MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A ovo sto mislis ti je zarada od 70%. Tako su vjerojatno mislili i oni u VLDS , DKVS, INGRI etc. Pogledaj koliko ih je zaglavilo i koliko ih je pogubilo novce. Neki su mozda i zaradili ali i tu zaradu kasnije prokockali. Kolega, bolje da Magma ne dode na 10kn jer opet ce mnogi pogubiti novce. ako i dode onda se zna koliko je sati. nikome nije u interesu da se mali koji pogube dio novaca povlace sve sa burze u strahu od novih gubitaka. Sto vise love na burzi i oko nje to je bolje za sve nas.

Srecom, Magma nije u takvoj krizi i dobili su novog strateskog partnera. Magma ce biti dokapitalizirana. Cijena moze samo rasti a ovo je iznimno povoljna cijena za ulaz. A do prije dva mjeseca cijena je bila 50kn, od tada se nista spektakularno nije dogodilo da cijena padne za 50%. I pogledajte volumene na kojima je pala. To puno govori.
Lp

Kolega, oprostit ćeš što ne primam investicijske savjete od nekog tko se ponavlja već 6 mjeseci kako cijena sljedeći tjedan leti na 80, 70, 60, 50, 40… a cijena se u međuvremenu prepolovila.

Na mojem favoritu, Magmi i danas je vec proslo sitno dionica po asku. Za bilo kakav ozbiljniji dokup Magma ide na 60 kuna u roku odmah.

Jako sam ozbiljan. Kad mogu mirovinci koji su je kupovali na 350 kuna mogu i ja na 50.
Ne vjerujem ni u kakav gubitak, ovo je Magmino dno. A do kraja godine bit ce lijep plus.

Pozitivnim kretanjem na trzistu i pojavom novih pozitvnih vijesti kroz "friendly" medije Magma prelazi 60,xx. A onda je nebo granica!!

Nemam ni želju da ovo izraste u neku svađu. Čujemo se na 10kn.
Pozdrav.

[/quote]
Kuc kuc.
[/quote]
Kako se on kaže… Pretpostvka je majka svih zaheba… za mene osobno je mjerodavno jedino zadnje konsolidirano FI tj. IZVJEŠTAJ O PROMJENAMA KAPITALA … a ono mi veli da Magma trenutno po BVPS vrijedi ravnih 2,83 kn…
Sorry svima in, al sve ostale špekulacije objesite mački o rep…
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/MGMA-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.xlsx

[/quote]

HMMMM… ajde sad budi pošten i reci mi ijednu dionicu na ZSE koja se ponaša za tebe osobno jedino mjerodavnim pravilima !!

Brzo svi u magmu kupit dva odjevna predmeta pa neće biti stečaja 🙂

A ovo sto mislis ti je zarada od 70%. Tako su vjerojatno mislili i oni u VLDS , DKVS, INGRI etc. Pogledaj koliko ih je zaglavilo i koliko ih je pogubilo novce. Neki su mozda i zaradili ali i tu zaradu kasnije prokockali. Kolega, bolje da Magma ne dode na 10kn jer opet ce mnogi pogubiti novce. ako i dode onda se zna koliko je sati. nikome nije u interesu da se mali koji pogube dio novaca povlace sve sa burze u strahu od novih gubitaka. Sto vise love na burzi i oko nje to je bolje za sve nas.

Srecom, Magma nije u takvoj krizi i dobili su novog strateskog partnera. Magma ce biti dokapitalizirana. Cijena moze samo rasti a ovo je iznimno povoljna cijena za ulaz. A do prije dva mjeseca cijena je bila 50kn, od tada se nista spektakularno nije dogodilo da cijena padne za 50%. I pogledajte volumene na kojima je pala. To puno govori.
Lp

Kolega, oprostit ćeš što ne primam investicijske savjete od nekog tko se ponavlja već 6 mjeseci kako cijena sljedeći tjedan leti na 80, 70, 60, 50, 40… a cijena se u međuvremenu prepolovila.

Na mojem favoritu, Magmi i danas je vec proslo sitno dionica po asku. Za bilo kakav ozbiljniji dokup Magma ide na 60 kuna u roku odmah.

Jako sam ozbiljan. Kad mogu mirovinci koji su je kupovali na 350 kuna mogu i ja na 50.
Ne vjerujem ni u kakav gubitak, ovo je Magmino dno. A do kraja godine bit ce lijep plus.

Pozitivnim kretanjem na trzistu i pojavom novih pozitvnih vijesti kroz "friendly" medije Magma prelazi 60,xx. A onda je nebo granica!!

