Vaš link
Barem jedan moze raditi u skoli stranih jezika…ako sve krene po zlu drugo
ajmo malo matematike
fond radi dokap od 68mil i tada ce imati 50,09% => 4.874.160 danas izdanih dionica vrijedi 67,7mil => 13,9kn/dionici
i to sve ako due diligence uvjeri investitora!!!
pa tko je onda danas bedast da za ovaj junk hoce dati 37,77kn????
a ako due diligence pokaze da supruznici skrivaju istinu? pa onda ovo ne vrijedi niti kn!!!
kupite si radije srecku hrvatske lutrije. tamo su vam puno bolje sanse!
Ma sve to stoji šta ste napisali, no po meni je mnogo važnije da odista postoji neko ko će da uloži pare i pokuša da konsoliduje firmu, što se za Ingru ne može reći. Kako god bilans Magme izgledao loše, to je biznis koji uz dobrog menadžera i malo boljim okolnostima na marketu, može napraviti zaista mnogo. Pogledajte H&M, iako je ova uporedba skroz neprimerena, no ova je kompanija bila do pre koju godinu skoro pa nepoznata u svetu, a sada zaradjuje pare sve u 16… Dobro je da postoji strateški partner i to svakako treba honorisati, da li sa 10, 20, 37 ili 50 dinara, odista ne znam, no to je u ovim olovnim vremenima jako bitna i vredna stvar.
ajmo malo matematike
fond radi dokap od 68mil i tada ce imati 50,09% => 4.874.160 danas izdanih dionica vrijedi 67,7mil => 13,9kn/dionici
kolega, nise update, to bi bilo prije dokapa (4,8 + 2)= 6,8 mil komada… Sada dokap ide po 10kn/stock. Zanci u samo 6 mjeseci su ovi s 57 spusili 80%. A face iz poljske su jos uvijek na cesljanju. Tako da ovih 10 je mozda. A zasto sada kupiti po 30 ili 40? Ne znam te tesko mi je to reci…
lp
Ma kakovo pravično trgovanje,sada fondovi kreću u dizanje,bit će to sve po 10kn,zašto platiti više?
Budite barem malo objektivni. Zbog ovakvih postova neki su proslih dana prodali po 30 kuna.
Izvrsit ce se dokapitalizacija po nominali. Ako ste malo pogledali linkove koje je kolega Ikea dao vidjeti cete da je Magma dobila renomiranog i ozbiljnog strateskog partnera.
Sada svi hoce kupiti po 30 ali nitko ne daje. Restrukturiranjem firme pocet ce poslovati pozitivno. A cijena je prosli tjedan srusena ovako nisko zato sad i izgleda kao rast ali to je tek povratak na cijene od proslog tjedna.
Lp
Pored toga, mirovinci ne mogu da izidju van, nema dovoljno kupovine, a medju prvih 10 akcionara se nalazi 92,6 odsto vlasništva kompanije. To znači da ostali akcionari drže tek 7,4 odsto kompanije i zato nema toliko pritiska na bid. Kroz dillution, to će biti još i manje.
Po meni je najbolje rešenje bilo da Fižulići prodaju te akcije za tih 68 miliona, onda ne bi ni dillutiona bilo, no ego-trip i dalje vlada nekim umovima, pa ćemo da vidimo šta će da bude.
Mnogo interesantnija stvar je da mali akcionari i fondovi mogu veoma lako da obezglave Fižuliče da doslovno nose gaće na štapu. Naime, kako je dvojac propustio da da javnu ponudu pre godinu i više dana i očito je da to neće nikada da urade, akcionari mogu veoma lako udruženom parnicom na sudu da traže obeštećenje u celom iznosu gubitka jer obaveza je nastala i nije nikada ispunjena. Zna se kolika je bila tada cena, a zna se kolika je danas, neko bi to mogao da pokuša da naplati tu razliku. I tu bi Fižulići mogli da stradaju celom sopstvenom imovinom. Ne bi im bio, u sve tešnjoj im koži…
ajmo malo matematike
kolega, nise update, to bi bilo prije dokapa (4,8 + 2)= 6,8 mil komada… Sada dokap ide po 10kn/stock. Zanci u samo 6 mjeseci su ovi s 57 spusili 80%. A face iz poljske su jos uvijek na cesljanju. Tako da ovih 10 je mozda. A zasto sada kupiti po 30 ili 40? Ne znam te tesko mi je to reci…
lp
[/quote]
Koliko se ja razumjerm na 6.7mil dionica dolazi još 6.8mil dionica pa će ih biti 13.5miliona
Pa da, tih novih 6.8mil kosta 68 mil kuna, sto je 50%, znaci 13,5 mil kosta 132 mil kuna. Tj MGMA vrijedi 18mil Evra sto bi rekao kolega fotije.
