Za RBA, kao i za sve dionicare to je samo loss-loss situacija.
Pa njemu treba min 20 miliona € , a cijela firma ne vrijedi niti 40 trenutno
Eto, puko je i otjerao dionicu u blokadu. Haha. Preporucam onima koji se boje da se ipak ne bave dionicama. Ovdje se moze i zaraditi ali i izgubiti. Neki nikako da shvate da je 32 kune jos uvijek jako dobra kupnja. Pa prosli tjedan na bila na 45-50 kuna. Nije se dogodio smak svijeta.
Lp
Nikolaj, ti si takva klasa Optimist kakva se rijetko viđa. Daj mi samo jedan razlog zašto bi itko ovu dionicu htio tako žarko imati. Pričamo o tekstilnoj industriji, o pamuku, H&M ti je na vratima RH-a.
Pokaži nam to svjetlo u tunelu. Ova firma još par godina uz ogramna ulaganja ne može poslovati sa plusom. Povuci paralelu sa Pevecom, al Pevec je barem imao kolko-tolko "dobre" zalihe koje su se dale prodati, ovo je tekstil, podložan modi i sezoni. Imao je Pevec i dobru strukturu financijera, a kog ima Magma ?
Nema tu kruha kolega, bankrot, pa sve na bubanj, a nek ostavi Turbo limač i možda Magmu home a tekstil nek zaboravi zauvijek !
Jedan razlog je taj da je cijena u nekoliko dana pala za vise od 25%. Haha. To je dobar razlog za uci spekulativno onoga koga nije strah naravo. Druga vijest je da ce se konacno obznaniti medijima i javnosti strateski partner. Ocekujem brzi povratak na iznad 40 kuna. Trend je iznimno padajuci tako da nikakve pozitivne vijesti ne vrijede. Sad je vrijeme casha i cekanja. Izgleda da dolazi famozno dvostruko dno barem kod nas u hrvatskoj. Ne brinem se previse zbog magme jer nisam u njoj puno izlozen, zabranjava me pad na drugim dionicama. Meni je fascinantno kako se vijesti preuvelicavaju i sire negativnosti. Neovisno o magmi mislim da je vecini u interesu da se trziste oporavi. Osim onima koji su u cashu a njih je malo.
A ako ovo ode u bankrot necu ja propasti vec Fizulic i mozda necije mirovine bas forumasa koji drukaju na bankrot. Zato me nemojte napadati. Ali jos uvijek vjerujem u RBA da znaju svoj posao.
Pricekajte sutra ili najkasnije prekosutra.
[thumbsup]
Lp
Podsjecam jos jednom da je ove godine izvrsena dokapitalizacija po 57 kuna. Nju su imali pravo samo 26 dionicara.
Uz supružnike Fižulić – Biserku Preininger Fižulić i Goranka Fižulića, to su Raiffeisen obvezni mirovinski fond, Templeton Strategic Emerging Markets Fund II, East European Food Fund, Erste plavi obvezni fond, Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond, Gustaviadavegårdh Balkan, AZ obvezni mirovinski fond, PBZ Croatia osiguranje obvezni mirovinski fond, PBZ Equity fond, Nenad Marković, Juraj Levačić, PBZ, Nova Ljubljanska banka, Allianz Zagreb Zoran Konečny, Royal mirovinsko osiguranje, Croatia osiguranje dobrovoljni mirovinski fond, Trade Consalting, Kvarner Vienna Insurance Group, Erste plavi expert dobrovoljni mirovinski fond, Zdenkica Logožar, Milan Damjanović, OTP banka Hrvatska i Anthony Hughes.
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Dokapitalizacija-Magme-samo-za-26-povlastenih
Vodeci ljudi mirovinskih i investicijskih fondova nisu vesla sisali. I sigurno imaju vise informacija od prosjecnog ulagaca koji pise na forumu.
