MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To je samo zato što Ikeu ne vodi bivši ministar gospodarstva.

Evo još jedne analize:
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=114366

obožavam strvine-posebno ovce

A vidi ovaj clanak:
http://seebiz.eu/hr/burze/magma-dionice-na-povijesnom-minimumu,-u-pet-dana-potonule-25,5%25,98181.html

Najzanijmljivije:
Nemogućnost kompanije da osigura stabilno financiranje rezultiralo je traženjem reprograma komercijalnih zapisa. Po njima Magma duguje oko milijardu eura te je nepoznato hoće li ulagači na to pristati.

milion, milijarda, sve je to novinarima isto.
Za ne vjerovat….

Velika vecina novinara ne razumije osnvne fin. izvještaje pa tako se ne treba tom cuditi.

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

Evo još jedne analize:
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=114366

Kakvi huskacki tekstovi i kvazi analize. Sve podatke izuzetno negativno interpretira. Pazi, prva recenica glasi Magma d.d. je pred stečajem.

I onda slijedi analiza preostaje samo opcija pronalaska kupca koji bi preuzeo Magmu, unio velik iznos svježeg novca, pokrio dugove i restrukturirao poslovanje iz temelja.

Ako se kratkoročne obveze stave u odnos s ukupnim prihodima, onda se dolazi do još jednog dokaza da Magma više ne može poslovati.

Može se očekivati da će gubitak ove godine biti još veći, a to je apsolutno neodrživo.

Činjenica da se očekuje daljnji pad Magminih prihoda dodatno otežava Magmi pronalazak banke ili investitora koji bi kupio njene zadužnice ili izdao kredit.

Stoga, što se može očekivati? Može se očekivati proglašavanje stečaja ili prodaja većinskog dijela investitoru koji će pokriti dugove i iz temelja promijeniti poslovanje.

Ukoliko takvog ulagača zapravo nema, onda se Magma nalazi pred stečajem. Ako se to dogodi, onda Hrvatska dobiva još 1200 nezaposlenih.

Haha, sve same insinuacije: moze se ocekivati, izgleda da je, pretpostavlja se, ako se nesto ne napravi onda slijedi stecaj i slicne nebuloze.

I onda najbolje [lol] [lol]

Ovaj analitički izvještaj nije poziv na kupnju i/ili prodaju vrijednosnih papira navedenih poduzeća. Njegova uporaba nije zamjena za investicijski savjet licenciranoga investicijskog savjetnika. Iako su financijske informacije preuzete iz izvora koji se mogu smatrati pouzdanima, Avidus Grupa d.o.o. ne jamči za njihovu točnost ili potpunost te točnost izvedenih rezultata. Informacije sadržane u ovom izvještaju s vremenom mogu postati netočne. Potencijalnom ulagaču napominje se da prije donošenja investicijskih odluka zatraži savjet licenciranoga investicijskog savjetnika.

Haha, na kraju se ne preuzima nikakva odgovornost, cak niti za prikazane informacije a preporuka je da se zatrazi savjet licenciranog savjetnika. Haha, licencirani savjetnik da nesto zna sam bi ulozio i zaradio a ne davao savjete. Ovo je na shemu tarota, ja znam koji su brojevi na lotu ali ne mogu ja igrati jer mi konstelcija planeta ne dopusta ali vama za dobre novce kazem i dobivate.
[lol]

Kolega Ikea barem da se u necemu slazemo, novinari stvarno financije ne razumiju.

izvjestaj ajme meni….

-80 mil kn EBITDa
nema casha.
nema robe u ducanima (zalihe)…

pevec u malom.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

izvjestaj ajme meni….

-80 mil kn EBITDa
nema casha.
nema robe u ducanima (zalihe)…

pevec u malom.

Meni ovo izgleda još gore od Peveca. Ali dobro, bankrot je normalan dio tržišnog poslovanja. Nekad dobiješ, nekad izgubiš, netko dobije, netko izgubi… Bitno je samo da se stečajevi počnu efikasnije (brže) realizirati.

Mislim, tko zna, možda i nađu nekog dovljno "ludog" (ili "hrabrog"?) partnera pa možda ova firma u nekom obliku i preživi, ne završi likvidacijom nego stečajem sa nekakvim preustrojem (a tko zna, možda i bez stečaja sa restruktuiranjem na drugačiji način), ali ono što je sigurno sadašnji dioničari su izgubili praktički sve – i to je sasvim ok. Treba znati prihvatiti poraz.

Uh,
Moje predvidanje od cca -100milje bilo preoptimisticno.
Treci kvartal je skoro 50% losiji od Q3(Y-1). Lakse je poceti taj posao nanovo nego tu ulagati lovu.
Trziste je pregazilo ovaj koncept, a sto je najgore citava drzava zivi na istom mentalnom sklopu.
Dok se prodavao skupi brand u jeftinim (gradskim) porstorima je bilo ok. Kad se preslo u trgovacke centre di je najam kudikamo veci + konkurencija + gubitak ekskluzive + recesija + preinvestiranje =-166

katastrofalno, što drugo reći
nema nikakvog razloga na se MGMA trži više od npr. VLDS, plafon 10 kn

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Gledam i ne vjerujem
3. Raiffeisen OMF +1592 kom

Šta je ovim kamikazama?

Kamikaze znaju neke pojedinosti. Fizulic mora dati obvezujucu ponudu za preostale dionice. Kako nema love ne moze ucitinit. Time gubi pravo glasa na skupstini. Tada je bitan svaki glas a tu RBA dolazi na svoje jer postaje najaci pojedinacni dionicar. S ukupno 10-15% glasova ce moci kontrolirati cijelu firmu. Fizulic svoju situaciju spasava na nacin da nalazi strateskog partnera ili private equity fund koji ce ulupati lovu ili za zamjenu uzeti dionice i izvrsiti restrukturiranje firme. Za RBA je win-win situacija. Cijena je pala i ovo im je izvrsna prilika za dokup samo sto nitko ne prodaje. Neka kamikaza je pukla i rasula po 36,00 kuna. I jos sa 200 komada ceka da bude pokupljena. Ostali se drze na 45,00 kuna i pokazivanjem vecih naloga strase i tjeraju cijenu jos dolje. Postavio sam poveci nalog na 30,xx pa neka onaj sto ceka na 35,00 udari slobodno po bidu.

P.S. Drukerski i huckacki tekstovi sto ih pisu placeni novinari ne pitaju se sto znaci njihovo pisanje. Ako ove ide u stecaj znaci da netko moze odgovarati tko je ulupao tolike novce a moze i Fizulic jer nista nije napravljeno kako je prezentirano prilikom IPO-a u prospektu. Ako ide u stecaj idu i necije mirovine u stecaj a mozda i neki novinari stede za mirovinu u RBA samo to ne znaju.

Lp

Eto, ovo ce nauciti pametne da ne testiraju da li je dobra kupnja na 32 kune. Kupnja je i vise nego dobra. I onaj sto cuci na 35 neka se spusti sto nize.

[thumbsup]

Lp

I ako je je zbubksao neku lovu u Kinu sigurno nije lud da je ulupa u MGMA, i za ovih 10m€ se netko sada jako lupa po glavi.
Super sto RBA može odlucivai. Sto ce oni napraviti sto Fizulici nisu pokusali? Mogu samo konstatirati da su spusili lovu. A to da ce netko odgovarati – glave ce sigurno padati.

New Report

Close