Ja radim u Magmi, maloprodajnom objektu Turbo limac i situacija je krajnje alarmantna, pre 20 dana je pustena menica od strane Dexy co. na iznos od 26.000.000,00 rsd. Plate kasne ravno 2,5 meseca i zaista je porazavajuce. Danas je pustena jos jedna menica od strane Merkatora na iznos od 5.000.000,00 rsd… plata ce biti tek sledeci mesec, ako neko opet ne resi da pusti menicu :(((
Vaš link
Vučićević priznao da nije Fižuliću sve platio jer čeka stečaj Magminih tvrtki
Vaš link
[/quote]
E, nece tu biti ni s od stecaja, a ove cijene ce biti samo uspomena, kad magma dobije onih 6,6 miljuna od Vukija…. pazite magma je išla po 300 kn a sada je na 12,xx… Ja dokupil jucer i danas cu još… [thumbsup]
[/quote]
Niste u toku. Ovo se odnosi na tvrtku u Srbiji.
Poslovni dnevnik: Vučićević priznao da nije Fižuliću sve platio
Navodno Vučićević ne stoji najbolje pa bi, iskorištavajući slabosti zagrebačkog partnera, smanjio trošak akvizicije
Objavljeno 14.6.2011
Objašnjenje Slobodana Vučićevića, vlasnika NCA Investment Groupa, u hrvatskim medijima kojima tvrdi da Magmi ne duguje 6,6 milijuna eura razlikuje se od njegove izjave beogradskom listu Danas u kojemu priznaje da nije isplatio taj iznos.
U priopćenju zamjera Magmi Gorana Fižulića da se nakon prodaje trgovina Turbo limač nastavila baviti istom djelatnošću, što je u NCA shvaćeno kao nelojalna i nedopustiva konkurencija. Prema izjavi u Danasu, Vučićević nema namjeru podmiriti dug. NCA treba preuzeti, tumači, još četiri tvrtke koje posluju u sastavu Magme i za to platiti 6,6 milijuna eura, no Vučićević je odlučio odustati od plaćanja jer je procijenio da se te tvrtke nalaze u teškoj financijskoj situaciji te da ne mogu izbjeći stečaj.
Prema njegovoj ocjeni, to će se dogoditi najkasnije za tri mjeseca, a tada će ih preuzeti po nižoj cijeni od 6,6 milijuna eura te izbjeći druge obveze. Očito je procijenio da je njegov poslovni partner Goranko Fižulić postao ranjiv pa je odlučio tu okolnost iskoristiti tako da do akvizicije dođe pod povoljnijim uvjetima.
Spekulira se kako i Vučićević ne stoji najbolje financijski pa nastoji smanjiti troškove tako što bi iskoristio slabosti zagrebačkog partnera. Platio je 18 milijuna eura za 51 posto kapitala Magme, odnosno njezina lanca trgovina dječjim igračkama Turbo limač, a ostalo je za uplatu još 6,6 milijuna, što je trebao platiti do kraja svibnja.
Reakcija G. Fižulića
Magma pokrenula nekoliko sporova
"Kao što je vidljivo iz izjava, NCA Investment Group nema namjeru platiti nego namjerava preuzeti poslovanje služeći se sredstvima koja su daleko od svake etike i dobrih poslovnih običaja", prokomentirao je predsjednik Uprave Magme Goranko Fižulić izjave svog poslovnog partnera Slobodana Vučićevića srpskom Danasu. "U zaštitu svojih interesa Magma d.d. je inicirala i pokrenula nekoliko sudskih postupaka koji trebaju spriječiti ovakvu samovolju i izrugivanje civiliziranih odnosa među poslovnim partnerima", najavio je Fižulić. Podsjeća, također, da je Magma izvršila svoje ugovorne obveze i dokapitalizirala tri tvrtke u Srbiji i BiH u iznosu od 15,5 milijuna eura.
Veliki prodavač je prestao prodavati, papirića sve manje…srećom po njega ima nervoznih koji kupe po 13,8kn pa zabiju po 13kn u panici. Današnji stvarni volumen nije 1/3 ovoga jer mi je par ljudi pisalo da je kupovalo pa prodalo radi straha.