Lp
Jos jednom da ponovim koji su najveci dionicari. Podebljao sam ih. Jako velika lova je ulupana. Vi zaista vjerujete da ce ovo u bankrot?? Ako ode u bankrot a ovi se ne potrude zastiti svoje ulaganje imate legitimno pravo ih prijaviti USKOKU jer ovo bi bila pljacka i kriminal. Sumnjam da ce se to dogoditi ipak su u igri ozbiljni ljudi a ima i stranog kapitala, nije ovo HDZ. Jos uvijek sam optimist da nije sve toliko trulo u drzavi nam Hrvatskoj.
Lp
Na koji način misliš da oni mogu opravdati svoje ulaganje uz ovakvo poslovanje. Ili, molim te,daj im tvoj prijedlog kako i u kojem roku mogu povratiti dugove,a kada početi zarađivati .
Svatko ima pravo na pogrešku,i ponekad baciti novac u vreću,te prekasno skontati da je ista šuplja.Ludost je to napraviti kad vidiš rupu.
Nije HDZ, ali nije niti Libra ili kako se vec zvala ona strancica di je pobjegao Goranko.
A zasto Templeton i EEFF nisu dokapitalizirali?
I koliko vidim AZ fond je izasao? Pa sto fali da Goranko malo porazgovara s DORH-om?
Mogu recimo fond manageri jedriti s parom Fizulic oko vulkanskih otoka i snimati reklamu za svijetski poznati brand npr.
Ili recimo mogu ja izdati dionice i napraviti super prospekt i nek me kupe. Obecajem necu radit dug i necu poslovati s gubitnom orocit cu lovu po 5% i njima placat 2% dividende.I nek brane svoje ulagnje u mene ili ce u USKOK.
Pozicija…………….1.1.2010………dokap………………Stanje ….Delta money kn*
BF……………………….1.524.820……939.309………..2.464.129……..53.540.613
GF……..……….………1.517.200……348.069………..1.865.269……..19.839.933
HYPO/RB_OMF……….382.382…..110.617………….492.999………..6.305.169
SG-SB/GF……………………0.0…..325.760………….325.760………..18.568.320
PBZ/CN…………………..299.164…………..0…………..299.164………………..0
EEFF……….………………246.046………….0………….246.046…………………0
SG_SB_OMF_ERS…….125.659…….55.823………….181.482………..3.181.911
SG_SB_SKRB…………….97.042…….50.952………….147.992………..2.904.150
Trezor………………………145.957….-…1.500…………144.457…………-…85.500
SG_SB/AZ_Fond …86.524 -…86.524 ……………………0…..-…4.931.868
HYPO/RB_DMF………….98.636……..4.955…………….103.590………..282.378
Ostali………………………..350.735….153.282…………..504.012……….8.737.074
Ukupno…………………4.874.160……1.900.740……….6.774.900……108.342.180
Nikoaj,
MCAP Magme na 32 kn je 212 mil kn a Validusov 21 mil kn, znaš li koliko još prostora za pad ima ako dođe do najgoreg!
P.S.
prije nego što ulaziš u ring trebaš biti spreman na batine, a kad te digu s poda treba stisnit ruku protivniku i priznati poraz. Ideš dalje i čekaš novu priliku!
Da bi poslovali pozitivno moraju povecati prihod 100%. Moraju konsolodirati kadrove. Unazad 2 godine sve sto vrijedi je otislo iz MGMA, ostali su oni koju su jako dobro placeni i oni koji nemaju kamo. Medu ovim prvima ima puno ovih drugih. Jucer citam u Jutarnjem tip koji je radio 5 god kao manager za igracke je presao u O2P. To je jedan samo od puno njih…..
A ima li MGMA kakvu imovinu?
Skladiste je HYPO leasing 🙂 HYPO
Ljudi čini mi se da opet gubimo (barem ja) solidnu pinku.
Već sam popušio dosta na ZDNK, dionice su samo izbrisane…..
Nadam se iskreno zbog sebe a i drugih malih dioničara (za druge me nije briga) da neće biti
tako i da barem izvučemo vise od pola koliko smo ulagali po setu dionica. Ja ih imam nekoliko.
Moze li mi tko objasniti ovo sa tuzbama, da li postoji sansa da nesto izvučem i iz zdenke?
Kako ono ide ona pjesma…Pamtim samo sretne dane…