MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

O ovom biseru presudnu ulogu će imati RBA, usbrzo će se znati!

[yawn]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

O ovom biseru uskoro će se prićati u Imperfektu/perfektu a o vama bi se moglo pričati u aoristu ako brzo ne izađete van,a za cijenu ne pitajte.

Ovo je samo dobronamjeran savjet…

naivci su se osvjestili, evo Magme nazad na 48 kn…. što je još debelo precijenjeno…pola tog iznosa je plafon

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

Zanimljivo, pocinju se svakojaki javljati. Naravno ovo je prilika koja se ne propusta.

A dobronamjeran savjet kolega ING ne treba. Vjerojatno bi trebao izaci po hitnom postupku, po bidu izravno po vasim nalozima?

Inace dat cu vam primjer kako bi se moglo pricati o biseru i kolegi ING-u.

"Bijaše dionca Magme po 50 kuna. Pametni kupiše a ostali pobjegoše. U ono vrijeme mudri čovjek po imenu ING reče da je to biser. Neki rekoše da se vara a drugi ga poslušaše."

Mozete i vi probati, samo pazite na svrsene i nesvrsene glagole.

Za to vrijeme dok pokusavate sloziti svoje prosirene recenice bid se pojacao a ask prorijedio. Oni koji pousavaju izaci sad im je izvrsna prilika, imaju preko 1000 komada. Pozurite, jos malo i nestalo!

Lp

Nekako mislim da kolegica pokušava dići sidro iz MGMA…Očito je da tu nema spasa. Još od kraja 2007 se nazire kraj…

LP

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

magma je uvijek imala pregrijana cijenu, pa i samo ime joj to kaže…samo što vas briga za ime, kud svi turci tamo i ćelavi mujo [wink]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

A, ako ne objavi ponudu za preuzimanje?
Koje suposljedice?

Nema posljedica osim kazne od mil. kuna
Pojedine ponude za preuzimanje traju od 2006
Treba biti realan i reći da nema nikakvih šansi da on tu ponudu da
Toliko novca skupiti jednostavno ne može..čak i da skupi manji mu je trošak otjerati ovo u stečaj nego dati ponudu…
[/quote]
gubi upravljačka prava, a što je najgore, biti će suočen sa tužbama malih dioničara jer je zakon na njihovoj strani…a zatezna je nekih 14 %, loše mu se piše

A, ako ne objavi ponudu za preuzimanje?
Koje suposljedice?

Nema posljedica osim kazne od mil. kuna
Pojedine ponude za preuzimanje traju od 2006
Treba biti realan i reći da nema nikakvih šansi da on tu ponudu da
Toliko novca skupiti jednostavno ne može..čak i da skupi manji mu je trošak otjerati ovo u stečaj nego dati ponudu…
[/quote]
gubi upravljačka prava, a što je najgore, biti će suočen sa tužbama malih dioničara jer je zakon na njihovoj strani…a zatezna je nekih 14 %, loše mu se piše
[/quote]
Ne loše već je gotov 500 milja nebi skupio ni Šuker u proračunu To im i treba nakon što su nam prodali muda pod bubrege

Upucat onoliko love za dokap. Ili stvarno neracionalno vjeruje u kompaniju ili je netko gadno popušio.
Ne mogu dokučiti misao vodilju. Svi pakazatelju su bila da će lova biti progutana u rupi bez dna.

Lp

biah jučer u magmi i htjedoh kupit sjedalicu za auto za sina ali nema , kaže teta doći će ali teta ne zna da sam ja kupovao po 300 i da me zaboli za doći će već me zaboli zašto nema , šta sad ću morati kupiti u magic baby jebote

http://www.vecernji.hr/biznis/ponude-preuzimanja-odugovlace-se-godinama-clanak-205766

Broj tvrtki koje moraju objaviti ponudu za preuzimanje dionica na temelju Zakona o preuzimanju dioničkih društava popeo se na njih 16. U toj su obvezi dioničari koji su stekli više od 25 posto dionica tih društava. Prvi put Hanfa je objavila skupno na svojim web stranicama popis tih tvrtki, datum kada je nastala obveza za preuzimanje te ostale činjenice važne u procesu trajanja te obveze. Ante Samodol, predsjednik Hanfe, ponavlja da zastare za objavu ponude za preuzimanje nema. Pa one tvrtke koje su tvrdile da je obveza prestala, poput Magme, koja je to u proljeće oglasila, nisu u pravu.

Ovih je dana Goranku Fižuliću, predsjedniku uprave Magme, Upravni sud odbacio tužbu na žalbu da te obveze više nema. Fižulić je, naime, 2007. godine kupio 400 dionica Magme, nakon čega je nastala obveza objavljivanja javne ponude. Fižulić se je tada opravdavao da je pogreškom kupio nalog na svoje ime, ali je Hanfa odlučila da je za bračni par Fižulić nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje

Mali dioničari moraju biti u najvećem oprezu dok traje obveza za preuzimanje. Jer njihovo je pravo da u tom razdoblju imaju pravo na prodaju dionice po onoj koja je vrijedila na dan nastanka obveze, a ne cijeni trenutačno vrijedećoj na burzi. To je i propisano u Zakonu o preuzimanju dioničkih društava. Dakle, mali dioničari tih društava u obvezi mogu se namiriti ovrhom putem nadležnog trgovačkog suda. Pisali smo već da je to učinila i grupa malih dioničara Industrogradnje, a što su nam i sami potvrdili, kao i to da su namireni dionicama Negotiatora u vlasništvu J. Galinca, koji je i predsjednik uprave Industrogradnje.

Uskoro bi se situacija mogla rasplesti. Ako Fizulic ne da ponudu, (a mozda nece jer nema toliko novaca) izgubit ce glasove, tako da nece kontrolirati tvrtku. U toj situaciji 10-15% dionica ce moci kontrolirati tvrtku. Svaki glas ce bit zlata vrjedan. Jedan glas na burzi je jedna dionica. Cijena bi mogla uskoro ici gore u bori za akumulaciju glasova.

Ovo nije poziv na kupnju niti prodaju dionica. Odluka je na Vama. 29.10. ce bit rezultati za Q3

Lp

Pa Goranko je najavio da je grebao po dnu i da 26.12 izlazimo iz krize [cool]. Izgleda da je dno ipak malo dublje. A 29 je zadnji rok za objavu. Već bi se vi hvalil na sva zvona da je Q3 dobar. Shvatilo smo što znaći izjava da fali 50 mil za poslovanje. To znaći da fali 150 i da je to izlika da je kvartal loš.
Bio bi nam dobar, al eto fali nam 50 mil. Bili bi dobri da nismo loši. To je da shema. [bye]

New Report

Close