Delboy –
Tržište dionica je tržište gdje njih par zaradi a njih bezbroj izgubi, vjerovatnost da si ti jedan od onih par je jako jako mala. Vjeruj mi… Ako ti misliš da si ti taj, ostani u MGMA
Ikea –
Mislim da ne, skladište u jasci JE uzeto na leasing, ali zato Fižulić ima – pokretne i nepokretne imovine…
Pitam se samo od koga to RBA kupuje – da nije kakav menađer iz RBA prodao dionice RBA fondu kao dobro ulaganje…
@žuti. to je to, da, nikakvo podebljavanje.
Ovaj nalog u 10:06 svaki dan po sitno to vjerojatno Fizulic kupuje preko nekoga, svaki dan cca isti isti iznos…
Sto li smjera?
Bas me zanima sto ce sutra objaviti. Sute kao zaliveni.
Eto je u neg. blokadi, ne razumijem zašto se kupovni nalozi ne pomaknu još niže kad ih je ostalo samo 4 odnosno sveukupno nekih 500 kom a prodaje kolko oš 🙂
Nevjerovatno je da se isti ljudi samo ljepe za one "najbolje" na zse-u, dok dobre perspektivne firme stagniraju ili padaju, uz naravno svo dužno poštovanje osoba koje sudjeluju u tome… Istim tim ljudima forumi su glavni izvori informacija, bez da su ikad potrošili više od 15 minuta gledajući u izvješće, gledajući što uopće znači ijedna od kratica u financijskim podacima…
Čudno je to…
Zamjenili ste slatke riječi i komad virtualnog papira za hrpu teško zarađenog novca. Probudite se…
Kapitalizam je surov, priče o uspjehu događaju se isto onoliko puta koliko i 7ice na lotu. A vjerovatno znate da je od 1995 do danas bilo maksimalno 850 dobitnika 7ice na lotu (toliko je bilo izvačenja)…
"Tužba" – kome, mami i tati – podvuci rep, reci zgubio sam, nema lake love…
Haha. Ovaj koji se istovario na 29 je stvarno ulagac i pol. Ovo je izvrsno vrijeme, ne samo za trejd na magmi vec posebno na drugim dionicama. Ovo kako je palo tako se moze i povratiti. Kad je crobex na razini od 1800 bodova tada ne treba prodavati osim ako ne ulazis u drugo za sto mislis da ce rast. Magma je trenutno u velikoj krizi, ali jos uvijek nema sluzbenih podataka o strateskom investitoru. U tjedan dana kad padne 50% onda uvijek slijedi odbijanac. Radilo se o gubitasu ili fenomenalnoj firmi. Svatko tko prati dionice to zna. Nema tu previse pametovanja.
Inace, fizulic bi mogao dokapitalizirati magmu po nominali ukljucujuci sve dionicare. Mislim da bi bilo dovoljno interesenata i ne bi propao. Ali nii ovako ne vjerujem u propast. Nije on Pevec. A banke stite svoje novce a isto tako i ostali vjerovnici.
@antisa
nije da ne priznajem poraz, vec prije sam rekao da nisam uopce toliko izlozen. prije sam skratio poziciju. Imao sam informaciju da je lose, ali zaista nisam ocekivao ovoliki pad.
Spreman sam za fight u ringu, srecom dobrim djelom sam u cashu, a ima puno bisera po bagateli.
Lp
Pa Nikolaj,
nije bitno po koliko ce dokapitalizirat, nego koliko mu treba love.
A treba mi min 20 mil eura, sto je pola vrijednosti fime. Ako ne i vise. Pa tko je luda da iskrca tu lovu za bezvrijednu firmu. Gle tu sto vrijedi je ime Limac, sve drugo je junk.
Znam sto Goranko radi sada.
Pokusava uvalit nekom udio firme po X puta vecoj cijeni nego sto je sada… tj prodaje maglu kao i do sada… Toliko koliko njemu treba stavilo bi ga na manje od 20% realne vrijednosti.
Znam sto Goranko radi sada.
Pokusava uvalit nekom udio firme po X puta vecoj cijeni nego sto je sada… tj prodaje maglu kao i do sada… Toliko koliko njemu treba stavilo bi ga na manje od 20% realne vrijednosti.
Naravno da ce prodati udio firme po vecoj cijeni. Sve ima cijenu. Nece mu valjda prodati po 30 kuna jer su sitni spekulanti na toliko spustili cijenu na burzi?!
Bolja mu je opcija dokapitalizacija po nominali za sve dionicare. Ako ostane dio dionica u drugom krugu ponuditi zainteresiranim institucionalnim ulagacima. Vjerujte mi biti ce puno zainteresiranih. Time ce dobiti potreban kapital.
vidite ovo nitko nije stavio link
http://www.jutarnji.hr/fizulica-ce-spasavati-fond-specijaliziran-za-balkanske-bankrote-/904235/
Dubinsko snimanje
Goranko Fižulić je bez komentara jer sve što sada kaže može dodatno ugroziti kompaniju. Ali Jutarnji list jučer je dobio potvrdu da je investicijski fond CRG Capital obavio dubinsko snimanje i spreman je uložiti u Magmu. – Da, radimo na investiranju u Magmu ili dijelove Magme, ali detalji su još uvijek tajni – izjavio nam je Parham Pouladdej, direktor CRG-a. Taj je fond, inače, specijaliziran za ulaganja u posrnule kompanije u istočnoj i središnjoj Europi. Fond ima urede u Bostonu, New Yorku i Beču, a dosad su ulagali u problematične kompanije u Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Estoniji, Litvi i Latviji
Zagarantirano je da firma nece u stecaj. A koliko ce se oporaviti i firma i cijena to je vec drugo pitanje. U svakom slucaju bi se trebalo povratiti na 40 kuna. Ali trend je padajuci i nitko ne moze garantirati da netko nece udariti po bidu. Bida ima, to se vidjelo danas tko je pratio. Samo bid ceka sto nize to je jasno. Sutra cemo biti pametniji.
Lp
A nema puno filozofije.
Otkaz 500 zaposlenih, tekstil otpis, sport otpis, home na cekanje. Limac ostaje.
Manageri (bivse prodavacice) natrag u ducne. Dionica mozda 40 kako kaze nikolaj.
Skladiste pola iznajmit, upravna zgrada na cekanje…. Goranko ispod 15%, Biserka oko 20%.