MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ZZ top
Na moje dionice piše za 2010 negativni book. [shocked]
Ali moj OMF se tek sad sjetio prodavati. [shocked]

Pa što ne potonu ko gospoda, nego sad cijede onih zadnjih 3% što im je preostalo od onog što su utukli u ovaj biser.

Ta logika ni meni nikada nije bila jasna. Ako spušiš 97%, valjda ti je prihvatljivo riskirati i dodatnih 3%, pa možda bude nešta od cijele priče.

a ma…ja sam uzeo danas na 10,50 kn, čisto špekulativno. ne očekujem ništa, tu lovu sam odmah prekrižio pa ću sad sačekati rasplet priče, ili ide na 0 ili ide preko 20 kn [rolleyes]

moji postovi ne predstavljaju financijske savjete niti preporuke za kupnju ili prodaju dionica

kolega, pa ne možete ovdje promatrati book jednoznačno jer magma je prenijela dio poslovanja na firme kćeri u kojima 51% udjela ima NCA investment iz srbije. To je razlog rapidnog rasta BV-a. Za toliko je umanjena imovina matične kuće. Netko sve ovo masno koristi i ruši cijenu. Neka. Vratit će mu se u životu.

...povijest se ponavlja...

kolega, pa ne možete ovdje promatrati book jednoznačno jer magma je prenijela dio poslovanja na firme kćeri u kojima 51% udjela ima NCA investment iz srbije. To je razlog rapidnog rasta BV-a. Za toliko je umanjena imovina matične kuće. Netko sve ovo masno koristi i ruši cijenu. Neka. Vratit će mu se u životu.

ako je tome tako ta imovina bi trebala biti uknjižena u FI – ali nije ili već je, shodno tome…?

@Perilja

Piše ili ne piše, da po osnovi konsolidiranog FI za 1Q 2011 kapital i rezerve Magme iznose
13.797.000 kn.
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/MGMA-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.pdf
Piše ili ne piše na stranicama ZSE da broj izdanih dionica Magme iznosi 4.874.160 kom
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=MGMA-R-A
Dakle koliki je BV Magme po vama? zar nije 2,83 kn po dionici? tj. dali ja krivo vidim i računam ili…?

Konsolidirani financijski izvještaji izrađuju se u radnim bilješkama za konsolidaciju poduzetnika. Pritom se vrši isključivanje (eliminacija) svih unutargrupnih ulaganja, potraživanja, prihoda i rashoda.

U nekonsolidiranom izvještaju stoje malo drukčije brojke… Kapital i rezerve … 103.828 (odnosno jedno deset puta više nego podatak koji ti navodiš)

Zašto ?

Pa vjerojatno zato što je odbaćeno dugovanje partnera koji mu duguje pare + u konsolidiranom izvještaju stoje tuzemne stavke grupe….

Dakle, ne znam da li svjesno ili nesvjesno barataš podacima koji mogu dovesti ljude na paniku.

Dakle ja bi rekao da si BVPS jedno udeseterosmanjio ! 🙂

Opet … možda sam i ja u krivu ! 😉

@Perilja

Piše ili ne piše, da po osnovi konsolidiranog FI za 1Q 2011 kapital i rezerve Magme iznose
13.797.000 kn.
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/MGMA-fin2011-1Q-NotREV-K-HR.pdf
Piše ili ne piše na stranicama ZSE da broj izdanih dionica Magme iznosi 4.874.160 kom
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=MGMA-R-A
Dakle koliki je BV Magme po vama? zar nije 2,83 kn po dionici? tj. dali ja krivo vidim i računam ili…?

Konsolidirani financijski izvještaji izrađuju se u radnim bilješkama za konsolidaciju poduzetnika. Pritom se vrši isključivanje (eliminacija) svih unutargrupnih ulaganja, potraživanja, prihoda i rashoda.

U nekonsolidiranom izvještaju stoje malo drukčije brojke… Kapital i rezerve … 103.828 (odnosno jedno deset puta više nego podatak koji ti navodiš)

Zašto ?

Pa vjerojatno zato što je odbaćeno dugovanje partnera koji mu duguje pare + u konsolidiranom izvještaju stoje tuzemne stavke grupe….

