MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni ovi idioti iz OMF-ova nisu jasni.

Gledam da prodaje moj OMF i kad vidim da na ovim cijenama ima milju i par lipa kuna. Ne vidim razloga zašto se mrći s tim kikirikijem. Što genijalci nisu prodavali na 200-100-50-30, nego sad istresaju siću.

Pa evo je stanje iz Izvještaja za 2010. za Erste plavi i RBA. Koliko su mirovina u spržili u 2010 (prosječna mirovina 2100kn):

RBA =((501830*55,71)-(501300*11,94))/2100 = 10463
ERSTE =((174193*56,14)-(174193*11,94))/2100 = 3666

Dakle, kumulativno 14.000 mirovina otišlo u vjetar. ALi ono važnije je prosječna cijena stjecanja RBA je 55,71kn po dionici, a ERSTE 56,14kn. Dakle, ekipa izlazi sada vanka na 21% od ulazne cijene

Vaš link
Vaš link

Blue Horseshoe loves Anacott Steel (moje postove shvatite kao moje osobno razmišljanje, ne kao nagovor na kupnju ili prodaju)

Da su idioti u ERSTE PLAVOM to je svima jasno!
Koliko ja vidim ostalo im je još po ovoj cijeni pola milje kuna, 2 dana i gotovo, tko je jamio, jamio je! Poslije toga vidim odbijanac do 22kn. A to je lijep prinos na današnju cijenu, nekih 80%.
A onda će opet Ivana govoriti kako je to splićo napravio 85% u 1 mjesec.

nebih se složio kolega da su idioti. lp
[/quote]

45 miljuna pretvoriti u miljun i po .
To ne može idiot, već samo umjetnik. [thumbsup]
[/quote]

Može i David Copperfield. Tko zna, možda im je bio mentor prije nego su postali fond menadžeri.

Budući da mi je Magma potpuno nepoznata, molim malo pojašnjenje… kako to da BV iznosi 2,83 kn po dionici, a ista se trži na visokih12 kn… mislim visokih, uprkos svim problemima…

Budući da mi je Magma potpuno nepoznata, molim malo pojašnjenje… kako to da BV iznosi 2,83 kn po dionici, a ista se trži na visokih12 kn… mislim visokih, uprkos svim problemima…

a valjda za goodwill, brand i tako to…ma koga briga, dok ima naivaca koji plaćaju iznad 3 kn [thumbsup]

moji postovi nisu investicijski savjeti u smislu ulaganja i/ili kupnje/prodaje dionica!

http://www.vecernji.hr/biznis/fizulic-magma-ne-ide-stecaj-tuzili-smo-nca-investment-grupu-clanak-300495

GOLUB i SMART - od 1milje kuna do bicikle jer KSST-R-A padaju ko klada! A mora zaorati tek ka 250-350kn!!!

a valjda za goodwill, brand i tako to…ma koga briga, dok ima naivaca koji plaćaju iznad 3 kn [thumbsup]
[/quote]
ako je tome tako… onda mislim da je bolje da se lova koja se ovjde u ovu trenutnu praznu i šuplju bačvu upucava, uplaćuje u humanitarne svrhe… barem bi bila neka korist od iste… No, možebitno je nekima adrenalin hazarda draži i svrsihodniji način razbacivanja novca… Sretno svima in!

http://www.vecernji.hr/bi…tment-grupu-clanak-300495

Ništa od stečaja, baš mi je žao prodavača….

"U zaštitu svojih interesa Magma d.d. je inicirala i pokrenula nekoliko sudskih postupaka koji trebaju spriječiti ovakvu samovolju i izrugivanje civiliziranih odnosa među poslovnim partnerima", najavio je Fižulić. Podsjeća, također, da je Magma izvršila svoje ugovorne obveze i dokapitalizirala tri tvrtke u Srbiji i BiH u iznosu od 15,5 milijuna eura.

???
Oni su utukli 15,5 mil€ u srbju i bih i 3mil€ u adria design?
I nakon tih 15,5mil su te firme i dalje pred stecajem ili je to greska novinara?

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

Stecaj mu se moze stisnut svaki dan samo se kalkulilra, dok kapa neku lovu i odgada stecaj je ok. Od stecaja nema vajde kad se nema sto uzet. Racun prazan, imovina kolateral jedno 6 puta.

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

Kako je drže iznad granice blokade… taman da polove sve kaj fondovi rasprodaju u dogovoru sa rodijacima, prijateljima i inima… teraj to u blokadu !

A uuuuu, sada kreče NO LIMIT !!!!

Znači danas se može završiti i na 4 ili 5 Kuna ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

A možda je trebao reći kako će u stečaj pa da cijenu zacementira na kunu i pol????

New Report

Close