Eno iskipava se neki fond ili štaveć. Uzeo prvo 200 kom a potom sam detaljnije pogledao izvješće i uopće ne izgleda loše, uzeo još 200 komada.
Ovi sto se iskrcavaju su jos detaljnije pogledali…
[/quote]
Kao da to ime neke veze. Iskipavalo se i iz Ine ispod 1700 donedavno. Porasli su im prihodi, smanjili rashode i naravno od prodaje su zabilježili ovu finu dobit.. imaju problema ali samo u 5 mjeseci pasti sa 70 na 17 kuna.. a za 3 fodine sa preko 300 na ovo je pretjerano kao pad Ht-a neki dan pa su se mnogi ukakili a di je ht sad.
ove cijene su smiješne , pogotovo kad znamo da cijenu ruši trezor magme. pitam se zašto? možda bi neki jeftino dokupili ili što? uglavnom, izvješće je više nego odlično ako mene pitate, a turbo limač ostaje u magmi kao franšiza u kojoj magma d.d. drži 49% udjela. sasvim dovoljno. kao da je bitno tko upravlja – bitna je lova, a onaj srpski tajkun predviđa enorman rast prihoda idućih godina.
Ovi sto se iskrcavaju su jos detaljnije pogledali…
[/quote]
Kao da to ime neke veze. Iskipavalo se i iz Ine ispod 1700 donedavno. Porasli su im prihodi, smanjili rashode i naravno od prodaje su zabilježili ovu finu dobit.. imaju problema ali samo u 5 mjeseci pasti sa 70 na 17 kuna.. a za 3 fodine sa preko 300 na ovo je pretjerano kao pad Ht-a neki dan pa su se mnogi ukakili a di je ht sad.
[/quote]
A dobro svi znamo sto se desavalo i desava jos uvijek s inom. Ovi sto su isli iz ine ispod 1700 sad sigurno tuku glavom o zid. Ne znam sto da kazem za ovo s 70 na 17, a za ovaj ipo po 300 u najboljoj godini ikad za magmu treba samo skinut kapu vlasnicima. Poslje sto se desavalo s trzistem opcenito nisu imali puno manevarskog prostora za kompaniju koje se debelo preinvestirala.
Fascinantno mi je to nepoznavanje osnovnog citanja financijskih izvjestaja. I od strane forumasa i od strane novinara. Magma je, iz samo njima poznatog razloga, knjizila prodaj 51% Turbo Limaca kao poslovni prihod. Bez tog dodatnog "poslovnog prihoda" od 100 milja kuna, operativni gubitak bi bio 30 milijuna kuna. Sto otprilike znaci da gube cca. 10 milijuna kuna mjesecno. A sad pogledajte koliki su im Kapital i rezerve i sami izracunajte koliko im je jos ostalo do nule.
Ovo sa prodajom nekretnine pa ponistavanjem te transakcije necu ni komentirati. To je nesto za Drzavno odvjetnistvo.
ja sam samo pita oće li ovo u stečaj- a ovo ode skoro u blokadu!!!! i naravno nisam se ukrca. [sad] [sad] [sad]
Fascinantno mi je to nepoznavanje osnovnog citanja financijskih izvjestaja. I od strane forumasa i od strane novinara. Magma je, iz samo njima poznatog razloga, knjizila prodaj 51% Turbo Limaca kao poslovni prihod. Bez tog dodatnog "poslovnog prihoda" od 100 milja kuna, operativni gubitak bi bio 30 milijuna kuna. Sto otprilike znaci da gube cca. 10 milijuna kuna mjesecno. A sad pogledajte koliki su im Kapital i rezerve i sami izracunajte koliko im je jos ostalo do nule.
Ovo sa prodajom nekretnine pa ponistavanjem te transakcije necu ni komentirati. To je nesto za Drzavno odvjetnistvo.
Napokon glas razuma na ovom topic-u.
Ne samo da si knjizili prihod od 100mil, nego su knjizili 2 puta. [shocked]
Ah ta bespuca MRS-eva.
Proknjizim, napravim izvjestaj, storniram, prebacim u drugo razdoblje, napravim novi izvjestaj i imam 12 mjeseci fore za usporedbu. A onda kud koji mili moji.
