eto uskoro ću ja odlućivati o sudbini magme i mene će da se pita i svi će da me zovu baabo a moj sin će imati najbolje kineske igračke
ovo je na samrti….. [cry]
Nije ovo tako lose kolega Mahatma. Fizulic ocito gubi upravljacka prava i sad ce pokusati na drugaciji nacin zadrzati kontrolu firme. Ne brinem se. Malo me nerviralo sto nisu objavili Q3 ali nakon ovoga razumijem zasto. Vjerujem da ce Q3 biti uz vijest o stratestkom investitoru dobro prihvacen od strane ulagaca. Nazalost, trend je padajuci, tako da i uz dobre vijesti nema pomaka sto se tice cijene.
Za sada s obzirom na cijelo trziste sve je jos uvijek [thumbsup]
Nije ovo tako lose kolega Mahatma. Fizulic ocito gubi upravljacka prava i sad ce pokusati na drugaciji nacin zadrzati kontrolu firme. Ne brinem se. Malo me nerviralo sto nisu objavili Q3 ali nakon ovoga razumijem zasto. Vjerujem da ce Q3 biti uz vijest o stratestkom investitoru dobro prihvacen od strane ulagaca. Nazalost, trend je padajuci, tako da i uz dobre vijesti nema pomaka sto se tice cijene.
Za sada s obzirom na cijelo trziste sve je jos uvijek [thumbsup]
Vjerujem da se imalo pozitivnog pomaka moglo iscitati iz FI za 3Q, da bi ono bilo objavljeno sto prije. Ovako se ceka da se sredi stvar sa tim "strateskim" investitorom, pa da ta eventualno pozitivna vijest gurne u pozadinu katastrofalne podatke.
Ne zeli Fizulic dolaskom strateskog investitora zadrzati kontrolu, nego spasava stvar da totalno ne propadne. U zadnjih 2 godine Magma je generirala gubitke vece od 200 mil kuna, toliko nisu zaradili valjda od kada postoje.
Ajde, bolje da dodje taj strateski investitor (pretpostavljam da ce se izvrsiti dokap, time se jos vise razvodnjava kapital postojecih dionicara), nego da zavrsi u stecaju.
Nazalost, imam ove dionice, i kada pogledam prospekt IPO-a, dodje mi da placem.
Eto, toliko od mene.
Poznato je da MGMA nema skoro nikakve imovine (ono malo što ima je kolateral) tako da će prvo pušati spasiti nešto privatne imovine obitelji F, a vezano za poslovanje jedino što se eventualno da spasiti je Limač. Ovaj tekstil i sport nek zaborave. Isto tako i daljnje širenje. A to znači kontrakcija na najviše 50% sadašnjeg poslovanja. U prospektu su pisali da grade logistiku za 150+ mio € godišnje prometa. Malo treba smanjiti i ego i shvatiti da si plafon dostigao i da jedeš sam sebe….
Lp
Malo treba smanjiti i ego i shvatiti da si plafon dostigao i da jedeš sam sebe….
Bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić da smanji ego? Možda nakon što sve implodira i on izgubi brdo para i utjecaja. A do tada – "pamtim samo sretne dane…"
Ovo je malo skup način da shvatiš da ako želiš ozbiljnu kompaniju trebaš imati ozbiljan management, a ne skup takvih kakvih ima. Al’ ljudima godi kad imaš 10,15 koji se uvijek i sa svime slažu…
http://www.poslovni.hr/vijesti/za-deset-dana-znat-ce-se-magmina-sudbina-162459.aspx
Kolegice Ikea, nije to tako kako prikazujete. Ocekujem vrlo pozitivne vijesti. Daleko je Magma od propasti. To cete uskoro vidjeti i po cijeni dionice. [thumbsup]
Lp
To Nikolaj ti mi daješ pozitivnu vibru i samo tebi vjerujem, daj molim te mi reci kada će magma na 400 kn pa da i ja nešto zaradim ali zbilja te molim da mi to odgovoriš bez zeke i da mi lažeš ako misliš da nikada neće
Magma Još je nejasno kako će nekad ugledna trgovačka tvrtka stabilizirati poslovanje
Fižulići pogriješili jer su "šarali" s više banaka
http://www.vecernji.hr/biznis/fizulici-pogrijesili-jer-su-sarali-vise-banaka-clanak-211279
Kolega ili kolegice Nikolaj….
Naravno da Vi imate informacije kad ste tako blizu vatri, samo pazite da se ne opečete…
Lp,