(imali smo na ZG dosta takvih dokapitalizacija u proslim godinama)
a imali smo i pevec [lol] [lol] [lol]
(i to bas nekako u istom trenutku, u blokadi sa stecajnim razlozima, bez nade, …. )
Evo pročitao da je Magma našla strateškog partnera, čudo! Nisam vjerovao da je moguće al eto bar 1200 ljudi neće na ulicu.
Bez obzira na sve ovo opet je ludost kupovati ovu dionicu iznad 10 kn!
Evo pročitao da je Magma našla strateškog partnera, čudo! Nisam vjerovao da je moguće al eto bar 1200 ljudi neće na ulicu.
kolega to mi necemo odlucivat tu su fondovi u ovoj dionici mislim da necu dat da ode na 10kn mislim da cu je vratit prije na 50kn
kolega to mi necemo odlucivat tu su fondovi u ovoj dionici mislim da necu dat da ode na 10kn mislim da cu je vratit prije na 50kn
[/quote]
Ja neznam hoće li je dignuti na 50 ili 100 kn, ne znam gatati znam smo da ovo ne vrijedi ovu cijenu 10 kn je realnije iako je i tada skupo.
Ako hoćete kroničnog gubitaša razmislite o Badelu koji ima manje gubitake od Magme i kapitalizaciju od 45 mil kn dok je kod Magme kapitalizacija 245 mil kn i nema nikakve imovine!
Koliko ja znam samo dokapitalizacija ispod nominalne nije moguća. Ko hoće platit više od nominale može. Na to ne utječe da li je bilanca pozitivna ili negativna. To znači da strateški ulagač apriori ne želi dati više od sadašnje nominale 10 kn. Ako ih razočara dubinska analiza ne bi me čudilo da se nominala smanji jednostavnom knjigovodstvenom operacijom kakvu će uskoro provesti Ingra i dokapitalizira po novoj nižoj nominali. Ipak oni Fizulice drže za jaja, kako netko reče, i morat će pristati i na tu opciju jer u protivnom ih čeka sudbina Pevca. U cijenu dionice su već uračunata sva njihova buduća očekivanja zarade sa Magmom (to im je jedino preostalo).
To što su stranci apriori ne garantira budući uspjeh. Bilo je u HR ulazaka uglednih stranih strateških partnera koji su neslavno propali poput željezara, Sunčanog Hvara, Dalmatinke Nove i sl. Nije dobro što će dokapitalizirati Magmu nakon što im prođe udarni 11. i 12. mjesec. Počet će sa 1Q u kojem je Magma i u najboljim vremenima imala u pravilu gubitak. Ostaje i da se vidi što će maknut a što zadržati u ponudi Magme dakle na koji način će je restrukturirati. I na kraju koliko će uzeti u obzir da stara vremena potrošnje uvoznih dobara polako ali sigurno prolaze. Pa ova zemlja se još uvijek zadužuje 2 do 3 milijarde Eur godišnje i uz to Magma krepa. Pa kakva će tek biti potrošnja kad se prestanemo zaduživati a kakva kad počnemo vraćati dugove? Tko će tada kupovati krpice i gluposti za kuću, uz još veću konkurenciju nego danas. I ako se Magma vrati svojim krojenima, a to je samo prodaja igračaka u HR, koliko će vrijediti jedna njena dionica uz takvu kontrakciju poslovanja, a broj dionica uskoro duplo veći? Puno nepoznanica i rizika da bi se ozbiljno moglo govoriti o nekom budućem povećanju vrijednosti dionice. Uspjeh i neuspjeh ovdje mi se čini da imaju jednake šanse čak iako dokapitalizacija prođe u najboljem redu.
ma lupetate pogledajete samo tko je u top 10 dionicara otice na 10kn ako strateški parntner odustane ali ovako nema šanse cim oni daju 10kn po dionici to znaci da vrijedi cetri puta više
Pogledajte tko je u top10 Ingre ili Varteksa pa mi javite!
Da Magma vrijedi više nebi je Fižulić prodao poljacima za 10 kn.
Nevjerovatno je da je mirovincima prije par mjeseci prodavao po 50 kn, izgleda da budala ima samo u Hrvatskoj!
PO market cijeni jer nije potreban za opasnost od stecaja vec za sirenje novih usluga kako je i najavljano u poslovnom.
Stečaj i propast firme je odagnan na žalost mnogih lešinara. Neće ni ova kriza vječno, pogledajte vani indekse.. mi tek moramo nadoknaditi ono što su drugi već napravili. A mi kad sezalaufamo, zalaufamo se po balkanski sve u 16. Partner je uskoro tu i to je sad najvažnije, kako se budemo vadili iz ovog blata tako će i firma rasti.
Pozdrav svima, ljudi meni je svega dosta. Nadam se da nebu bankrota cekam da se dionica dobrano
digne bar preko 100kn a tada tko živ tko mrtav. Jedino kaj me tješi je što neki spominju da ako i bude bankrota možemo tužiti Fižuliće
(zaton kaj navodno nisu dali ponudu…ma vi to svi bolje znate od mene) pa probat povratiti pinkicu. Držimo se zajedno kao zagorci i VSE BUMO TUŽILI.
A sada ozbiljno svima malim dion. ak popu…dionice zbog stečaja nadam se zajedničkim akcijam.
Svima više sreće u drugim dionicama.