Al tko nema čeličnu disciplinu taj i nije za dionice!
Klin je probio dolje, al lako se vrati, sjetimo se svi IPKK-a i velikom COMEBACK-a.
S obzirom da mi uistinu nije problem smanjiti prosjek jer sam 70% ukeširan molim prodavače da jače prodaju, može to i u dvoznamenkastim brojkama dolje ako se potrude!
Predlažem da sve stave što imaju po 10kn i nakon toga odu u INGRU.
Decko, zvucis uzrujano.
Frustrirano cak.
Ako si tako siguran u svoju investiciju i svoje TA grafove i indikatore, nema razloga da svakih 15 minuta tu pises kako je samo pitanje sekunde kada ce ovo "poletiti", jelda?
zadnja 12,20 kn!
tone li ga tone MGMA, dobro je netko rekao, mogla bi ispod 10 kn!
Zanimljivo da je MAGMA u ovoj godini pala točno 78,01%.
Meziš li još, daj nove grafove ovi ništa ne valjaju.
Kolegice Ikea sta mislte gdje bi mogla Magma? Vi ste ovdje cini mi se najvise u toku sa Magmom. Ova razina mi se cini predobrom ali nakon svega sa Magmom nisam vise siguran ni u sta. Eventualno uci, smanjiti prosjek na prihvatljivu razinu, pricekati do te razine izaci sa nulom i good bye. [embarass]
Lp
Kolegice Ikea sta mislte gdje bi mogla Magma? Vi ste ovdje cini mi se najvise u toku sa Magmom. Ova razina mi se cini predobrom ali nakon svega sa Magmom nisam vise siguran ni u sta. Eventualno uci, smanjiti prosjek na prihvatljivu razinu, pricekati do te razine izaci sa nulom i good bye. [embarass]
Lp
Zašto je tako teško prodat s gubitkom i krenut dalje???? Šta ako smanjite ulaznu cijenu a ono krene još dolje?? Negdje sam pročitao (neka velika riba s Wall streeta je napisala), nikad ne uprosjčivat cijenu prema dolje nego samo prema gore, kad cijena raste dokupljivat i povećavat dobit. Naravno treba znat kad sve iskrcat. Ali lik je valjda zato poznat.
Lp
U ovoj situaciji je sve razina nagadanja. Ako ovo prijede u neki dugi spor obe firme ce gubiti energiju i vrijeme na krive stvari. Neki pametan savijet nazalost nemam, jer kazem fundamenti sad najmanje utjecu na cijenu. Bilanca im definitivno ne izgeda dobro. Mogli bi prezivjet od ovih 49% u limacu, al vidite sto se desava. Bojim se da su tu skrivene igre i namjere o kojima mi samo nagadamo. A stanje netransparentnosti i nije neka investicijska klima.
Vec sam prije rekao da nisam puno izlozen i da mi nije to problem. Ali kad ga nisam srezao na 4xkn, a imao sam 3 popravna onda ga necu sada na 1x rezati. Kako sam na Magmi od 50-70 trejdao da sam izasao na 4x bio bi na nuli ili sa malim minusom. Al nisam. Sto pohlepa radi
KOliko su mirovinski fondovi ulupali u Magmu? Po tome se cinilo sigurnim ulaganjem. [undecid]
@torpedo
Vec sam prije rekao da nisam puno izlozen i da mi nije to problem. Ali kad ga nisam srezao na 4xkn, a imao sam 3 popravna onda ga necu sada na 1x rezati. Kako sam na Magmi od 50-70 trejdao da sam izasao na 4x bio bi na nuli ili sa malim minusom. Al nisam. Sto pohlepa radi
KOliko su mirovinski fondovi ulupali u Magmu? Po tome se cinilo sigurnim ulaganjem. [undecid]
Prateći fondove, pogtovo mirovinske, svi ćemo ostavit gaće na štapu. Tko nam mirovine krade???
@torpedo
Prateći fondove, pogtovo mirovinske, svi ćemo ostavit gaće na štapu. Tko nam mirovine krade???
[/quote]
I ovo je trebalo biti u stečaju a RBA fondovi trebaju nadoknaditi štetu ulagačima.