogu reći da je investiranje rizično.
Što želite reći , da je kupnja Magme po 10 kn loš posao, bolje ne pišite više jer ćete se osramotiti.
možda je dobra špekulacija, ali definivno nije dobra investicija
Ne samo po 10, već i po pet i po tri i po jednu lipu. Naravno, uz uvjet da pod "lošim poslom" smatramo novac. Ako govorimo o duhovnom razvitku, onda je to izvrstan posao jer će se ovdje novac izgubiti prilično brzo, što će propalom ulagatelju ostaviti dovoljno vremena da se počne baviti odgovarajućim poslom.