Nemam ni želju da ovo izraste u neku svađu. Čujemo se na 10kn.
Pozdrav.

[/quote]
Kuc kuc.
[/quote]
Kako se on kaže… Pretpostvka je majka svih zaheba… za mene osobno je mjerodavno jedino zadnje konsolidirano FI tj. IZVJEŠTAJ O PROMJENAMA KAPITALA … a ono mi veli da Magma trenutno po BVPS vrijedi ravnih 2,83 kn…
Sorry svima in, al sve ostale špekulacije objesite mački o rep…
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/MGMA-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.xlsx

[/quote]

HMMMM… ajde sad budi pošten i reci mi ijednu dionicu na ZSE koja se ponaša za tebe osobno jedino mjerodavnim pravilima !!
[/quote]

Biti ću toliko pošten, pa ću samo nadodati jednu trenutnu činjenicu… a ista je, da se večina dionica na ZSE trenutno trži po priličnom diskontu, a ne sa premijom… No, svatko je gospodar svoga novca… Sretno!

baš me zanima hoće li danas do kraja rasprodati preostalih 50.000 komada?? razmišljam i ja uzeti dio toga jer fundamenti se nisu ni malo promijenili u odnosu na prošli četvrtak kad se MGMA tržila po 15 kn, a kupnjom sad na 10 kn i prodajom kasnije po 15-20 kn bilo bi lijepih 50-100% zarade [cool]

moji postovi su osobno mišljenje te nisu investicijski savjeti niti poziv na kupoprodaju dionica!

baš me zanima hoće li danas do kraja rasprodati preostalih 50.000 komada?? razmišljam i ja uzeti dio toga jer fundamenti se nisu ni malo promijenili u odnosu na prošli četvrtak kad se MGMA tržila po 15 kn, a kupnjom sad na 10 kn i prodajom kasnije po 15-20 kn bilo bi lijepih 50-100% zarade [cool]

Ko ti kaže da ćeš više ikada to prodati po 15 do 20 kn ?

Ajmo lijepo – argumentiraj ovakvu navlakačku izjavu prijatelju , iza koje se sasvim očito krije strah od daljnjeg pada vlastite dionice.
Lijepo sam vam pisao na 14 da ne kupujete ovaj trash, da će rokati do 10 do kraja tjedna najmanje, a vi kao "14 odlično – prodaja na 20" , sad vam je kao "10 kupnja – prodaja na 15" , uskoro ćete pisati "6 – odlična cijena, vrhunski – prodaš na 10" …

Ima još mnogo više od 50 000 dionica koje ovdje idu van, kome još uvijek nije jasna igra ovdje bolje da se kloni burze.

6 – 7 kn vam ne gine ako netko ne zatvori pipu danas do 14 h

Kressho

A kome ti misliš to prodati po 15-20 kn?
Meni je ovo sada isto zanimljiva dionica jer je puno pala, ali sam za trejd od 20-30%.
Nemojte se zavaravati da se ovo vrijedi 10 kn tj. na zse ima puno boljih investicija ovoga tipa za istu ili nižu cijenu.

hoće li mirovinac dat jeftinije od 10 kn ili mu je 10 kn donja granica prodaje?

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

++MAGMA, prosjek sada 11,3kn…. [bye]

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

Jesam vam lijepo pisao nekidan na 14 da ide dalje dolje, da se ne zalećete, a vi kao da sam druker i slične gluposti .. Ljudi Bože, pa ovdje smo da pomažemo jedni druge protiv sistema i pohlepnih korporacija i gramzivih pojedinaca a ne da se modjusobno vrijedjamo…
Potpora na 9,20 kn i na 9 dvije ispod pokazuje gdje prodavatelj već sutra iščekuje cijenu. Očito ima još toga za prodati, ako je to samo Erste Plavi količina je još toliko koliko je već prošlo, pa i više.
Nemojte se zalijetati jer već danima plaćate više nego trebate. Oni će vam to izdilati i po 8 ako ne ponudite lijepše novce. Pamet u glavu [wink]

daj ne mistificiraj više. ili dilaš povlaštenim informacijama iz fonda pa nam lijepo reci sve jer nema smisla da se praviš pametan. to što si rekao govoriš već na 10 dionica i sad si slučajno pogodio pa ispadaš u pravu. reci nam radije tko prodaje i kome prodaje ako si već pun informacija a ne ovako. nabroji nam imena kupaca da možemo provjeriti u kojoj su vezi (i jesu li) s prodavačem ili je sve ovo samo slučajnost da su ovako porasli prometi uz ovakav pad, a do nedavno se uopće nije trgovalo nego par komada dnevno. meni ovo smrdi od početka, ali neka se brinu oni koji se bave ilegalnim radnjama. ovdje sam ionako simbolično pa pratim, no ovdje su i naše mirovine. to nemojte zaboraviti nikada. našim je novcem ovo smeće kupljeno po 300 kuna , a sada ga taj briljantni um prodaje po 10 kuna. eto, a do penzije većina nas ima još jako puno. kako li će tek za 20 godina biti?