Dakle, ne znam da li svjesno ili nesvjesno barataš podacima koji mogu dovesti ljude na paniku.

Dakle ja bi rekao da si BVPS jedno udeseterosmanjio ! 🙂

Opet … možda sam i ja u krivu ! 😉

[/quote]

Sve dubioze (budući da nije jasno tko je u krivu ili pravu) a u svezi koji FI (konsolidiran, nekonsolidiran i ili sl…. je vjerodostojan itd….) mogu se jednostavno riješit obraćanjem HANFI i ZSE… pa nek se Uprava Magme javno izjasni… tko želi nek izvoli… (ja bi zasigurno da sam dioničar Magme…)…

ako je tome tako ta imovina bi trebala biti uknjižena u FI – ali nije ili već je, shodno tome…?
[/quote]

Nije tako. Imovina je prenesena "fiktivno" tj. ona i dalje postoji ali se vodi pod zasebnom imovinom firme-kćeri koja je u djelomičnom vlasništvu magme d.d. Dakle, imovina je umanjena samo utoliko što je prenesena na firme kćeri, no ona i dalje postoji. Magma je vlasnik tih firmi kćeri u 100% ili 49% iznosu, ovisno o firmi, a te firme preuzele su imovinu, dok Magma d.d. djeluje kao nekakvi holding. Na izboru je Magme da prikaže imovinu u holdingu (kao što radi Agrokor) ili da ju ne prikaže (što je vjerojatno ovdje slučaj). Tako imamo vjerojatno u bilancama navedene vrijednosti firme po obračunskoj vrijednosti (koja može biti po book-u ili po nekoj drugoj stavci koju odabire matica) a koja vrijednost je bitno manja od unesene imovine u firme kćeri . Zato ispada tako velika brojka BV-a tamo gdje ste gledali, a inače je sve po starom, samo što je cijena jako nisko pala. Eto, tako to ja tumačim a vi kako znate, računovođe moje drage.

A kad smo već kod BV-a, pa ja vam stalno ukazujem na drugim temama dionice sa BV 0,1 ili 0,2 a vi mi kažete da tko još gleda book….A ovdje ga gledate iako book kod trgovaca uopće ne treba gledati po preporukama nekih američkih stručnjaka, ali nemojmo sada širiti temu.

Jesam vam lijepo pisao nekidan na 14 da ide dalje dolje, da se ne zalećete, a vi kao da sam druker i slične gluposti .. Ljudi Bože, pa ovdje smo da pomažemo jedni druge protiv sistema i pohlepnih korporacija i gramzivih pojedinaca a ne da se modjusobno vrijedjamo…
Potpora na 9,20 kn i na 9 dvije ispod pokazuje gdje prodavatelj već sutra iščekuje cijenu. Očito ima još toga za prodati, ako je to samo Erste Plavi količina je još toliko koliko je već prošlo, pa i više.
Nemojte se zalijetati jer već danima plaćate više nego trebate. Oni će vam to izdilati i po 8 ako ne ponudite lijepše novce. Pamet u glavu [wink]

Kressho

Prosječna cijena na kupnji 4,38. Ukupno 230000 kn na kupnji.
Pa gospodine plavi (Erste) što čekate?
Pa znate da su vam najbolji prijatelji oni na bidu. [bye]

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Po današnjoj cijeni na burzi MAGMA vrijedi 48 miliona kuna. A Vučićeviću je previše 6 miliona eura, dakle ima namjeru preuzeti ju po tri , možda i dva miliona eura a možda čak i manje, odnosno njezin ostatak bez Turbo Limača.
Realno, to je Srbin, Srbi su inatlije, i k tome još zajebani, a u poslu se zaleću kao muve pa poslije ko Cigani neće da plate.
Sve skupa, sumnjam da će taj frajer caltati Fiži šta duguje, nema šane, pitanje dal uopće ima te kinte.
A možda su i njih dvojica skupa u igri, ovaj glumi ko da neće platiti, Fiža nema druge nego olfo u stečaj, gomilu para je pospremio kada je lifrao svoje osobne pakete po enormnim ciframa i ciao …
Obojica puni para, MAGMA ko u stečaju, počapaju ostatak na burzi po 5 kn i manje po dionici, i svi sretni i zadovoljni osim malih dionićara.
Firmu lijepo rasture u dijelove, likvidiraju ono šta ne nosi dobit a Turbo Limač ionako više ne pripada dionici MGMA-r-a
GAME OVER ljudi moji, ovo tone na 6 kn do kraja tjedna.
Spašavaj se ko može

