MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega nemojte tako crno.
Vidite da ove godine imaju 100 milja financijskog prihoda od nepovezanih?! To je puno bolje nego lani :). Ili ti narodski receno imali bi cca 230 milja gubitka da nisu utopili Limac Vucicevicu. Pola jos nije ni placeno koliko vidim.. A sto je s razlikom do 180?? To ode malo tamo malo vamo 🙂
Samo nepred decki…

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

Kolega nemojte tako crno.
Vidite da ove godine imaju 100 milja financijskog prihoda od nepovezanih?! To je puno bolje nego lani :). Ili ti narodski receno imali bi cca 230 milja gubitka da nisu utopili Limac Vucicevicu. Pola jos nije ni placeno koliko vidim.. A sto je s razlikom do 180?? To ode malo tamo malo vamo 🙂
Samo nepred decki…

Nije mi jasno di je lova od dokapitalizacije isto prošle godine negdje oko ljeta Koliko se sjećam da je bilo skoro 100 milja kn Dokap je bio po 57 kn a lovu nigdje ne vode samo imamo inflaciju dionica sa 4,8milja na na 6,6milja ili tu negdje jer mi se neda provjeravat Molim odgovor od nekog znalca

e, sad bi fižuliću dobro došao jedan IPO, al’ ne za dionice mgma-r-a, neg’ za onu silnu robu što mu se vuče po dućanima…ni s popustima je ne može istjerati van [lol]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

e, sad bi fižuliću dobro došao jedan IPO, al’ ne za dionice mgma-r-a, neg’ za onu silnu robu što mu se vuče po dućanima…ni s popustima je ne može istjerati van [lol]

Koliko se vidi iz izvješća nije problem višak zaliha, nego manjak, o kakvoj rasprodaji govorite ako nema zaliha, jer je bio problem nabavke zbog zaduženosti, sada će Magma lakše disati jer je smanjena dugoročna i kratkoročna zaduženost, a efekti od prodaje dijela drustava ce se pokazati kroz 1.tromjesečje 2011.Pred Magmom su bolji dani!

Gubitak Magme u dvije godine 270 milijuna kuna

Trgovački lanac Magma završio je prošlu godinu s gubitkom od 132,5 milijuna kuna i padom prihoda od većim od 40 posto. U zadnje dvije godine Magma je akumulirala gubitak već od 270 milijuna kuna, a prihodi od prodaje pali su na 502 milijuna kuna.
Prema podacima iz nerevidiranog i konsolidiranog financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi, Magma je u 2010. ostvarila ukupni prihod od 621,4 milijuna kuna, što je za oko 29 posto manje nego u 2009. godini. Tako je unatoč smanjenju rashoda za više od 250 milijuna kuna, na 754 ukupno 754 milijuna, Magma ubilježila gotovo isti gubitak kao u 2009. godini.

Jedina dobra vijest je dobit prije oporezivanja u zadnjem tromjesečju prošle godine, ostvarena u iznosu od 34 milijuna kuna, što je ponajviše posljedica povećanja financijskih prihoda za oko 100 milijuna kuna.

Nije mi jasno di je lova od dokapitalizacije isto prošle godine negdje oko ljeta Koliko se sjećam da je bilo skoro 100 milja kn Dokap je bio po 57 kn a lovu nigdje ne vode samo imamo inflaciju dionica sa 4,8milja na na 6,6milja ili tu negdje jer mi se neda provjeravat Molim odgovor od nekog znalca

kad godinu dana ne placas dobavljace onda to ode za par dan. Njima je mjesecno OPEX oko 18 milja kuna.
A lovu vode

1)
100mkn na racun
——–
20mkn – upisani kapital po nominali 10 kn
80mkn – rzervacije

2)
100mkn s racuna
—–
100mkn; x%-dobavljacima_OPEX + X%- dobavljacima_roba u Kinu ….

Tako nekako je i sada. Samo vidim da je ovaj platio 50% iznosa kad imaju tako velik skok potrazivanja u bilaci, a promet im je manji za 25%.

Koliko se vidi iz izvješća nije problem višak zaliha, nego manjak, o kakvoj rasprodaji govorite ako nema zaliha, jer je bio problem nabavke zbog zaduženosti, sada će Magma lakše disati jer je smanjena dugoročna i kratkoročna zaduženost, a efekti od prodaje dijela drustava ce se pokazati kroz 1.tromjesečje 2011.Pred Magmom su bolji dani!

Da, prodali su jedini profitabilni dio firme, platili dio dugova i osnovali par novih firmi koje ce raditi dio tog profitabilnog bussinesa. Pred magmom i njenim dionicarima su dobri dani.

Kako nemože kad su zalihe na minimumu Bilo bi bolje da ima veće zalihe pa po 10kn sve pa bi se nešto uprihodilo

http://www.poslovni.hr/vijesti/prihod-magme-pao-288-posto-172065.aspx

Kad se pogleda izvjesce pad prihoda i da nije bilo prodaje Limaca rezultati bili bi jos gori.
Poslovanje je katastrofalno.
Ako se oporavi i pocne poslovat s pozitivom oporaviti ce se i dionica. Tu bi oni koji udu na ove razine mogli i troduplo zaradit. Ali ako se ne oporavi profitabilnost poslovanja, i ova cjena ce bit previsoka.
Tuzno al istinito.
Iako da mirovinac prestane izlaziti prodaja bi se povukla i cjena bi otisla gore, ali to bi bilo jalovo.
Za nas koji smo usli na vecim razinama to uopce nije utjesno.

Lp

http://www.poslovni.hr/vijesti/prihod-magme-pao-288-posto-172065.aspx

Kad se pogleda izvjesce pad prihoda i da nije bilo prodaje Limaca rezultati bili bi jos gori.
Poslovanje je katastrofalno.
Ako se oporavi i pocne poslovat s pozitivom oporaviti ce se i dionica. Tu bi oni koji udu na ove razine mogli i troduplo zaradit. Ali ako se ne oporavi profitabilnost poslovanja, i ova cjena ce bit previsoka.
Tuzno al istinito.
Iako da mirovinac prestane izlaziti prodaja bi se povukla i cjena bi otisla gore, ali to bi bilo jalovo.
Za nas koji smo usli na vecim razinama to uopce nije utjesno.

Lp

Sve je u rukama fondova, mi, sitnozubio gricnuli smo si koji komadić pa ćemo s njim il na burek il na vikend u Crikvu. Dijonca se savim solidno drži obzirom da su je već proglasili mrtvom, a recimo etotiga tiska koji bi trebo ić na 3500 kuna već par godina pa sad roka slobodnim padom. ja sam si unišo 25,5 do 26 i nadam se Crikvi 🙂 Ak opane – ondak ću uzet s mesom, nekako mi masnoća lakše liječi depresiju.
najveći luzeri su oni koji su još od IPO a unutri, nekidan sam sreo jednog, izbečio oči kad je čuo da se Mgma još uopće može kupiti 🙂 al oni uglavnom nit ne žele da se zamaraju situacijom…. Kolko kužim otvore novine svaka dva mjeseca i kupe neku dijonicu djeci il unucima.

business.hr tisakano izdanje

Magma u miraz nosi 132,5 milijuna kuna gubitka

ps Prevedeno, ozbiljan momak ženi staricu od 98,5 godina sa gerijatrije u Dugoj Resi

[lol]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Bas me zanima koliko ce privatne imovine ovi profinjeni peveci spasit…
Vec vidim Goranka kako daje interview Sini Karli na Sardiniie na jedrilici kako je to sve urota tajnih sluzbi…

New Report

Close