[/quote]

Pa lijepo sam ti napisao tko prodaje, čitaj malo bolje drugi put … A tko kupuje, šta ja znam … Masa, narod, budale ..Kao i uvijek kada su rasprodaje pa ljudi misle da će nešto ušićariti a ono roba s greškom … Zaboravi 300 kn, to je u Fižijevim džepovima već odavno … Magma ide u stečaj, kad si uopće bio posljednji put u njenim dućanima ??
Tužno sivilo, Zara vs. Magma – šta ti misliš ? A znamo da nema mjesta za oboje …
Bez Turbo Limacha Magma više nikada neće preći 10 kn .. ovo me sve više podsjeća na DKVS, kada je škvadra krivo pokapirala da je Žito kupilo udjele i spašava kompaniju a ne silose i njezin alat .. Pa pohrlili kupovati .. A kada sam ja pisao na 16 , 17 kn šta se zapravo desilo pametnjakovići poput tebe su me baš kao i sada nazivali drukerom …
bajno, nema šta…
Pomažeš ljudima pa te sataru. Daj odi ganjaj Fižulića neka da javnu ponudu za ovaj trash, popljačkali su male dioničare i mirovince samo tako, posve nevažno dal će dalje na 5 kn sad odavdje, 10 ili 15 kad bolje promisliš..

Kressho

A ja da imam neku povlaštenu informaciju koja može pomoći ljudima da ne izgube novac ne bih ju siugurno ovdje pisao pod svojim nickom – jer bi bila povlaštena. Ali našao bih način da to saopćim ljudima …
Ovdje pišem ono što vidim. Kad je krenulo istresanje moja sestra je pazarila po 14, rekao sam joj da to može biti "rupa bez dna" i da sačeka par dana, i odmah pisao ovdje svoje mišljenje, jer je po načinu iskrcavanja bilo vidljivo da cijena mora dalje dolje.
Tko me poslušao i sačekao sada plaća 4 kn manje po dionici , ili ti 70 % cijene od nekidan koju se već smatralo 60 % realne vrijednosti…
Za dalje ne znam, sve ovisi o tržištu, i volji naroda – 10 je psihološka granica i prodavatelji znaju da ako ju prijeđu može nastati raspašoj, i šta je još gore – zatišje.
Njima nije problem što vi onda nećete plaćati 10 već 9 kn, već što se pri takvoj vrsti pada smanjuje naglo interes jer onda odjednom "nitko više ne želi takvu dionicu" … Dakle, neće imati kome prodati, manje važno po koliko.
Zato će se ovdje početi nakupljati potpore sada, ali kažem do kraja dana smo lako na 9,20 ako ne budete nasrtljivi, naivni i pušioničari ..
Ako budete onda vam po meni ni 12, pa ni 15 nije previše, pa platite lijepo … [wink]

Šta, pa to je ionako samo 3 kn gore dolje [lol] [lol]

Kressho

Meni je ovo sada isto zanimljiva dionica jer je puno pala, ali sam za trejd od 20-30%.
Nemojte se zavaravati da se ovo vrijedi 10 kn tj. na zse ima puno boljih investicija ovoga tipa za istu ili nižu cijenu.

Netko nam se opametio u međuvremenu [thumbsup]

A vidim i OPTE ti lijepo ide, biće nešto od tebe Antiša [cool] ..

Kressho

I meni je bila zanimljiva jer je puno pala … sa 50 na 18 u godinu dana… pa eto … 🙂
Al ajde … kraj je blizu … to je ziher… tko god postavi nalog na kupnju danas po 10 će tržiti jer očito BOT odrađuje automatizmom… to sam primjetio i na 14 Kn … ali eto … svrbio me cash! 🙂
U svakom slučaju … mora se desiti korekcija (ovaj put prema gore) … Jedna dobra vijest u medijima i vlakić kreće gore. A mogla bi i magma malo poraditi na PR-u.
I to puno brže od ingre…

New Report

Close