Kressho

Jesam vam lijepo pisao nekidan na 14 da ide dalje dolje, da se ne zalećete, a vi kao da sam druker i slične gluposti .. Ljudi Bože, pa ovdje smo da pomažemo jedni druge protiv sistema i pohlepnih korporacija i gramzivih pojedinaca a ne da se modjusobno vrijedjamo…
Potpora na 9,20 kn i na 9 dvije ispod pokazuje gdje prodavatelj već sutra iščekuje cijenu. Očito ima još toga za prodati, ako je to samo Erste Plavi količina je još toliko koliko je već prošlo, pa i više.
Nemojte se zalijetati jer već danima plaćate više nego trebate. Oni će vam to izdilati i po 8 ako ne ponudite lijepše novce. Pamet u glavu [wink]

daj ne mistificiraj više. ili dilaš povlaštenim informacijama iz fonda pa nam lijepo reci sve jer nema smisla da se praviš pametan. to što si rekao govoriš već na 10 dionica i sad si slučajno pogodio pa ispadaš u pravu. reci nam radije tko prodaje i kome prodaje ako si već pun informacija a ne ovako. nabroji nam imena kupaca da možemo provjeriti u kojoj su vezi (i jesu li) s prodavačem ili je sve ovo samo slučajnost da su ovako porasli prometi uz ovakav pad, a do nedavno se uopće nije trgovalo nego par komada dnevno. meni ovo smrdi od početka, ali neka se brinu oni koji se bave ilegalnim radnjama. ovdje sam ionako simbolično pa pratim, no ovdje su i naše mirovine. to nemojte zaboraviti nikada. našim je novcem ovo smeće kupljeno po 300 kuna , a sada ga taj briljantni um prodaje po 10 kuna. eto, a do penzije većina nas ima još jako puno. kako li će tek za 20 godina biti?

Po današnjoj cijeni na burzi MAGMA vrijedi 48 miliona kuna. A Vučićeviću je previše 6 miliona eura, dakle ima namjeru preuzeti ju po tri , možda i dva miliona eura a možda čak i manje, odnosno njezin ostatak bez Turbo Limača.
Realno, to je Srbin, Srbi su inatlije, i k tome još zajebani, a u poslu se zaleću kao muve pa poslije ko Cigani neće da plate.
Sve skupa, sumnjam da će taj frajer caltati Fiži šta duguje, nema šane, pitanje dal uopće ima te kinte.
A možda su i njih dvojica skupa u igri, ovaj glumi ko da neće platiti, Fiža nema druge nego olfo u stečaj, gomilu para je pospremio kada je lifrao svoje osobne pakete po enormnim ciframa i ciao …
Obojica puni para, MAGMA ko u stečaju, počapaju ostatak na burzi po 5 kn i manje po dionici, i svi sretni i zadovoljni osim malih dionićara.
Firmu lijepo rasture u dijelove, likvidiraju ono šta ne nosi dobit a Turbo Limač ionako više ne pripada dionici MGMA-r-a
GAME OVER ljudi moji, ovo tone na 6 kn do kraja tjedna.
Spašavaj se ko može

6 milji eura dužan je za mali dio firme kćeri , a dobro si rekao da magma sada vrijedi 6 milji eura na burzi (upravo to govori koliko je drastično podcijenjena). vučičević uopće nema namjeru kupiti magmu nego udjele u još nekim firmama-kćerima.

ali svejedno, u ova nemoralna vremena lijepo je imati ovakvih ljudi u blizini koji će nam ukazati na naše pogreške. altruizam je danas rijetka karakteristika. hvala bogu da imamo tebe ovdje jer bismo inače došli u napast da kupimo ovu dionicu. hvala od svih nas.

New Report

Close