Simple As That
ajmo malo matematike
a ako due diligence pokaze da supruznici skrivaju istinu? pa onda ovo ne vrijedi niti kn!!!
Nažalost to samo pokazuje da se tržište nije još očistilo od hazardera, kockara i kladioničara koji su u godinama buma nahrlili na burzu u velikom broju. Doduše, kriza ih dosta prorijedila a preostalima znatno smanjila kapital. No baš zato očajnički ulažu ne bili im neki čudom izazvani preokret vratio gubitke ili dio koje su natukli u ove dvije godine. Jedina logika im je da je dionica puno pala pa je sada “jeftina”, te da po njihovom kockarskom osjećaju ne može više pasti, tj. dosegla je dno. Ne vide ništa izvan toga. I čemu se onda čuditi npr. da je vanjski ozbiljan investitor procijenio dionicu Magma na 10 kn i to je spreman platiti samo nakon što se ispuni nekoliko uvjeta. Dakle ako nakon dubinskog snimanja njihova prvotna optimistična procjena se potvrdi vrijedit će 10 kn. Ako ne 0 kn, tj stečaj. I sad nađe se njih nekoliko pametnih koji vjeruju da se novi investitor zabunio za nekoliko puta u svojoj procjeni. A kad sve to jednog dana legne na pravu vrijednost, onda će biti kriva zavjera fondova, Hanfe i dr. samo ne njihove kockarske nepromišljene odluke.
ajmo malo matematike
lp
[/quote]
doista uopce nisam update sa mgma. podatke sam skinuo na brzinu s http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=MGMA-R-A a tamo pise Broj izdanih 4.874.160
mozda da povecamo naknadu burzi, mozda bi onda bili azurniji 😀
ako je tamo stari podatak tada recalc kaze da dionica teoretski vrijedi 23,57kn sto je i dalje mnogo manje od 38 te i dalje ostajem pri prvobitnom savjetu – srecka LH je puno perspektivnija
ajmo malo matematike
Nažalost to samo pokazuje da se tržište nije još očistilo od hazardera, kockara i kladioničara koji su u godinama buma nahrlili na burzu u velikom broju. Doduše, kriza ih dosta prorijedila a preostalima znatno smanjila kapital. No baš zato očajnički ulažu ne bili im neki čudom izazvani preokret vratio gubitke ili dio koje su natukli u ove dvije godine. Jedina logika im je da je dionica puno pala pa je sada “jeftina”, te da po njihovom kockarskom osjećaju ne može više pasti, tj. dosegla je dno. Ne vide ništa izvan toga. I čemu se onda čuditi npr. da je vanjski ozbiljan investitor procijenio dionicu Magma na 10 kn i to je spreman platiti samo nakon što se ispuni nekoliko uvjeta. Dakle ako nakon dubinskog snimanja njihova prvotna optimistična procjena se potvrdi vrijedit će 10 kn. Ako ne 0 kn, tj stečaj. I sad nađe se njih nekoliko pametnih koji vjeruju da se novi investitor zabunio za nekoliko puta u svojoj procjeni. A kad sve to jednog dana legne na pravu vrijednost, onda će biti kriva zavjera fondova, Hanfe i dr. samo ne njihove kockarske nepromišljene odluke.
[/quote]
Nije niko procenio akciju na 10 dinara, ustvari je, al tih 10 dinara nije uzeto slučajno. Ja bi to rekao ovako, da su novi vlasnici za natpolovično vlaništvo spremni da plate 68 miliona dinara. Najlakše je to tehnički izvest tako da bude dokap po nominali jer drugačije ne može da bude kad je bilans u negativnom kapitalu. Dokap po 10 dinara je stvar tehničke prirode koji je najlakše i najbrže trenutno moguće odraditi. Ako kupovinom akcija kupujemo budućnost odnosno buduće resultate kompanije, onda Magma moguće ne vredi ni 5 dinara, a možda vredi i 50 ili više. To je jako teško proceniti iz ove pozicije. Najpre treba da prodje dokap, a onda ćemo da vidimo umeju li novi upravljaci da prave pare ili je sve skupa bio pucanj u prazno tj. kečiga na suvom…