MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nagradno pitanje:

Tko su ova dvojica dotična gospodina sa lijeve,odnosno sa desne strane?

U inobx odgovori.

Nagrada najbržemu [proud] [wink]

onaj lijevo je čunjoglavi,a desni liči na uskok…

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

3. Raiffeisen OMF 492.999 7,28%
7. Erste Plavi OMF 181.482 2,68%
10. Raiffeisen DMF 103.590 1,53%

Da mi je znati kakvu viziju su imali ovi fond manageri, s obzirom da su se krcali iznad 200 kn ovdje je ulupano 100 mil kuna naših mirovina.
Raiffeisen i Erste fondovima bi zakonom trebalo zabraniti da na burzi kupuju bilo šta osim HT-a.

kao i zabinim u optimu (valjda je bio isti razlog dok hanfa tu pojavu nije zabranila).

3. Raiffeisen OMF 492.999 7,28%
7. Erste Plavi OMF 181.482 2,68%
10. Raiffeisen DMF 103.590 1,53%

Da mi je znati kakvu viziju su imali ovi fond manageri, s obzirom da su se krcali iznad 200 kn ovdje je ulupano 100 mil kuna naših mirovina.
Raiffeisen i Erste fondovima bi zakonom trebalo zabraniti da na burzi kupuju bilo šta osim HT-a.

te fond managere treba kazneno goniti, ne može biti samo nesposobnost za upropastiti toliko novca! gledam sad i PTKM kako je sumanuto kupuju nakon 127 milja kuna gubitaka, totalno pomračenje uma [shocked]

http://www.poslovni.hr/vijesti/crg-capital-snima-stanje-u-magmi-162584.aspx

Situacija nije toliko problematicna kako se prikazuje. Pojavom hrpe spekulanata i drukera uvodi se nemir, sto moze proizvesti paniku i pad cijene dionice. Nazalost, oni koji su sad na asku sami sebi prave medvjedu uslugu.

Ovi clanci po novinama, posebno iz vecernjeg lista su osobni obracuni ljudi kojima se Fizulic zamjerio. Cijelokupna firma nije u tolikim problemima. A kakvim se banalnim razlozima radi dokaz je to sto nedostaje 40 milijuna obrtnih sredstava. To bilo koja banka moze dati, samo tu su drugi interesi.

Podsjecam jos jednom da je ove godine izvrsena dokapitalizacija po 57 kuna. Nju su imali pravo samo 26 dionicara.

Uz supružnike Fižulić – Biserku Preininger Fižulić i Goranka Fižulića, to su Raiffeisen obvezni mirovinski fond, Templeton Strategic Emerging Markets Fund II, East European Food Fund, Erste plavi obvezni fond, Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond, Gustaviadavegårdh Balkan, AZ obvezni mirovinski fond, PBZ Croatia osiguranje obvezni mirovinski fond, PBZ Equity fond, Nenad Marković, Juraj Levačić, PBZ, Nova Ljubljanska banka, Allianz Zagreb Zoran Konečny, Royal mirovinsko osiguranje, Croatia osiguranje dobrovoljni mirovinski fond, Trade Consalting, Kvarner Vienna Insurance Group, Erste plavi expert dobrovoljni mirovinski fond, Zdenkica Logožar, Milan Damjanović, OTP banka Hrvatska i Anthony Hughes.

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Dokapitalizacija-Magme-samo-za-26-povlastenih

Vodeci ljudi mirovinskih i investicijskih fondova nisu vesla sisali. I sigurno imaju vise informacija od prosjecnog ulagaca koji pise na forumu.

Arena centar koji se otvara ovih dana prema istrazivanjima bit ce najposjeceniji shoping centar u Zagrebu s puno novih sadrzaja. Trgovine koje je Magma zatvorila otvorit ce ih u Arena centru. Spletom poslovnih obaveza bio sam u Arena centru prosli tjedan i imao prilike vidjeti dok su bile zavrsne pripreme. Isto tako sam primjetio da i drugi ulagaci u Magmu imaju bliske poveznice s Arena centrom i cijelokupnom bransom. Nazalost, ako se nastave pojavljivati nalozi na asku cijena ce pasti, to je neminovno. To nije jasno zasto RBA dopusta. Da pocisti prodajne naloge samo do 50 kuna i postavi se na kupnju sa 500 ili cak 1000 komada situacija ce se naglavacke promjeniti. Cak i ne mora cistiti nego sama pojava veceg kupovnog naloga primirit ce nervozu kod prodavaca.

Prema drugim istrazivanjima u Zagrebu ima 500 cetvornih prodajnih metara po glavi. Cilj je dostici druge gradove u Europi po 700-800 metara po glavi. To je rast od 50-70%. Znaci bit ce jos shoping centara, posebno u istocnom djelu grada. To je prilika za Magmu koju ce ona iskoristiti.