U konsolidiranom izv. za 1Q_2011 u bilanci od 31/12/10 daju akumulirani gubitak za 2010 umanjen za prodaju 110 miliona, a onda pored te bilance daju novu bilancu za 31/3/2011 u kojoj taj isti prihod prikazuju kao povecanje dobiti razdoblja 1Q_2011 [wink]. Sva sreca da u TFI-pod imaju fore 3Q da o tome razmisljaju….
A direktoru financija se zahvalili jos u sijecnju [cool]
Gricka se gricka, baš me zanima šta kad se pojede taj na 16,80.
ova firma je losa ,jako losa i mali dionicari bi trebali izgubiti sve ,ali kod nas se nikad nezna..nemaju love,duzni do grla,nemaju svjezu robu za normalno poslovanje,nemaju imovine za pokrice teskih gubitaka….sektor bez ikakve sanse u iducih 5 god .
ova firma je losa ,jako losa i mali dionicari bi trebali izgubiti sve ,ali kod nas se nikad nezna..nemaju love,duzni do grla,nemaju svjezu robu za normalno poslovanje,nemaju imovine za pokrice teskih gubitaka….sektor bez ikakve sanse u iducih 5 god .
smiješni ste. toliko pohlepe da biste kupili jeftino još nisam vidio. ove cijene su povoljne za ulaz i rizik. kupuješ dionicu a ne firmu, to je prvo. tu je bitna i struktura dioničara a 90% je ulazilo po 300 kuna. svaka čast fižuliću. upravo suprotno – taj sektor je najjači u svijetu – pa prodaju majice koje koštaju kao 3 crna kruha….o čemu ti govoriš. a tek igračke – jedini sektor koji nije osjetio krizu u RH. jedino što su prodali je 51% TL-a. i sad neki kažu da je izvješće grozno i da ne znamo čitati – znamo – piše dobit 74 milje kuna i to je to. meni je nebitno odakle, samo da se kvalitetno potroši ta dobit. udio u TL i dalje je 49%, a TL planira prihode od 54 milje eura u iduće 2 godine po najavama srpskog tajkuna koji ga preuzima. stoga nađite druge budale kojima ćete prodavati ove priče. kupili bi vi za 1 kunu, ha? teško.
smiješni ste. toliko pohlepe da biste kupili jeftino još nisam vidio. ove cijene su povoljne za ulaz i rizik. kupuješ dionicu a ne firmu, to je prvo. tu je bitna i struktura dioničara a 90% je ulazilo po 300 kuna. svaka čast fižuliću. upravo suprotno – taj sektor je najjači u svijetu – pa prodaju majice koje koštaju kao 3 crna kruha….o čemu ti govoriš. a tek igračke – jedini sektor koji nije osjetio krizu u RH. jedino što su prodali je 51% TL-a. i sad neki kažu da je izvješće grozno i da ne znamo čitati – znamo – piše dobit 74 milje kuna i to je to. meni je nebitno odakle, samo da se kvalitetno potroši ta dobit. udio u TL i dalje je 49%, a TL planira prihode od 54 milje eura u iduće 2 godine po najavama srpskog tajkuna koji ga preuzima. stoga nađite druge budale kojima ćete prodavati ove priče. kupili bi vi za 1 kunu, ha? teško.
[/quote]
Da pametno potrose dobit???? [undecid]
Kako se to dobit moze potrositi?
Mislim kad bi je imali. ja vidim 390 mil kumuliranog gibitka do 2011.,
A i da imaju 50mil€ prodaje, u maloprodaji je net dobit u najoptimisticnijoj varijanti 10%, to je 5, i recimo je pola magmi je 2,5mil€. Magma sada samo mjesecno gubi 10mil kn.
[/quote]
Kolega, svatko ima pravo na svoju interpretaciju ovog financijskog izvjestaja. Ako Vi mislite da je dobro i da firma ide u dobrom smjeru, te takodjer smatrate da trziste kad-tad fer cijenom vrednuje svaku firmu i da ce cijena Magmine dionice kad-tad odgovarati pravoj vrijednosti ove firme, predlazem da svu svoju imovinu (pa mozda i vise kroz neki kredit) investirate u nju. Imate i tu srecu da netko iskrcava pristojne kolicine na 16,80 kn pa na toj cijeni mozete investirati koliko Vam srce zeli u ovaj dragulj.