Kolega, Vitković nije partner Magme dd, on je kupio 51% njihove jedine moguce profitabilne divizije- LIMAC. Magma kao manjiski vlasnik je vise nece konsolidirati, nego samo prikazivati eventualnu isplatu dobiti tog udjela. Znaci nema sanse da s pola dode do 900 mil kuna.
Magma je vec 2007 imala gubitak, ali su prodali neku imovinu. Narednih godina gubitak je samo rastao. Taj koncept trgovine je pregazilo vrijeme.
Sama cinjenica da Poljaci kad si vidjeli knjige d.d. nisu željeli uci u to. Pogotovo ne s sadasnjom upravom i managemtom. Magmi se desilo najgore sto se moglo desiti. Nesposobna uprava i menagemet je ostala i dobila lovu koju ce spzit, kao sto su sprzili prije 9 mjeseci 100 milja od dokapitalizacije.
To je trebao kupit netko ozbiljan i postavit ozbiljan menagemet, a ne one pajace…
[/quote]
Vitković je kupio 51% ,ne cijele Magme nego manjeg dijela i za to platio preko 180 mil kn.
Magma je to prodala i sada su partneri u biznisu u kojem Magmi ostaje 49%.Sa 6 mil EUR se otvara
nova zdrava firma u Zagrebu sa istim omjera vlasništva.
Vitković ovih 51% plaća 182 mil.kn.Postavlja se pitanje,koliko vrijedi udio Magme koja je ovo prodala jer je bila u problemima.Da li to vrijedi više%.
182 mil.:6.774.871=26,87 po dionici/to je samo Limač/
Sve ostalo je poklon bon za nas koji smo kupili po toj cijeni.
Mislite da je Goranko pio buniku kada je samo prije pola godine dokapitalizirao cca 100 mil.kn po 57.Mirovinci su to i mogli jer ionako ne ulažu svoje,ali Fižulić je ovdje uložio svoju lovu.
I normalno kada sam pisao o prometu od 900 mil kn da sam mislio na zajednički promet od cca
900 mil kn koje je Magma ostvarivala sama tj. prije krize.
Za 450 mil kn Magmi,odnosno 900 skupa sa Vitkovićem Magma bi samo sa tih 450 mil kn imala
istina nerkonsolidirano.
cca 66 kn /promet po dionici/
što bi samo iz ovog zajedničkog posla opravdavalo barem cijenu dionice od 33 kn/P/S=27:66=0,41/
Ostalo bi bilo kec na desetku.
[/quote]
Oni koju poznaju Goranka malo bolje, jos iz ministarskih dana, znaju da taj prvo ce sve napraviti da sebe osigura. Kod Magme sve kalkulacije padaju u vodu jer tu sto se radi je vec siva zona, ako ne i crna.
Malo zdravog razuma. Partner bi bio netko u dobru i u zlu, a ovaj partner ce biti samo partner tamo di je dobro. Podsjecam da firme kceri nisu samo Limac, vec prodaju i njihov Urban i sve ovo drugo sto tu prodaju. Da on ima zelju spasavati Magmu d.d. ne bi dokapitalizirali neku firmicu koja nema nikakve veze s poslovanjem matice i jos osnivali neki novi d.o.o.
Ovo sve smrdi na elegantno izvlacenje iz Magme d.d. i nastavak poslova u cistom drustvu, a tko je dao pare za d.d…..j…a.
Ne znam pravni kontekst, ako jedan, vecinski, suvlasnik rasproda ono sto je dobro u firmi svojoj drugoj firmi i nastavi to raditi… Sto vise pratim ovo to mi losije izgleda.
Sto se tice racunovodstvenog pracenja manjiskog udjela, s obzirom da se ne konsolidira, u knjige ulazi samo eventualna isplada dobiti po udjelu. A u knjigama se vodi samo kao fin ulaganje ili nematerijelna imovina.
tromjesečni
prosjek 34,17
medijan 35
mod 27
min cijena 26,maksimalna cijena 51,70
U Magmi će teči med i mlijeko!
Na mojoj gledalici je max preko 100 kuna .
tromjesečni
prosjek 34,17
medijan 35
mod 27
min cijena 26,maksimalna cijena 51,70
U Magmi će teči med i mlijeko!
[/quote]
Gdje lopuža dođe tu više ništa ne raste [lol] . Dobar signal ostalima da skupe što im je ostalo sredstava i nađu drugu kravu muzaru.
Mislim da ne treba biti previše pesimističan što se tiče ove dionice. Naprotiv, cijena bi se mogla kratkoročno stabilizirati negdje na 34-36kn, a dugoročno ako ne dođe do bankrota (što čisto sumnjam bez obzira na razne komentare) tko sada izdrži i stisne zube mogao bi biti lijepo nagrađen.
ps
Vidim da se stalno obrušavate na Lopinu ali on je samo kao i svi mi ostali jer u konačnici svi želimo zaraditi
[/quote]
Gdje lopuža dođe tu više ništa ne raste [lol] . Dobar signal ostalima da skupe što im je ostalo sredstava i nađu drugu kravu muzaru.
[/quote]
30:27=11,11% u dva dana/radna/
obožavam aseve ako mi portfelj raste,a magma je povukla dobro
i još će
Sta znaci Lopina u dionici, danas +10.34%.
Ne bi skocila vise ni da je Warren Buffett usao.
Sta znaci Lopina u dionici, danas +10.34%.
Ne bi skocila vise ni da je Warren Buffett usao.
Je..naprosto fantastičan rezultat
Pogotovo kad uzmeš u obzir da im treba još cca17% plusa da se vrate na razine od prije 4 trgovinska dana a cca 100% na razine prije 1 godine
…Da on ima zelju spasavati Magmu d.d. ne bi dokapitalizirali neku firmicu koja nema nikakve veze s poslovanjem matice i jos osnivali neki novi d.o.o.
Ovo sve smrdi na elegantno izvlacenje iz Magme d.d. i nastavak poslova u cistom drustvu, a tko je dao pare za d.d…..j…a.
upravo tako, kad to svima postane jasno,cijena dionice MGMA-R-A će biti 7-10 kn…..
Je..naprosto fantastičan rezultat
Pogotovo kad uzmeš u obzir da im treba još cca17% plusa da se vrate na razine od prije 4 trgovinska dana a cca 100% na razine prije 1 godine
[/quote]
Mislio sam dobar rezultat za Lopinu, ne za Magmu
…Da on ima zelju spasavati Magmu d.d. ne bi dokapitalizirali neku firmicu koja nema nikakve veze s poslovanjem matice i jos osnivali neki novi d.o.o.
upravo tako, kad to svima postane jasno,cijena dionice MGMA-R-A će biti 7-10 kn…..
[/quote]
Vi pričate o stečaju Magme,a ulazi nova lova od 180 mil kn.
Smatram da je ova cijena povoljna,u svakom slućaju puno povoljnija nego prije
Vitkovića,a cijena je puno manja.
Slušajte Twixera,on je odličan analitičar.
[/quote]
Mislim da Fižuli igraju prljavu igru,možda su fondovi dobili signal da izađu ? možda netko završi u buksi ?
Sve u svemu vrlo opasna igra na ovoj dionici.