Isto tako jos uvijek nije poznato izvjesce za 3Q. Pozitivno izvjesce uz pojavu pozitivnih vijesti i strateskog investitora (ili dokapitalizacije samih Fizulica) cijenu ce okrenuti prema 60 kuna. Sad smo na prekretnici.

Isto tako, znacajni su clanci u poslovnom, vec nekoliko dana za redom, na 2. stranici se govori o Magmi i cijeni dionice.
http://www.poslovni.hr/vijesti/magma-zanima-specijalista-za-restrukturiranje-162723.aspx

To je dovoljno pokazatelja, Magma ima svoju buducnost. [thumbsup]

Lp

nikolaj a meni odgovor

Dajte kolegice bježite iz MGMA dok se može

1. Bankama nije problem dati 40 mil, njih više boli glava za ovih 400 koji su dali… a ima još toga 🙂
2. Trgovine nisu zatvorene nego je izbacena iz njih (najam???). Čast izuzevima.
3. 3Q??? Pa poznto je da Goranko voli mahati i s najmanjim postotkom rasta bilo čega. A jel mahao?
4. Fondovi su spušili kao i svi mi. Samo oni malooo više. A što će sad popapali su bajke.
5. I taj smješni promet – pa to kopujete svaki dan 50 dionica međusobno da se pojavi neki promet.
AvG Vol cca 18000kn, količina 300 dionica…. mislim stvarno

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

beeVol,
Ako se G vrati u politiku, izbori su za jedno godinu dana i ako postane faca, pa zabrani konkurenciju, pa se oslobodi najmova, pa mu oproste dugove, pa smisli super brand iz Kine dionica će biti 400kn.

kao i zabinim u optimu (valjda je bio isti razlog dok hanfa tu pojavu nije zabranila).

Zaba ima najbolje fondove (ostvaruju najviše prinose) a optima je startup koji ima dobru operativnu dobit pa usporedba ti ne štima.

P.S.
Raiffeisen fondovi imaju dosta Optime kupljene po 260 kn koju sada po 30 kn prodaju Zabinim fondovima.

nikolaj a meni odgovor

Kolega, nisam zaboravio na Vas, no trenutno nemam toliko vremena. Ali da ne ispadne da ne zelim odgovoriti odgovoriti cu kratko, a obrazlagati jedan drugi dan.
Rekli ste da hocete iskreni odgovor, a trenutni iskreni odgovor je da prema sadasnjim pokazteljima cijena od 400 kuna je jako, jako daleko. Gotovo nemoguce. Ali,…..

I sad bih Vam napisao sto znaci taj ali na burzi, ali nemam toliko vremena za dulje postove i trebam prikupiti podatke. Jedno je sigurno, dionica je na prekretnici, idemo ili prema 40 kuna ili se stabiliziramo iznad 50. Nedostatak jasnih informacija strasi ulagace i zato se postavljaju na ask. Za sada nista se ne zna. Na prvi pozitivni mig cijena ce se okrenuti prema 50, ali isto tako na prvi losi mig ide dolje. Cuvajte se placenih vijesti iz medija. Ocito da Fizulic ne kotira toliko dobro pa ga se pocelo blatiti i namjerno mu rusiti poslovno carstvo. Prvi dokaz za to je presuda suda da mora dati ponudu za preuzimanje kompanije. Pravno to je ispravna odluka, ali zivimo u Hrvatskoj, gdje se zna kako stvati funkcioniraju.

Ask se gomila, postavio sam na 43,xx manji nalog, ako ima kamikaza samo dajte.
Kolegice Ikea, hvala vam na brizi za moje novce, ali za sada znam sto radim. A sve radim prema meni dostupnim informacijama.
P.S. dodite veceras u Arena centar, da vidite kako to izgleda. Bit ce privatni VIP party za Sportina Group, mogu vam srediti upad, ali mi javite na pp.

Lp

Fižuliću novinari žele srušiti carstvo, hahaha. A ja sam mislio da ga je srušila neradna nedjelja, Sanader, pesimizam potrošaća…. čime se sve nije opravdavao. Blagdani koji krivo padaju, zločesti bankari i nepošteni dolar koji raste, a da ne kažem zlobni Mall-ovi.

Zašto mi ne sredite upad na MGMA party da malo popričamo s Fižulićima. Nešto u vezi prospekta, HANFE i tako chit-chat…..

@Antiša ja sam samo mislio na kupovanje dionica na IPO-ima, a banke matice dale velike kredite tvrtkama, pa ovi išli ‘spašavati’.

New Report

Close